АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Види оптового обороту

Читайте также:
  1. Види оптового продажу.
  2. Вопрос 11. Формирование ассортимента товаров оптового торгового предприятия
  3. Глава 7. Комерційна робота з оптового і роздрібного продажу
  4. Господарські процеси, їх класифікація за стадіями кругообороту капіталу
  5. До якого підрозділу відноситься служба технічного обслуговування оптового підприємства?
  6. Класифікація товарообороту підприємства та характеристика його окремих видів
  7. Методи оптового продажу товарів.
  8. Методи оптового продажу.
  9. На якій біржі об’єктом біржового обороту є наявний товар?
  10. Назвіть реалізаційну функцію комерційної служби оптового підприємства.
  11. Організація дрібнооптового продажу.

-Складський товарообіг має велике значення для поліпшення товаропостачання роздрібної торговельної мережі. Його застосовують, як правило, під час поставок товарів складного асортименту, оскільки при концентрації товарів на складах оптового підприємства можливе підсортування, комплектування асортименту, регулярна доставка невеликих партій товарів у магазини. Через склади може здійснюватися також продаж товарів простого асортименту в тих випадках, коли покупці за розмірами свого обігу не мають можливості (через відносно високі мінімальні норми відвантаження) одержувати ці товари безпосередньо з виробничих підприємств.

-Транзитний товарообіг передбачає відвантаження товарів постачальниками-виробниками товарів безпосередньо в роздрібну торговельну мережу, минаючи склади оптових баз, але за їх рознарядками в рахунок плану постачання (договору) конкретної оптової бази. Транзитом направляються окремі товари і товарні групи, як правило, стійкого і простого асортименту, а також товари складного асортименту великим торговельним підприємствам. При транзитному обігу скорочуються зайві ланки на шляху руху товарів у роздрібну торгову мережу, зменшуються транспортні витрати; немає витрат на вантажно-розвантажувальних операціях і збереження товарів на проміжних складах, знижуються товарні втрати, зменшуються капіталовкладення на будівництво й обладнання складів. Водночас транзитний обіг призводить до збільшення розмірів партій товарів, що завозяться у магазини, а цс викликає зростання запасів і витрат на їх збереження.

-Внутрішньо-системні зв’язки- господарські зв’язки між оптовими під-ми однієї системи

49. Форми та ланковість товаропросування

На організацію товаропросування сутєво впливають його форми та ланковість – не відємні характеристики цього процесу, за якими можна описувати і аналізувати рівень раціональності і оптимальності існуючої або проєктованой системи просування матеріальних благ.

Процес товаропросування матеріальних благ від виробгицтва до Р\Т\М здійснюється за допомогою 2 форм: -транзитной - складськой

Транзитна форма пердбачає просування доведення товарів до РТМ безпосередньо із підприємств виробників без участі оптових посередників.

Транзит широко застосовують для просування товарів спрощеного асортименту,

таких що не вимагають доробки в складській мережі товарів що швидко псуються.

Складська форма передбачає просування товарами на шляху від виробництва до споживання проміжних складських ланок.Вона застосовується для дведення у РТМ товарів складного асортименту.

Ланковість розуміють загальну кількість комерційно посередницьких ланок через яку проходить товар на шляху від матеріальгного виробництва до кінцевого споживання

Ланками товаропросування є посередницькі торгов підприємств і організацій різних правових форм власності що беруть участь від виробничих підприємтв до кінцевих споживачів

50. Заходи що до оптимізацій товарних запасів на підприємству та прискорення його обігу.

Основне завдання управління товарними запасами – не допустити перебоїв товаропостачання в магазинів товарами свєй номенклатури та запобігти затоваренню. Управління запасами на отових базах передбачає:

1. встановлення оптимального розміру това запасів

2. оперативний облік запасів і контроль за їх станом

3. регулювання тварних запасів.

Нині розроблено багато моделей оптимізацій това запасів

Статистичні моделі – можуть використовувати одноразові закупівлі товарів для продажу відносного тривалого періоду

Основне завдання – це визначення оптимального розміру закупівлі товару якщо відмо розподіл імовірностей попиту на майбутьній період.

Моделі попередньго контролю запасів -застосовують для товарів простого асортименту, стабільного попиту.

Моделі безпосереднього контролю запасів передбачає- оперативне прийняття рішень у певні моменти на основі нової інформації про стан системи що постійно надходить і обробляється

Релаксаційна модель- одна з найпростіших цього класу. Замовлення подається після того як вичерпано запас товару, попереднього завезення.

 

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)