АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Додаток 29. Цикл роботи іонообмінного фільтра

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  6. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  7. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. VІІ. Оформлення роботи
  9. Алгоритм виконання курсової роботи
  10. Алгоритм виконання роботи
  11. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  12. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»

Рисунок 2. Схема роботи іонообмінного фільтра під час пом'якшення води:

Вода на пом'якшення поступає крізь засувку 1 у розподільчий пристрій фільтра, проходить крізь катіоніт, збирається в дренажну систему фільтра і крізь засувку 3 відводиться з нього. Усі інші засувки в цей час закриті.

 

 

Рисунок 3. Схема розпушення іонообмінного фільтра:

Розпушення катіоніта здійснюють водою, яка була зібрана після попереднього відмивання катіоніта. Вода на розпушення може надходити з бака самопливом (для цього він має бути розташований вище фільтра на 5-7 м), або за допомогою насосів (якщо бак розташований низько).

На розпушення воду подають у нижню частину фільтра крізь засувку 5, а відводять – із верхньої частини крізь засувку 6. Усі інші засувки в цей час закриті.

Воду після розпушення скидають у дренаж.


 

Рисунок 4. Схема регенерації іонообмінного фільтра:

Регенераційний розчин подають у фільтр із бака регенераційного розчину або ежектором із мірного бака крізь засувку 2. Регенераційний розчин проходить зверху вниз крізь шар катіоніта. Продукти регенерації скидають крізь відкриту засувку 4 у каналізацію. Усі інші засувки в цей час закриті.

 

 

Рисунок 5. Схема відмивання іонообмінного фільтра від регенераційного розчину та продуктів регенерації:

Для відмивання фільтра воду крізь засувку 1 пропускають зверху вниз крізь шар кат іоніту. Перші 30% води після відмивання катіоніта скидають у каналізацію крізь відкриту засувку 4 (засувка 3 у цей час закрита). Інші 70% води після відмивання катіоніта збирають у бак для подальшого використання (цією водою розпушують катіоніт під час наступної регенерації), для цього засувку 4 перекривають і відкривають засувку 3.

Якщо проектом не передбачене використання води після відмивання катіоніта, то вся вода крізь засувку 4 скидається в каналізацію.



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)