АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фінанси_економісти_Тема 4. Система якості продукції. створенні методики вибору елементів системи, обґрунтування їх достатності, навчання персоналу;

Читайте также:
  1. A) Магнітоелектрична система.
  2. A) Устойчивая система средств, методов и приемов общения тренера с спортсменами
  3. B) Електромагнітна система.
  4. C) Електродинамічна система.
  5. Cтрахування в логістичних системах
  6. D. процессы самоорганизации, информационные процессы и процессы управления в живых системах
  7. DNS — доменная система имен
  8. E) Індукційна система.
  9. I. Система грамматических времен в страдательном залоге
  10. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  11. IV. Центральна нервова система. Черепні нерви. Органи чуття.
  12. IV. Ямайская валютная система

створенні методики вибору елементів системи, обґрунтування їх достатності, навчання персоналу;

Створення СЯ для вирішення завдань у сфері управління навколишнім середовищем повинно супроводжуватися розвитком нормативної та технічної баз визначення та контролю параметрів середовища

2.3. Забезпечення СЯ. Технічним комітетом ISO /ТК 176 була здійснена велика робота із узагальнення накопиченого національного досвіду з розроблення, впровадження та функціонування СЯ та відповідних стандартів підприємств (фірм), на основі якої було підготовлено та опубліковано в 1987р. п’ять міжнародних стандартів на системи якості, що отримали індекс серії 9000, а саме: ISO 9000, 9001, 9002, 9004. більш як 59 країн світу прийняли їх як національні.

ДСТУ ISO 9004 складається з таких частин під загальною назвою „ Управління якістю та елементи системи якості”:

Частина 1.: Настанови; Частина 2: Настанови щодо послуг; Частина 3: Настанови щодо перероблювальних матеріалів; Частина 4: Настанови щодо поліпшення якості; Частина 5: Настанови щодо програм якості; Частина 6: Настанови щодо забезпечення якості під час управління проектуванням; Частина 7: Настанови з управління конфігурацією; Частина 8: Настанови щодо управління принципів системи якості та їх застосування для управління.

Моделі забезпечення якості, встановлені в цих стандартах, відображають три різні види вимог до системи якості, за допомогою яких постачальник може доводити її прийнятність, а інші сторони можуть оцінювати можливості постачальника.

ДСТУ ISO 9001-95 Системи якості. Модель забезпечення якості продукції процесів проектування, розроблення, виробництва, монтажу та обслуговування – застосовується, коли постачальник повинен забезпечити відповідність певним вимогам в процесі проектування, виробництва, монтажу та технічного обслуговування.

ДСТУ ISO 9002-95 Системи якості. Модель забезпечення якості в процесі виробництва, монтажу та обслуговування – застосовується, коли постачальник повинен забезпечити відповідність певним вимогам в процесі виробництва, монтажу та технічного обслуговування.

ДСТУ ISO 9003-95 Системи якості. Модель забезпечення якості в процесі контролю готової продукції та її випробовувань – застосовується, коли постачальник повинен забезпечити відповідність певним вимогам лише в процесі контролю готової продукції та її випробовувань.

В 2000р. ISO/ТК 176 здійснив перегляд стандартів ISO 9000 – 9004 і розробив та видав стандарти ISO 9000 -9004:2000. Багато країн приймають стандарти ISO серії 9000 на системи якості як національні або розробляють національні стандарти на їх основі. Держстандарт України уже видав ДСТУ ISO 9000:2001, ДСТУ ISO 9001:2001 та ДСТУ ISO 9004: 2001.

 

3.Фактори та елементи системи якості.

3.1. Фактори. У 80-і роки стало зрозуміли, що виникла конкуренція не цін а якості: 80% покупців приймали рішення про купівлю, звертаючи увагу насамперед на якість. Отже конкурентоспроможною стала та продукція, яка при інших рівних умовах, має меншу виробничу собівартість і вищу якість.

Весь світ працює над проблемою забезпечення якості, методичною основою є так звана „петля якості” або типові стадії життєвого циклу, на яких забезпечується якість продукції.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)