АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Способи написання програм

Читайте также:
  1. I. Системные программы.
  2. II. Требования к результатам освоения основной образовательной программы начального общего образования
  3. III. Требования к структуре основной образовательной программы начального общего образования
  4. IV. Требования к условиям реализации основной образовательной программы начального общего образования
  5. PHP – скриптова мова програмування
  6. VI. ПРОГРАММА И УСЛОВИЯ ПРОВЕДЕНИЯ КОНКУРСНЫХ ПРОСМОТРОВ
  7. А. С. Макаренко про програму формування особистості
  8. Автоматичне завантаження програм
  9. Алгоритм компъютерной программы для выполнения лабораторной работы
  10. Алгоритм работы программы для выполнения лабораторной работы
  11. Анализ выполнения производственной программы.
  12. Анализ реализации республиканской целевой программы «Развитие внутреннего и въездного туризма в Республике Бурятия на 2011-2016 годы»

Імперативне – наказові команди, також називають процедурне програмування ООП.

Декларативне – описові команди.

Основна ідея ООП - абстрактні типи даних, тобто тип даних - клас за змістом ближчий до реального світу, Ніж до комп’ютерної реалізації. Об’єкт змінна типу клас є активним, оскільки містить не лише просто дані, а й набір методів для опрацювання цих даних. Роль програміста в декларативному програмуванні заключається в точному формулюванні задачі спеціальною мовою, а не в пошуку алгоритму розв’язування задачі. Функціональне програмування має за мету кожну програму представити в математичній інтерпретації. В основі логічних мов програмування лежить мат. логіка. Імперативне - програма + структура даних. Програма - це логіка + керування.

 

Основний принцип ПІ

Основна задача ПІ - створювати програмні продукти, що відповідають заданим вимогам замовника у визначенні терміни не перевищуючи виділених коштів.,трикутник обмежень проекту з розробки ПЗ

 

1.Функціональність 2.Терміни 3.Кошти

 

Дані про завершені програмні проекти:

· 45% - перевищили бюджет,

· 63% - перевищили терміни,

· 67% - середній об’єм реалізованої функціональності.

 

Основний принцип ПІ полягає в тому, що програмні продукти,створюються в результаті виконання декількох взаємопов’язаних етапів(визначення та аналіз вимог, проектування, реалізація, тестування, впровадження, супровід - ці етапи складають ЖЦ ПЗ).

 

Думка провідних фахівців галузі ПІ така: для вирішення проблем ПІ недостатнє використання лише технологій, потрібно раціонально комбінувати технологічні знання, процеси, людські ресурси для досягнення бізнес цілей організацій. Це завдання вирішується на основі ЖЦ ПЗ.

 

Історія терміну ЖЦ ПЗ. SLC. (Software Lifetime Cycle)

Вперше вжито в 60 роках у Лондоні на засіданні керівників Програмних проектів. Термін запозичено з промислового виробництва. Концепція ЖЦ викликала багато суперечок серед фахівців, поки не було здійснено ідентифікацію декількох фаз у типовому ЖЗ ПЗ.

· 1970р Ройс. Припущення, що контроль над виконання цих фаз призведе до підвищення якості ПЗ та скорочення термінів та вартості розробки.

ЖЗ ПЗ - це безперервний період,що починається з моменту ухвалення рішення про створення ПЗ і закінчується зняттям ПЗ з експлуатації.

ЖЗ ПЗ складається з процесів.

Процес - це сукупність дій на виконання певного завдання,який має за мету досягненння значимого результату. Важливі процеси ще називаються етапами чи фазами ЖЦ.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)