АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні визначення стандартів

Читайте также:
  1. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  2. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  3. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  4. БУДОВА М'ЯЗІВ. ОСНОВНІ ВИДИ СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗІВ
  5. В) Екзистенціалізм та його основні напрями.
  6. Види комерційних банків. Визначення банківських операцій та їх класифікація
  7. Види, типи і форми професійного спілкування. Основні закони спілкування.
  8. Визначення
  9. Визначення
  10. Визначення
  11. Визначення
  12. Визначення

1. Програмний продукт (Software product) – це набір комп‘ютерних програм та пов‘язаних з ними документів.

2. ЖЦ ПЗ (SLC) це безперервний період що починається з моменту ухвалення рішення про необхідність створення програмного продукту та закінчується його повного вилучення з експлуатації.

3. Процес – це набір взаємозалежних робіт які перетворюють вхідні дані в очікуваний результат. Стандарт – визначає організацію ЖЦ як сукупність процесів кожен з яких поділяється на дії. Процеси життєвого циклу поділяються на 3 групи і окремо розглядають процес адаптації.

Перша група процесів називається основні процеси (скл. з 5 процесів):

· Замовлення – ці роботи виконує організація замовник; тут розпочинається ЖЦ ПЗ, цей процес визначається такими роботами: ініціювання та підготовка запиту на розробку, оформлення контракту...

· Постачання – ці роботи виконує організація постачальник (розробник), це процес визначається такими роботами: планування, підготовка відповідей на запити, контроль над виконанням, оцінка продукту, постачання.

· Розробка – аналіз вимог, проектування архітектури, детальне проектування компонент, кодування, інтеграція, тестування і т.д.

· Експлуатація – це використання готової програми користувачам. До цього процесу належать роботи організації оператора, що забезпечує експлуатаційне обслуговування програми.

· Супровід – контрольовані зміни програмного продукту з метою його вдосконалення. Цей процес охоплює і зняття з експлуатації.

Допоміжними процесами є:

1. Документування – визначає робота з опису інформації, яка створюється в процесі ЖЦ.

2. Керування конфігурацією. Конфігурація – сукупність параметрів, що визначають складових системи.

3. Забезпечення якості. Визначає роботу об‘єктивного забезпечення того, щоб програмні продукти й процеси відповідали вимогам, встановлення для них, і реалізовувалися в рамках затверджених планів. Спільний аналіз, аудиторські перевірки, верифікація й атестація.

4. Рішення проблем. Якщо виникає якась невідповідність потрібно її визначити та вирішити. В першу чергу цей процес стосується етапів.

Методи забезпечення якості

Верифікація – це роботи які проводить замовник, постачальник або незалежна сторона з перевірки правильності програмного продукту у міру реалізації програмного проекту.

Верифікація вимог – це процес перевірки правильності специфікацій вимог на їхню несуперечність, повноту та здійснимість, а також на відповідність стандартам.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)