АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Після 1990р

Читайте также:
  1. Атестація професійної діяльності вчителів в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції
  2. Біографія після 1781 р.
  3. Вимоги охорони праці після закінчення роботи.
  4. Відмінності між післявакцинальною і інфекційною алергіями
  5. Діяльність УПА після завершення Другої світової війни
  6. Для студентів спеціальності 7.03060101 «Менеджмент і адміністрування» навчально-наукового центру післядипломної освіти
  7. З метою зігрівання після переохолодження хворий використав розчин етилового спирту всередину. Як впливає спирт етиловий на терморегуляцію?
  8. ЗАМІСТЬ ПІСЛЯМОВИ
  9. Історичні періоди розвитку системи післядипломної педагогічної освіти в Греції
  10. Кабінет Міністрів України вправі укладати міжнародні договори лише після отримання спеціальних повноважень.
  11. Конституція: «до і після опівночі»
  12. Напрями модернізації післядипломної педагогічної освіти України на основі врахування позитивного досвіду Греції

РОЛЬ ТА МІСЦЕ ТА МІСЦЕ ПРОГРАМНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ СЕРЕД ІНШИХ КОМП’ЮТЕРНИХ ДИСЦИПЛІН

 

Комп’ютинг - це Комп’ютерна інженерія + Комп’ютерні науки + Інформаційні технологія та системи + програмна інженерія.

 

ДО 1990р.

 

- Електроніка + КІ існували та відповідали за апаратне забезпечення(системне програмування)

 

- Комп’ютерні науки відповідав за ПЗ

 

- Інформаційні системи відповідали за інформатизація бізнесу,діяльності

Після 1990р.

 

- Електроніка відокремилися від КІ -- Апаратне забезпечення

 

- Від КН відокремилася ПІ -- Програмне забезпечення

 

- появилися інформаційні технології та системи -- інформатизація діяльності

 

Комп’ютерна інженерія (КІ) включає вивчення складових комп’ютера,системного ПЗ, елементів комунікації та взаємодії між ними. Базується на теорії та принципах традиційної радіотехніки,математики та застосовує їх для вирішенні проблем розробки комп’ютерів. Домінуюча область в КІ - це розробка пристроїв, які потребують інтеграції апаратного та вбудованого програмного забезпечення. Програмування на етапі створення пристроїв(мобільні телефони, системи сигналізації, рентгенівські апарати, лазерне хірургічне устаткування).

 

Комп’ютерні науки (КН) виникли в 40 роках минуло століття, базуються на теорії алгоритмів, математичній логіці і пов’язані безпосередньо із створення ЕОМ. КН дуже широка галузь теоретичний та прикладних знань пов’язаних з отриманням та збереженням, обробкою та використання інформації. Загалом діяльність фахівців КН поділяють на три категорії: 1)розробка ПЗ. 2)використання комп’ютерних систем для розв’язування наукових задач інших галузей. наприклад робото-техніка, розшифрування ДНК, проектування механізмів. 3)розробка ефективних методів для розв’язування суто комп’ютерних проблем. наприклад шукається найкращий спосіб для зберігання інформації в бази даних, оптимальних методів стиску.

 

Інформаційна Технологія (ІТ) процес, що використовує сукупність засобів та методів збору, обробки, передачі первинної інформації для отримання інформації нової якості - Інформаційного продукту. Принципи ІТ:1) інтерактивний режим роботи. 2) інтегрованість з різними програмними продуктами. 3) гнучкість процесу зміни. Від масштабів та якості використання ІТ у діяльності фахівців різної галузі залежить рівень економічно та соціально розвитку суспільства. ІТ як комп’ютерний напрямок має метою виробництво інформації для її аналізу людиною та прийняття на основі цього рішення з виконання будь-якої дії.

 

Інформаційні Системи (ІС) організована людиною система збору, збереження, обробки та видачі інформації необхідної для ефективного функціонування суб’єктів та об’єктів діяльності. Компоненти ІС:

1. інформація необхідна для виконання функцій діяльності.

2. персонал, який забезпечує функціонування ІС.

3. технічні засоби.

4. методи та процедури збору та переробки інформації (Інформаційна технологія).

ІС як комп’ютерний напрямок вивчає методи та засоби, як у потрібний момент з відповідних джерел отримати інформацію, яка повинна бути попередньо систематизована і певним чином опрацьована.

 

Програмна Інженерія (ПІ) це інженерна дисципліна, яка пов’язана з всіма аспектами виробництва ПЗ, починаючи від створення специфікації (технічне завдання), завершуючи супроводом системи після здачі в експлуатацію і навіть зняттям з експлуатації.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)