АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охарактеризуйте суть та значення поняття «антиглобалізм»

Читайте также:
  1. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  2. Адміністративна відповід-ть: поняття та підстави.
  3. Адміністративне стягнення: поняття та види.
  4. Адміністративні стягнення: поняття і види
  5. Апам'ятовуючі пристрої комп'ютера. Поняття внутрішньої та зовнішньої пам'яті
  6. АРХІВНЕ ОПИСУВАННЯ: ПОНЯТТЯ, ВИДИ, ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ
  7. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  8. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  9. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  12. Видатки державного бюджету та їх призначення

Антиглобалізм - політичний рух, спрямований проти певних аспектів процесу глобалізації в її сучасній формі, зокрема проти домінування глобальних транснаціональних корпорацій та торгово-урядових організацій, таких як Світова організація торгівлі (СОТ). Антиглобалізм часто плутають з альтерглобалізмом, тобто альтернативою неоліберальної глобалізації [1]. Незважаючи на корінні розходження в стратегічних цілях (антиглобалісти стоять на ізоляціоністських і консервативних позиціях, альтерглобалісти - на класичній лівої платформі, що припускає стирання національних кордонів), у щоденній політичній практиці антиглобалісти і альтерглобалісти зазвичай діють разом.

Антиглобалісти регулярно проводять у різних країнах світу соціальні форуми, різні акції протесту.

Основна теза антиглобалістів - нинішня модель глобалізації сформована під заступництвом світового капіталу і веде за собою:

Зростаючий розрив в доходах, рівні споживання, здоров'я, освіти в країнах «золотого мільярда» і «третього світу».

Неприпустимі умови для працівників низької кваліфікації транснаціональних корпорацій. [10]

Домінування масової поп-культури, придушення вільної творчості, «стандартизація умов»

Споживче та хижацьке ставлення до природи, спроба «обходу» екологічних проблем, вивіз брудних виробництв до країн «третього світу»

Панування ідеології неолібералізму з метою все більшої експансії капіталу по всьому світу, формування з країн-неучастніков «золотого мільярда» сировинних придатків т. н. «Розвинених країн» і т. д.

Цієї моделі глобалізації протиставляється інша - глобальне соціальне творчість, спільне вирішення глобальних проблем, інтернаціоналізація, «мережеві структури» по всьому світу і т. д.

Визначте місце та роль конфліктів та воєн в житті світового співтовариства.

Проаналізуйте основні джерела конфліктів у світі.

Охарактеризуйте основні форми конфліктів у сучасному світі

Покажіть роль та місце конфліктів на сучасному етапі.

Поясніть зміст поняття «холодні війна»

Охарактеризуйте основні тенденції та геополітичні перспективи геополітики ХХІ ст.

Проаналізуйте зміну місця і ролі національних держав на сучасному етапі.

Проаналізуйте перспективии формування єдиної світової держави.

Визначте основні зміни в геополітичній думці Заходу на сучасному етапі

Проаналізуйте перспективи і проблеми інтегрування Росії у світове товариство

Проаналізуйте роль та місце України у геополітичній структурі світу


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)