АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема. Суб’єктивна сторона злочину

Читайте также:
  1. V2: Женская половая система. Особенности женской половой системы новорожденной. Промежность.
  2. V2: Мужская половая система. Особенности мужской половой системы новорожденного.
  3. Аналіз складу злочину крадіжка (ст.185 ККУ).
  4. Банки та банківська система.
  5. Банковская система.
  6. Бухгалтерский учет как информационная система.
  7. Виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню злочину, по конкретним кримінальним справам
  8. Вкусовая сенсорная система. Орган вкуса
  9. Вычислительная система.
  10. Гипоталамо-гипофизарная система. Нейросекреторные отделы гипоталамуса. Строение и характеристика нейросекреторных клеток. Связь гипофиза с гипоталамусом и её значение.
  11. Гносеологическая сторона неисчерпаемости материи
  12. Динамическая система. Понятие о равновесном, периодическом и переходном процессах.

Завдання № 1. З метою захиститися від квартирних крадіїв, Г. приєднав дроти – один до ручки вхідної двері до квартири, а другий до килимка на вході в оселю та підключив їх до електромережі з напругою 220 Вт. Коли дільничний інспектор міліції робив обхід мешканців, які проживали на території його ділянки, він наступив на килим та доторкнувся до ручки дверей оселі Г., через що був смертельно травмований електричним струмом.

Ознайомившись із статтями 115 та 119 КК, визначте зміст суб’єктивної сторони вчиненого Г. діяння. Чи можна розглядати психічне ставлення Г. до вчиненого діяння як казус (випадок)?

Завдання № 2. П-у, яка перебувала на четвертому місяці вагітності, під час однієї зі сварок жорстоко побив чоловік, що призвело до переривання вагітності.

Проаналізуйте ознаки суб’єктивної сторони вчиненого злочину. Визначте психічне ставлення П. до вчиненого. Ознайомтеся зі статтями 121 та 128 КК України й визначте, чи зміниться рішення, якщо: 1) П. не знав про вагітність дружини; 2) П. здогадувався про вагітність дружини.

Завдання № 3. Шофер вантажного автомобіля К. подавав машину назад. Його товариші С. і Т., не бажаючи щоб К. від’їжджав, намагалися затримати К.. Для цього Т. непомітно для К. спробував ногою підштовхнути камінь під заднє колесо машини, що рухалася. Його нога ізслизнула з каменю, потрапила під заднє колесо, а сам Т. впав під машину і його було смертельно травмовано.

Дайте аналіз психічного ставлення К. до смерті Т.. Чи можна в даному випадку констатувати невинне спричинення шкоди? Що таке казус у кримінальному праві? Визначте його зміст і значення. Чи зміниться рішення, якщо К. знав, що його товариші будуть заважати руху машини?

Завдання № 4. Працівник воєнізованої охорони С. супроводжував нові автомобілі. В дорозі він помітив групу підлітків, які кидали каміння по вагонах. Один з каменів потрапив в скло автомобіля. Щоб припинити хуліганські дії підлітків, С. кинув в них обрізок дошки, котрий влучив в голову неповнолітнього Н.. Від отриманої травми черепа хлопчик через три дні помер у лікарні.

Визначте форму вини С. відносно скоєних дій і їх наслідків. Дайте аналіз змішаної (подвійної) форми вини. Чи зміниться рішення, якщо С. кинув обрізок дошки з близької відстані?

Завдання № 5. Г. придбав престижний імпортний автомобіль і ввечері катав на ньому знайомих дівчат. Під час однієї з таких поїздок знайома П., поглянувши на спідометр автомобіля, сказала, що Г. ризикує нажити собі неприємності, перевищуючи швидкість. На це він відповів: “Машина нова, реакція у мене відмінна, нічого не трапиться”.

На одному з поворотів перед машиною зненацька опинився чоловік, що перебігав дорогу. Г. не зміг уникнути наїзду, внаслідок чого пішохода було смертельно травмовано.

Дайте аналіз суб’єктивної сторони скоєного. Чи є вина в діях Г.? Якщо є, визначте її форму. Чи зміниться рішення, якщо після попередження П. Г. заявив: “Нехай по дорозі не ходять”. За якими ознаками злочинна самовпевненість відмежовується від непрямого умислу?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)