АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

К20 Капітон О.В., Попад’їна Т.С

Читайте также:
  1. Lexicology (Fundamentals)
  2. The Etymology of English Words
  3. Библиографический список
  4. БІБЛІОГРАФІЧНИЙ СПИСОК
  5. В приложениях курсовой работы необходимо поместить экранные формы прикладных программ, упомянутых в тексте курсовой работы.
  6. Введение
  7. ВВЕДЕНИЕ
  8. Вимоги до оформлення лабораторних робіт
  9. Вища рада юстиції
  10. времени специалиста (руководителя)
  11. времени специалиста (руководителя)
  12. Выводы по первой главе.

Міністерство фінансів України

 

 


Релігієзнавство

 

 

Навчально-методичний посібник

 

Дніпропетровськ - 2011


МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

Дніпропетровська державна фінансова академія

ФАКУЛЬТЕТ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ І ЕКОНОМІКИ ПРАЦІ

КАФЕДРА ГУМАНІТАРНИХ ДИСЦИПЛІН

 

 

Релігієзнавство

 

Навчально-методичний посібник

для студентів денної форми навчання, які навчаються

за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво»

за напрямами підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»,

6.030504 «Економіка підприємства»,

6.030505 «Управління персоналом та економіка праці»

 

 

Дніпропетровськ - 2011


ББК 86.2

К20 Капітон О.В., Попад’їна Т.С.

Релігієзнавство: навчально-методичний посібник для студентів денної форми навчання, які навчаються за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво» за напрямами підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030505 «Управління персоналом та економіка праці. – Дніпропетровськ: Дніпропетровська державна фінансова академія, 2011. – 47с.

Навчально-методичний посібник містить програму навчальної дисципліни, методичні рекомендації до семінарських занять, методичні рекомендації до самостійної роботи, індивідуальні завдання і методичні рекомендації до їх виконання, підсумковий контроль, критерії оцінки знань та вмінь студентів, перелік рекомендованої літератури.

 

Автори: О.В. Капітон -   Т.С. Попад’їна - к.філос.н., доцент кафедри гуманітарних дисциплін Дніпропетровської державної фінансової академії асистент кафедри гуманітарних дисциплін Дніпропетровської державної фінансової академії  
Рецензенти: В.Ю. Федюк -   С.С. Бескаравайний - к.філос.н, доцент кафедри гуманітарних дисциплін Дніпропетровської державної фінансової академії к.філос.н., доцент кафедри філософії Національної металургійної академії України
         
Відповідальний за випуск: В.П. Капітон -   д.філос.н., професор, завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Дніпропетровської державної фінансової академії

 

Розглянуто та схвалено на

засіданні Вченої ради

факультету управління

персоналом та економіки праці

Протокол № 5 від 07.02.2011 р.

 

Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри гуманітарних дисциплін

Протокол № 7 від 28.01.2011р.


Зміст

 

Вступ……...........……………...........................................................................  
1. Програма навчальної дисципліни……......................................................  
2. Розподіл балів, що присвоюються студентам...........................................  
3. Методичні рекомендації до самостійної роботи.....................................  
4. Методичні рекомендації до семінарських занять....................................  
5. Методичні рекомендації до виконання індивідуальних науково-дослідних завдань............................................................................................  
6. Підсумковий контроль………………….....................................................  
7. Список рекомендованої літератури..........................................................  

 


Вступ

У сучасній Україні релігія і релігійність громадян переживають своєрідний ренесанс. У державі відроджуються конфесії, відбудовуються зруйновані та будуються нові храмові та інші культові споруди; у свідомості людей дедалі глибше утверджується розуміння релігії як феномену загальнолюдської культури й ефективного духовного засобу морального становлення і формування особистості. Право громадян на свободу совісті набуло не тільки конституційного закріплення, а й справжньої реалізації через діючі механізми.

Проте релігійне відродження у державі відбувається не без проблем. Все ще складними залишаються міжконфесійні суперечності, що час від часу загострюються. Важко переборюються стереотипи неприйняття релігії, "подвійних стандартів" у ставленні до неї, коли крім основного призначення її використовують також як засіб досягнення бажаного для влади результату; все ще спостерігаються спроби політизації релігії, спекуляції на її канонічних внутрішніх суперечностях.

Дана дисципліна поєднана міжпредметними зв’язками з дисциплінами «Філософія», «Культурологія», «Соціологія», «Філософія глобальних проблем сучасності», «Політологія», «Логіка».

В навчально-методичному посібнику вказані лекції, які дозволяють ознайомити студентів з теоретичними основами курсу у логічно витриманій послідовності, а також семінарські заняття, які сприяють більш продуктивному закріпленню знань, умінь, навичок студентів.

Навчально-методичний посібник з «Релігієзнавства» передбачає, як однією із форм організації навчання індивідуальні завдання. До індивідуальних завдань відносяться реферати.

Індивідуальні заняття з даного курсу спрямовують здебільшого на поглиблення вивчення студентами навчальної дисципліни, проводяться з одним або декількома студентами. Індивідуальні завдання передбачають створення умов для найповнішої реалізації творчих можливостей студентів, які виявляють особливі здібності в навчанні та нахил до науково-дослідної роботи і творчої діяльності.

На самостійне вивчення виносяться окремі теми навчальної дисципліни з метою:

· Самостійне оволодіння новим навчальним матеріалом.

· Формування умінь і навичок самостійної розумової праці.

· Розвиток самостійного мислення.

В навчально-методичному посібнику, для організації навчального процесу та оцінки знань студентів передбачений поточний та підсумковий контроль. Поточний контроль здійснюється за результатами роботи на семінарських заняттях, виконання самостійної роботи, індивідуального науково-дослідного завдання. Підсумковий контроль проводиться у формі поточного модульного контролю, питання до якого вказані в посібнику.


Навчально-методичний посібник розроблений за програмою з навчальної дисципліни «Релігієзнавство» з метою надання студентам необхідних орієнтирів у вивченні тем курсу.

Навчально-методичний посібник може бути використаним при підготовці до семінарських занять, для самостійної роботи студентів над навчальним матеріалом, а також при виконанні індивідуальних науково-дослідних завдань.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)