АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Огляд сучасних напрямків розвитків розвитку баз даних та типи моделей даних

Читайте также:
  1. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СВІТОГЛЯДНОЇ ПУБЛІЦИСТИКИ ІВАНА ФРАНКА
  2. Анализ бизнес-процесса(ов) предприятия и построение моделей
  3. Аналіз даних засобами Excel
  4. Аналіз систематизованих та згрупованих статистичних даних
  5. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  6. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  7. Аналіз технічного рівня розвитку виробництва
  8. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  9. Б) синкретична форма світогляду, що відображає світ в чуттєво – наочному образі
  10. БІОЛОГІЗАТОРСЬКЇ ТА СОЦІОЛОГІЗАТОРСЬКІ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ. ПЕДОЛОГІЯ.
  11. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні
  12. Братства та їх роль в розвитку української культури 16- початок 17 ст.

База даних – це сукупність даних, яким властива структурованість і взаємопов'язаність, а також незалежність від прикладних програм.

Зростання інформаційних потоків призвело до появи ряду нових задач, одна з найважливіших полягає в швидкому отриманні потрібних даних з великого обсягу інформації. Для зберігання інформації використовуються бази даних, а для їх обробки системи керування базами даних.

СКБД – керівна програма, призначена для збереження, пошуку і обробки даних у базі.

СКБД повинна давати доступ до даних будь-яким користувачам, включаючи і тих, що практично не мають уявлення про:

 

1. Фізичне розташування в пам'яті даних і їх описів;

2. Механізми пошуку даних, що запитуються;

3. Проблеми, що виникають при одночасному запиті одних і тих же даних багатьма користувачами (прикладними програмами);

4. Способи забезпечення захисту даних від некоректного поновлення і несанкціонованого доступу;

5. Підтримку баз даних в актуальному стані і багато інших функцій СКБД.

Завдяки досягненням в області штучного інтелекту з'являються системи, що базуються на використанні знань. Систему, яка забезпечує створення, ведення і застосування баз знань, можна розглядати як інструментальну систему або прикладну систему з конкретною прикладною базою знань. Існує тісний взаємозв'язок між технологією баз даних і систем баз даних – з одного боку, і технологією систем баз знань з іншого. Виникла тенденція „інтелектуалізації” систем БД.

Аналіз сучасного розвитку СУБД

Основи сучасної інформаційної технології складають бази даних (БД) і системи керування базами даних (СУБД), роль яких як єдиного засобу постійно зростає. Для сучасного етапу розвитку науково-технічного прогресу характерним є необхідність розв'язання широкого кола задач, які пов'язані з збереженням, пошуком даних, обробкою і доступом до великих обсягів інформації. Різко зростає також у різноманітних застосуваннях попит на інтелектуальний доступ до інформації. Це особливо виявляється при організації логічної обробки інформації в системах баз знань, на основі яких створюються сучасні експертні системи.

В сучасних умовах бази даних стали дуже важливими в повсякденному житті більшості людей. Бази даних застосовуються всюди, починаючи з малих підприємств, на яких ведуть бази даних своїх співробітників, товарів чи послуг, покупців чи постачальників і закінчуючи базами даних масштабу держави чи групи держав: дані про кожного громадянина, дані про автомобілі які зареєстровані на певній території і т.д.

Зараз із поширенням сфери використання баз даних ставляться все більші вимоги до роботи систем управління базами даних. Серед них такі:

1. Швидкодія.

2. Захист від будь-яких нештатних ситуацій.

3. Надійність зберігання.

4. Розмежування доступу до даних.

5. Можливість підтримки цілісності даних тощо.

У 1979 році з'явилася й перша система управління базами даних (СУБД) Oracle, що використовує SQL. Технологія ця лише набирає обертів. Саме об'єднання реляційних баз даних із клієнт-серверними технологіями дозволяє сучасному бізнесу справлятися зі зростаючими обсягами даних.

Мова SQL поділяється на кілька складових частин. Вони служать для побудови об'єктів бази даних і маніпулювання ними, завантаження даних у таблиці, відновлення і видалення інформації, виконання запитів до бази даних, керування доступом до бази даних і її загального адміністрування.

Система управління базами даних Microsoft Access входить до складу пакета Microsoft Office. Вона дозволяє розв'язувати широке коло завдань користувачів без програмування і доступна для широкого кола непрофесійних користувачів персональних комп'ютерів. СУБД Access розроблена для експлуатації у комп'ютерних мережах у середовищі Windows. Одна з основних переваг СУБД Ассеss полягає у тому, що вона має прості та зручні засоби обробки кількох таблиць у одній базі даних. Таблиця є основним об'єктом бази даних. У одній базі даних зберігається кілька таблиць та засоби зв'язування таблиць. За допомогою СУБД MS Access можна побудувати не лише саму базу даних, а й зручний інтерфейс доступу до даних, що полегшує доступ до даних і не вимагає додатково розробляти програму для роботи з базою даних. Також дана Access надає можливість швидко і ефективно розробити звіти, запити, та форми. На основі аналізу найпоширеніших СУБД, приходимо до висновку, що для розробки бази даних на тему „ Ремонт ПК ” доцільно використати Microsoft Access. [3].


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)