АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика якісного складу функціональних харчових продуктів «Унібіол» та «Біоназол»

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  3. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  4. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  5. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  6. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  7. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  8. IV. Порівняльна характеристика парламентів країн Західної Європи
  9. S: Установить соответствие между типами общества и их характеристиками.
  10. V. Порівняльна характеристика урядів держав Західної Європи
  11. VII. Характеристика мероприятий и ведомственных целевых программ государственной программы
  12. А. Общая характеристика вены

ПП «Арбор віте» розроблено рецептуру засобів «Унібіол» та «Біоназол», до складу яких входять натуральні компоненти, природні харчові продукти та вітамінний, лікарський засіб, що широко застосовується в офіціальній медицині.

Засоби «Унібіол» та «Біоназол» у своєму складі у різних співвідношеннях вміщують: віск бджолиний, мед бджолиний, жир тваринний, олію соняшникову нерафіновану та комплекс вітамінів препарату «Аєкол».

Якісний склад, фармакологічна дія та застосування окремих компонентів:

Мед бджолиний: енергетична цінність 100гр. – 304 ккал, або 1272 кДж.

Склад: вода – 17,1гр, білки – 0,3гр, жири – 0, вуглеводи – 82,4гр, вітаміни:

(В2) рибофлавін – 0,038мг, (В3) нацин – 0,121мг, (В5) пантотенова кислота – 0,024мг, (В6) піридоксин – 8-320мікрограм, (РР) нікотинова кислота – 110-360 мікрограм, (В9) фолацин – 2мікрограми, (С) аскорбінова кислота – 0,5мг, (Е)токоферол – 1000мікрограм;

мінерали: кальцій – 6мг, залізо – 0,42мг, магній – 2мг, фосфор – 4мг, калій – 52мг, натрій - 4мг, цинк – 0,22м;

вуглеводні меду: фруктоза – 38.0%, глюкоза – 31.%, сахароза – 1.0%, Інші цукри (мальтоза, меліцітоза та ін..) – 9.0%, зола – 0,17%, інше – 3.38%, (сахароза, мальтоза, ізомальтоза, мальтулоза, ізомальтулоза, трегалоза, лаіімінарібоза – 10-14%). Вуглеводи які зустрічаються тільки в меді (паноза, мальтотріоза, кестоза, ізомальтотріоза, ізомальтопентоза, раффіноза), моносахариди – 2, дисахариди – 11, олігосахариди – 22;

ферменти меду: інвертаза, каталаза, пероксідаза, поліфенолоксідаза, діастаза, фосфатаза, глюкооксідаза, амілаза, естераза, протеолітичні ферменти.

Ще з давніх часів в народній медицині мед застосовувався при багатьох захворюваннях як внутрішньо так і зовнішньо. Так Ібн Сіна, Гіпократ, Авіцена рекомендували вживати мед як протизапальний, зігріваючий, ранозагоювальний, розсмоктуючий, бактерицидний, регенеруючий, зміцнюючий весь організм вітамінний, мінералозабезпечувальний та консервуючий засіб. Існує багато рецептів поєднання меду з іншими продуктами природного походження, які застосовуються в самих різних напрямках: як харчовий продукт, як лікувальний засіб при захворюваннях легень, серця, печінки, селезінки, жовчного міхура, при простуді, шлунково – кишкових, судинних, отоларингологічних захворюваннях. Лікують медом рани та виразки, пошкодження шкіри.

Віск бджолиний:

вільні жирні кислоти - (церотинова, монтанінова, олеїнова) – 13-15%, вода-0,4%, вуглеводи - гептакозан і пентакозан, ароматичні речовини, фарбуючі речовини, органічні та мінеральні речовини, вітаміни, які не ушкоджуються при перетопленні (в 100гр воску утримується 4гр провітаміну А (для прикладу в моркві – 0,01гр)).

Віск бджолиний вміщує більше 300 речовин, тільки 21 речовина вміщується в кількості більше 1%, що складає 56% воску. З них тільки 111 ідентифіковано.

Завдяки широкому спектру біологічно активних речовин, що містяться у бджолиному воску, він є значущою частиною в складі засобу як діюча речовина і як компонент – пластифікатор при виготовленні продукту природного походження.

Жир твариннй:

вміщує амінокислоти, ненасичені жирні кислоти, вітаміни (А, В1, В2, В5, В6, В12, С, Е, D), вітамін краси – біотин, мікроелементи (калій, магній, цинк, селен, кальцій), (пантенол, мочевина, рибофлавін).

Жир тваринний (яловичий, козячий, баранячий, свинячий, гусячий) навіть у чистому вигляді часто застосовується як лікарський засіб при опіках шкіряних покривів, дерматитах, обмороженнях, трофічних виразках, довго незаживаючих ранах, запаленнях слизових оболонок. В поєднанні з іншими природними компонентами утворені комплекси ще активніше виявляють свою дію.

Соняшникова олія нерафінована:

склад жирних кислот в % або в грамах: стеаринова – 1.6 - 4.6, пальмітинова – 3,5 – 6.4, міримістинова – до 0,1, арахідонова – 0.7 – 0,9, олеїнова – 24 – 40, лінолева – 46 – 62, ліноленова – до 1.

Середня молекулярна маса 275 – 286. Олія також містить фосфовміщуючі речовини, токоферол, воски, вітаміни Е, К, леткі речовини.

«Аєкол»:

олійна рідина помаранчово – червоного кольору, що містить в собі природного походження розчинні в олії вітаміни бета – каротин ретинол та менадіон і токоферол.

Препарат «Аєкол» серійно виробляється фармацевтичною промисловістю в Україні та застосовується як ранозагоювальний засіб при гнійно-некротичних ранах (інфікованих) з наявністю мертвих тканин, при трофічних виразках, при інфікованих опіках ΙΙ – ΙΙΙ ступеню, після аутодермопластики (відновлення пошкоджених шкіряних покриттів за рахунок пересадки власних тканин).

 

Висновки:

На основі вище наведених матеріалів, а також проаналізувавши літературні дані про компоненти можна зробити висновок про те, що запропоновані засоби складаються з відомих, достатньо вивчених компонентів природного походження, які застосовуються в офіціальній та народній медицині, в харчовій промисловості України і в інших країнах. Вміст компонентів в функціональних продуктах є оптимальним як у фармакологічному так і в технологічному відношенні, що надає можливість досягнути високої ефективності при застосуванні.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)