АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стислий зміст теми

Читайте также:
  1. V. Зміст навчального матеріалу
  2. Анотований зміст
  3. Б) відображення життєзмістовних питань буття людини
  4. Базові знання, вміння, навички необхідні для вивчення теми.
  5. Базові знання, вміння, навички, які необхідні для вивчення теми.
  6. Бесіда за змістом прочитаного уривку.
  7. Блок змістових модулів 1.1.-1.5
  8. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  9. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  10. Визначення конфлікту, зміст, типи і способи протікання
  11. Вимоги до змісту звіту виробничої практики
  12. Вимоги до змісту курсової роботи

Первісні способи набуття права власності. Набуття права власності на новостворене майно та перероблену річ. Привласнення загальнодоступних дарів природи. Набувальна давність як підстава набуття права власності. Набуття права власності юридичною особою публічного права. Набуття добросовісним набувачем права власності на майно, відчужене особою, яка не мала на це право. Набуття права власності на новостворене майно та об’єкти незавершеного будівництва. Набуття права власності на перероблену річ.

Похідні способи набуття права власності. Виникнення права власності за договором. Виникнення права власності внаслідок успадкування майна. Набуття права власності у разі приватизації державного майна та майна, що є в комунальній власності. Правове регулювання приватизації майна. Суб’єкти та об’єкти приватизації державного майна та майна, що є в комунальній власності. Порядок приватизації державного майна та майна, що є в комунальній власності.

Роль і значення теми для діяльності юриста: дана тема передбачає вивчення підстав набуття права власності. Особливе значення має момент виникнення права власності за договором, який підлягає нотаріальному посвідченню та за договором, який підлягає державній реєстрації.

Ключові слова: підстави набуття права власності, первісні способи набуття права власності, похідні способи набуття права власності, створення нової речі, привласнення загальнодоступних дарів природи, безхазяйна річ, бездоглядна домашня тварина, переробка речі, набувальна давність, знахідка, скарб, новостворене майно, об’єкт незавершеного будівництва, спадкування, приватизація,

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми:

Знати:

- поняття спосіб набуття права власності;

- класифікацію способів набуття права власності;

- момент виникнення права власності.

Вміти:

- визначити порядок набуття права власності на новостворене майно та перероблену річ; на майно, відчужене особою, яка не мала на це право; на новостворене майно та об’єкти незавершеного будівництва, на перероблену річ;

- визначити виникнення права власності за договором, успадкування майна, в разі приватизації державного майна та майна, що є в комунальній власності;

- проаналізувати правове регулювання приватизації майна;

- охарактеризувати суб’єкти та об’єкти приватизації державного майна та майна, що є в комунальній власності;

- проаналізувати порядок приватизації державного майна та майна, що є в комунальній власності;

- визначити момент виникнення права власності.

 

Перелік нормативних актів до вивчення теми: 1.1, 1.3.1, 1.3.3, 1.3.4, 1.3.7, 1.3.9, 1.3.10, 1.3.13, 1.3.14, 1.3.15, 1.3.16, 1.3.21, 1.3.24, 1.3.29, 1.3.32, 1.3.33, 1.3.36, 1.3.38, 1.4.1, 1.4.5, 1.4.6, 1.4.7, 1.4.8, 1.5.3, 2.1, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 3.1, 3.3, 3.4, 3.5, 3.11, 3.12, 3.13, 3.16, 3.17, 4.1, 4.2, 4.5, 4.6, 4.11, 4.13, 4.17, 4.20, 4.27, 4.28, 4.32, 4.34, 4.35, 4.36, 4.42, 4.45, 4.46, 4.50.

 

Перелік документів, які складаються під час вивчення теми: договір купівлі-продажу, договір міни, договір дарування, договір довічного утримання, заповіт, заява про прийняття спадщини; заява про визнання права власності на об’єкт незавершеного будівництва; позовна заява про визнання права власності та зобов’язання зареєструвати право власності; позовна заява про визнання права власності на самочинно збудований житловий будинок; позовна заява про визнання права власності та про зобов’язання вчинити дію (перепланування квартири); позовна заява про визнання нерухомого майна та земельної ділянки особистою приватною власністю; позовна заява про визнання права власності на майновий пай; позовна заява про визнання права власності на квартиру; позовна заява про визнання права власності на частину квартири; позовна заява про визнання права власності в порядку спадкування за законом; позовна заява про визнання права власності на спадкове майно.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)