АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Державне регулювання та масштаби обігу цінних паперів

Читайте также:
  1. Аналіз програмних систем автоматизації діловодства і документообігу
  2. Бухгалтерський облік бланків цінних паперів
  3. Валютне регулювання
  4. Види регулювання заробітної плати
  5. Види трудових відносин та їх правове регулювання
  6. Виконавчо-розпорядчі суб'єкти адміністративно-правового регулювання у сфері науки.
  7. Державне програмування та прогнозування економіки.
  8. Державне регулювання галузі промисловості.
  9. Державне регулювання діяльності підприємства, економічні важелі регулювання
  10. Державне регулювання і саморегулювання біржової діяльності
  11. Державне регулювання суспільного відтворення. Основні теорії ДРЕ

При відповіді на питання треба розкрити сутність Закону України «Про цінні папери і фондову біржу» та інших нормативних документів, пояснити його значення для регулювання ринку цінних паперів в Україні, пояснити політику держави щодо регулювання ринку цінних паперів. Функції та значення діяльності Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Регулювання державою особливостей сплати дивідендів та випуску привілейованих акцій, випуску облігацій. Значення та особливості державної облігаційної позики, державні облігації, державні казначейські зобов’язання та інші державні цінні папери. Розвиток ринку корпоративних облігацій.

 

Інвестиційні проекти підприємств і організацій. Економічне обґрунтування інвестиційних проектів.

Відповідаючи на питання, треба визначити поняття «інвестиційний проект», надати класифікацію інвестиційних проектів: за масштабністю, за терміном здійснення, за складністю, за наслідками прийняття рішень, за формами власності, за джерелами фінансування тощо. Пояснити особливості фінансування різних типів інвестиційних проектів. Розкрити сутність та етапи життєвого циклу інвестиційного проекту, особливості кожного з етапів. Структура інвестиційного проекту, структура основного документу – бізнес-плану інвестиційного проекту, його основні розділи, розрахунок прибутковості, терміну окупності та точки беззбитковості інвестиційного проекту. Значення бізнес-плану для пошуків і залучення інвесторів.

 

Вибір найпривабливішого інвестиційного проекту з декількох альтернатив. Розрахунок середньорічної суми прибутку при експлуатації виробничого об’єкту як показника економічної ефективності інвестиційного проекту.

У відповіді на питання треба обґрунтувати необхідність розрахунку економічної доцільності здійснення інвестиційного проекту, навести методику розрахунку основних показників ефективності інвестиційних проектів. Обґрунтувати необхідність значної кількості альтернатів для прийняття рішення щодо ефективного інвестування. Критерії, за якими здійснюється відбір інвестиційного проекту з декількох альтернатив. Формування грошових потоків за проектом, їх розрахунки та порівняння грошових потоків за альтернативними проектами. Розрахунок середньорічної суми прибутку як основного показника економічної ефективності інвестиційного проекту. Розрахунок інших основних показників ефективності інвестиційного проекту – чистого приведеного доходу, дисконтованого терміну окупності, індексу рентабельності тощо.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)