АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки до виконання практичних завдань

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  3. Алгоритм виконання роботи
  4. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  5. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  6. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  7. Варіанти виконання завдань
  8. Варіанти завдань
  9. Варіанти завдань
  10. Варіанти індивідуальних завдань
  11. Видає дозволи на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
  12. Визнання та звернення до виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню

 

До задачі 1. При розрахунку вихідних показників для вирішення завдання необхідно враховувати, що чисті грошові надходження по інвестиційному проекту містять у собі чистий прибуток та амортизаційні відрахування. Вихідні показники необхідно занести в таблицю, послідовно заповнюючи яку будите мати змогу визначити чисті грошові надходження.

Таблиця

Розрахунок вихідних показників для оцінки ефективності інвестиційного проекту

Показник Значення показників, тис. грн.
1-й рік 2-й рік 3-й рік 4-й рік 5-й рік
Обсяг реалізації          
Поточні витрати          
Амортизаційні відрахування          
Оподатковуваний прибуток          
Чистий прибуток          
Чисті грошові надходження          

 

ДПч = Ао + ЧПр;

де ДПч – чисті грошові надходження, грн.;

Ао – амортизаційні відрахування, грн.;

ЧПр – чистий прибуток, грн.;

ЧПр = ОПр – Н;

де ОПр – оподаткований прибуток, грн.;

Н – сума сплаченого податку на прибуток, грн.;

ВПр = Vр – Рт – Ао;

де Vр – обсяг реалізації (виручка від реалізації), грн.;

Рт – поточні витрати, грн.

 

До задачі 2. Необхідно визначити доцільність інвестування за декількома основними методами розрахунку економічної ефективності: ARR, PP, PI, DPP, NPV, IRR.

Оцінка доцільності інвестицій — це прийняття рішення стосовно того, варто чи не варто вкладати гроші у той або інший проект.

Інвестиції, що плануються, реалізуються та вже здійснені, набувають форми інвестиційних проектів. Однак, проекти потрібно підібрати, розраху­вати, виконати, а головне - оцінити їх ефективність на підставі порівняння витрат на проект та результатів його реалізації.

Оцінка доцільності інвестицій вимагає здійснення різного роду фінансово-економічних розрахунків, пов'язаних з потоками грошових коштів у різні проміжки часу. Ключову роль у цих розрахунках відіграє оцінка зміни грошей у часі. Концепція такої оцінки базується на тому, що вартість грошей протя­гом часу змінюється з урахуванням норми прибутку на грошовому ринку, в якості якої зазвичай виступає норма позичкового капіталу (або відсотку).

Вихідним положенням при розгляді особливостей застосування концеп­ції зміни вартості грошей у часі в інвестиційному аналізі є розуміння суті поняття «інвестиції» з позицій фінансової теорії, а саме: «обмін певної сьо­годнішньої вартості придбання фінансових чи реальних активів на можливо невизначену майбутню вартість». Тим самим майбутня вартість, на яку очі­кує інвестор має компенсувати йому відмову від поточного споживання від­повідної сьогоднішньої вартості.

Усі методи, за якими пропонується зробити розрахунки у завданні, відносяться до основних методів оцінки доцільності інвестицій і поділяються на статичні та динамічні. Статичні методи базуються на бухгалтерському обліку і виникли з традиційного бухгалтерського підходу до фінансової оцінки проекті.До них відносяться методи ARR, PP. Динамічні методи базуються на принципах економічної теорії і застосуванні концепції дисконтування.

Однією з головних переваг застосування статичних методів є простота розрахунку, проте недолік - неврахування зміни вартості грошей у часі. Од­нак подолати дію цього недоліку можливо завдяки застосування концепції дисконтування і, відповідно, приведення як витрат так і доходів до умов по­точного року.

 

Статичні методі оцінки інвестицій:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)