АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рівні сегментації ринку

Читайте также:
  1. В запропоновану тексті зібраний увесь матеріал, засвоєння якого на рівні відтворення дорівнює оцінці «задовільно».
  2. Глобальна нерівність:причини та наслідки
  3. Граничні рівні вмісту радіонуклідів
  4. Графік 1. Рівновага на грошовому ринку.
  5. ДІЯ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИХ ПОЛІВ РАДІОЧАСТОТ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ, РІВНІ ДОПУСТИМОГО ОПРОМІНЕННЯ
  6. Допустимі рівні звукового тиску в октавних смугах частот, рівні шуму та еквівалентні рівні шуму
  7. Економічні відносини ринку. Закон попиту та пропозиції.
  8. Забезпечення охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на законодавчому рівні
  9. Загальні елементи інфраструктури ринку. Системи розрахунків.
  10. Ієрархічні рівні менеджменту
  11. Ієрархія рівнів організації
  12. Інфраструктура ринку. Суть і функції

Сегментування ринку – це поділ ринку на окремі групи покупців із спільними потребами, характеристиками або поведінкою, для кожної з яких потрібен певний товар або маркетинговий комплекс (товар, ціна, канал збуту, просування товару).

Рівні сегментації ринку

Оскільки нужди та потреби кожного покупця унікальні, потенційно кожного покупця можна розглядати як окремий ринок. Таким чином, у ідеальному випадку, продавець повинен для кожного з них розробити окрему маркетингову програму.

Однак, хоча деякі компанії й намагаються обслуговувати покупців на індивідуальній основі, інші не бачать сенсу у такому повномасштабному сегментуванні чисельних дрібних покупців. Вони намагаються відокремити більш широкі класи покупців, зі своїми вимогами до товару або реакціями у відповідь на маркетингові стимули. Таким чином, сегментування ринку може проводитися на декількох різних рівнях. Компанії можуть взагалі не сегментувати ринок (масовий маркетинг), проводити повне сегментування (мікромаркетинг) або сегментувати ринок на певному проміжному рівні (маркетинг сегментів або маркетинг, орієнтований на вибір ніш).

Сегментування ринку може відбуватися на кількох рівнях, включаючи відому від сегментації (масовий маркетинг) або на певному проміжному рівні (маркетинг сегментів, маркетинг на рівні ринкових ніш).

Масовий маркетинг передбачає масове виробництво, масовий розподіл, масове просування одного й того ж товару однаковим чином для всіх споживачів одразу.

Використовуючи маркетинг сегментів, компанія намагається виділити різні групи споживачів, що складають ринок, та пристосовувати свої пропозиції до потреб одного або кількох сегментів ринку.

Маркетинг на рівні ринкових ніш концентрується на підгрупах, що існують в середині сегментів. Представників цих підгруп відрізняє намагання отримати в результаті купівлі товару особливе співвідношення очікуваних вимог.

Мікромаркетинг – це практика пристосування товарів та маркетингових програм до особливих потреб окремих людей чи територій. Мікромаркетинг включає локальний маркетинг (спеціальний підбір торгових марок та методів стимулювання збуту таким чином, щоб всі ці заходи відповідали потребам локальних споживацьких груп, до яких належать мешканці якої-небудь місцевості) та індивідуальний маркетинг (пристосування товарного асортименту та маркетингових програм до смаків окремих споживачів).

 
 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)