АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інструменти та матеріали. Під час шпалерних робіт для виконання деяких опера­цій (обрізування кромок, проклеювання поверхні тощо) застосовують машини і механізми

Читайте также:
  1. Інструменти політики ЄС у галузі захисту прав споживача.
  2. Інструменти реалізації «політики ЄС в галузі охорони здоров'я».
  3. Інструменти ринку грошей
  4. ІНСТРУМЕНТИ РИНКУ ГРОШЕЙ
  5. Інструменти ринку капіталів
  6. Інструменти та матеріали.
  7. Інструменти та приладдя для ручних робіт
  8. Інструменти фінансового ринку
  9. Інші форми та інструменти міжнародних розрахунків
  10. Основні інструменти регулювання міжнародної тур діяльності
  11. Основні інструменти фондового ринку

Під час шпалерних робіт для виконання деяких опера­цій (обрізування кромок, проклеювання поверхні тощо) застосовують машини і механізми, проте більшість операцій виконують вручну. Тому на робочому місці маляра завжди повинен бути потрібний набір ручних інструментів для підготовки шпалер до наклеювання і наступної їх обробки (рис. 4).

Рис. 4. Інструменти для виконання шпалерних робіт:

а — ножиці, б — валик, в — ножі, г — щітка, д — ніж із змінним лезом,

є — лінійка

 

Ножиці (рис. 4, а) з довгими лезами застосовують для розрізування полотнищ і обрізування кромок шпалер при заготовці їх на робочому місці, якщо обсяг робіт неве­ликий. Ними також підрізують шпалери у кутках, вирізу­ють отвори у полотнищах для деталей, які не підлягають обклеюванню (розетки, вимикачі тощо), і виконують інші роботи.

Валик (рис. 4, б) завдовжки 15–20 см, виготовлений з гуми, пластмаси, металу або деревини, який обтягують тканиною, призначений для розрівнювання стиків між двома полотнищами шпалер. З цією самою метою, а також для розгладжування паперу, шпалер, фризів і бордюрів після їх приклеювання застосовують щітку з пружною щетиною, найкраще одежну (рис. 4, г).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)