АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Склад різних видів транспорту

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. II. Склад сім'ї призовника
  3. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  4. IV. Запишіть 2 приклади: один - пособництва зґвалтуванню, другий - готування до розбещення неповнолітніх (складіть фабули).
  5. IV. Складіть список КК зарубіжних держав, які перекладені на українську чи російську мову, вкажіть джерела, в яких вони опубліковані.
  6. SLS-Склад Лайт
  7. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  8. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  9. VI. Помилки та ускладнення
  10. VI. Помилки та ускладнення
  11. VI. Помилки та ускладнення
  12. VIII. Регламент проведення змагань з окремих видів спорту

Реалізація покладених на транспорт завдань відбувається шляхом встановлення в Україні Єдиної транспортної системи.

Транспорт загального користування (залізничний, морський, річко­вий, автомобільний і авіаційний, а також міський електротранспорт, у тому числі метрополітен); промисловий залізничний транспорт; відомчий транспорт; трубопровідний транспорт та шляхи сполучення загального користування становлять Єдину транспорту систему України.

Єдина транспортна система відповідає вимогам суспіль­ного виробництва та національної безпеки, має розгалужену інфраст­руктуру для надання всього комплексу транспортних послуг, у тому числі для складування і технологічної підготовки вантажів до транс­пор­тування, забезпечення зовнішньо­економічних зв’язків України.

До складу залізничного транспорту входять: підприємства залізничного транспорту, що здійснюють перевезення пасажирів і вантажів; рухомий склад залізничного транспорту; заліз­ничні шляхи сполучення; промислові, будівельні, торговельні та постачальницькі підприємства; навчальні заклади; технічні школи; дитячі дошкільні заклади; заклади охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, культури; науково-дослідні, проектно-конструкторські організації; підприємства промислового залізничного транспорту та інші підприємства, установи та організації незалежно від форм власності, що забезпечують його діяльність і розвиток.

До складу морського транспорту входять: підприємства морського транспорту, що здійснюють перевезення пасажирів і вантажів; порти і пристані; судна; судноремонтні заводи; морські шляхи сполучення; підприємства зв’язку; промислові, торговельні, будіве­льні і постачальницькі підприємства; навчальні заклади; заклади охорони здоров’я, фізичної культури, науково-дослідні, проектно-конструкторські організації та інші підприємства; установи та організації незалежно від форм власності, що забезпечують роботу морського транспорту.

До складу річкового транспорту входять: підприємства річкового транспорту, що здійснюють перевезення пасажирів і вантажів; порти і пристані; судна; суднобудівно-судноремонтні заводи; ремонтно-експлуатаційні бази; підприємства шляхового господарства; підприємства зв’язку; промислові, торговельні, будівельні та постачальни­цькі підприємства; навчальні заклади; заклади охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, культури; проектно-конструкторські організації та інші підприємства установи і організації незалежно від форм власності, що забезпечують роботу річкового транспорту.

До складу автомобільного транспорту входять: підприємства автомобільного транспорту, що здійснюють перевезення пасажирів і вантажів; авторемонтні і шиноремонтні підпри­єм­ства; рухомий склад автомобільного транспорту; транспортно-експеди­ційні підприємства; автовокзали і автостанції; навчальні заклади; ремонтно-будівельні організації та соціально-побутові заклади; інші підприємства, установи та організації незалежно від форм власності, що забезпечують роботу автомобільного транспорту.

До складу авіаційного транспорту входять: підприємства повітряного транспорту, що здійснюють перевезення пасажирів і вантажів; аерофотозйомки; сільськогосподарські роботи; аеропорти; аеродроми; аероклуби; транспортні засоби; системи управління повітряним рухом; навчальні заклади; ремонтні заводи цивільної авіації та інші підприємства, установи та організації незалежно від форм власності, що забезпечують роботу авіаційного транспорту.

До складу відомчого транспорту входять: транспортні засоби підприємств, установ та організацій. Підприємства та організації, які мають відомчий транспорт, повинні забезпечувати його розвиток і утримання на рівні, що відповідає вимогам безпеки при наданні транспортних послуг.

Відносини підприємств, що мають відомчий транспорт, з підпри­є­мствами, установами, організаціями та громадянами, яким вони надають транспортні послуги, та підприємствами транспорту загального користування регулюються кодексами (статутами) окремих видів транспорту.

До складу трубопровідного транспорту входять: технологічний комплекс, що функціонує як єдина система і до якого входить окремий трубопровід з усіма об’єктами і спорудами, зв’язаними з ним єдиним технологічним процесом, шляхи сполучення загального користування (відносяться до дорожного господарства).

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)