АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відповідь на задачу №3

Читайте также:
  1. A.совокупность правил и приемов использования средств измерений, позволяющая решить измерительную задачу
  2. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
  3. В задачу наряда входят:
  4. ВИБЕРІТЬ ПРАВИЛЬНУ ВІДПОВІДЬ
  5. Відповідь на задачу №2.
  6. Відповідь.
  7. Відповідь.
  8. Відповідь.
  9. Відповідь.
  10. Відповідь: Внутрішньолікарняна інфекція
  11. Відповідь: Внутрішньолікарняна інфекція
  1. СЧВ, хронічний перебіг, II ступінь активності, синдром Рейно; з ураженням суглобів - поліартрит; серця - ендоміокардит, недостатність мітрального клапана, СН IIА ст; слизової оболонки ротової порожнини - виразковий стоматит; з ураженням нирок - люпус-нефрит з сечовим синдромом, симптоматична артеріальна гіпертензія, ХНН II.
  2. Характерні патоморофологічні зміни в селезінці (кільцеподібне розростання колагенових волокон у вигляді муфти навколо склерозованих артерій та артеріол) та нирок (фібриноїд капілярів клубочків, гіалінові тромби, феномен "петель з дроту").

 

Задачі "Крок-2"

1. Хвора 18 років, звернулась в лікарню зі скаргами інтенсивний біль в суглобах кистей, променевозап’ястних, ліктьових, колінних. Стан погіршився після перенесеної ГРВІ. Температура тіла – 37,5-38,2°С. На фоні прийому антибіотиків виникла гіперемія шкіри обличчя. Об’єктивно: гіперемія та лущення шкіри спинки носу та щік. Шум тертя плеври зправа. Пульс – 96 за хв. Систолічний шум на верхівці. Суглоби кистей набряклі. В ЗАК: лейкопенія, ШОЕ – 54 мм/год. В ЗАС: білок 0,3 г/л. Який найбільш вірогідний попередній діагноз?

А. Ревматична хвороба: поліартрит, кардит;

В. Медикаментозна хвороба;

С. Ревматоїдний артрит;

Д. Реактивний артрит;

Е. Системний червоний вовчак.

 

2. У хворої 26 років, у зв’язку з системними ураженнями шкіри, суглобів, судин, серозних оболонок та серця, які виникли після фотосенсибілізації, підозрюють СЧВ. Виявлено LE- клітини, антитіла до нативної ДНК, одиничні антицентромірні антитіла, РФ – 1:100, реакція Васермана – позитивна, ЦІК – 120 од. Які імунологічні показники вважаються специфічними для СЧВ?

А. антицентромірні антитіла

В. Ревматоїдний фактор

С. Імуноглобулін А

Д. Підвищення ЦІК

Е. Антитіла до нативної ДНК

 

3. У хворої 30 років, після аборту зросла температура тіла до 38,5С, з’явився біль в мілких суглобах кистей, набряки нижніх кінцівок та обличчя. ЗАК: ер – 2,6*1012/л, Нb – 98 г/л, л. – 2*109/л, ШОЕ – 58 мм/год. ЗАС: білок – 3,1 г/л, ер. – 10-15 в п/з. Про яке захворювання можна думати в даному випадку?

А. Вузликовий периартеріїт;

В. СЧВ;

С. Гострий гломерулонефрит;

Д. Сепсис;

Е. Системну склеродермію.

 

4. Жінка 40 років скаржиться на слабкість, швидку втомлюваність, підвищення температури тіла, висип на шкірі обличчя, біль в мілких суглобах кистей та ліктьових суглобах. Хворіє протягом 3 років. При огляді: на щоках еритематозний висип у вигляді "метелика"; променевозап’ястні та ліктьові суглоби вражені симетрично, набряклі; над легенями шум тертя плевры. В крові: анемія, лейкопенія, лімфопенія. В сечі: протеїнурія та циліндрурія. Які антитіла найбільш вірогідно виявити в даному випадку?

А. До нативної ДНК;

В. До міозитів;

С. До ендотеліальних клітин;

Д. Ревматоідного фактору;

Е. до міозину;

 

5. У жінки 23 років, яка хворіє синдромом Рейно протягом 5 років, місяць тому відмітила підвищення температури тіла, біль в суглобах, гіперемія обличчя, схуднення, слабкість. ЗАК: л. – 3,2*109/л, ШОЕ – 38 мм/год. Дослідження яких імунологічних показників буде мати найбільшу діагностичну цінність?

А. Кількість Т-супресорів

В. Антитіла до dsДНК

С. Антитіла до фосфоліпідів

Д. Рівень імуноглобулінів сироватки крові

Е. Кількість Т-лімфоцитів

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)