АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

З/б перекриття застосовуються в цивільному і промисловому будівництві

Читайте также:
  1. Вимірники, що застосовуються в обліку, та їх характеристика.
  2. Де застосовуються та як класифікуються міжповерхові з/б перекриття?
  3. Засоби механізації, що застосовуються при ремонті.
  4. Класифікація договорів у цивільному праві.
  5. Методи, що застосовуються для оцінювання параметрів класичної регресійної моделі.
  6. Основні види клізм, що застосовуються в педіатричній практиці, методика та правила їх застосування у дітей різного віку
  7. Основні поняття, що застосовуються в службі медицини надзвичайних ситуацій
  8. Поняття і види санкцій. Що застосовуються фінансово-контрольними органами.
  9. Препарати та разові дози, які застосовуються для надання невідкладної допомоги при шоці
  10. Різновиди орг. Структур управління які застосовуються при реалізації стратегії. Їх хар-ка.
  11. Розділ 1. Методи менеджменту, що застосовуються на підприємстві

5. Як законструювати монолітне ребристе перекриття з балочними плитами?

Складаються з монолітної плити і об’єднаної з нею балок

Безпосередньо конструктивна схема перекриття вибирається на підставі ТЕП декількох варіантів.

7. Як розраховуються і армуються балочні плити монолітних ребристих перекритів?

1) визначається навантаження на плиту;

Оскільки плита відноситься до балочного типу то згинаючий момент виникає в напрямку коротшої сторони.

Плита монолітного з’єднання з другорядними балками і шарнірно опирається на стіну.

В статичному відношенні плита являє собою нерозрізну статично не визначену конструкцію.

Для розрахунку вирізаємо впоперек ДБ смужку шириною 1 м і розглядаємо її як нерозрізну балку. Навантаження на 1 погонний метр = навантаження на 1 . Зусилля в такій нерозрізній балку. Визначається як в будівельній механіці, але з урахуванням перерозподілу зусиль.

Крайніми опорами плити є стіни, а опирання шарнірне, допоміжними є другорядна балка з якими плита зв’язно монолітно, розглядається плита як защемлення по грані балки тому розрахункові прольоти плити відрізняються від номінальних.

Якщо кількість прольотів більше 5, то в розрахунках приймають п’ятипрольотну нерозрізну балку.

Зусилля визначають методом нерозрізної балки. Згинальні моменти в нерозрізних бетонних плитах визначаються з урахуванням перерозподілу зусиль. Під перерозподілом зусиль розуміють відхилення фактичних згинальних моментів від розрахункових значень моментів, які визначені для пружної системи. Це відхилення виникає внаслідок особливостей з/б внаслідок утворення пластичних деформацій та розкриття тріщин.

Вирівнювання моментів внаслідок перерозподілу зусиль на опорі і в прольоті спрощує армування плит. Момент в крайньому прольоті:

Щоб вирівняти значення моментів в першому і середньому прольоті можна при компоновці перекриття крайні прольоти зменшувати на 20%.

6. В чому суть розрахунків статично невизначених залізобетонних конструкцій за методом граничної рівноваги (на прикладі нерозрізних балок)?

8.Як розраховують і армують другорядну і головну балку монолітних ребристих перекриттів?

Д,Б розглядають в статичному відношенні як нерозрізна,крайніми епюрами для якої слугують стіни,а проміжними – головні балки. Крайня опора розглядається як шарнірна,а середня-як защемлення в головній балці.

Д.Б сприймає навантаження від плити та від власної ваги ребра.

Зусилля в д.б визначають з урахуванням перерозподілу зусиль,а також залежно від розташування навантаження.Залежно від розташування змінного навантаженя в окремих перерізах можуть діяти знакозмінні зусилля.З врахуванням цього є спеціально складені таблиці в яких довжина балок розділена на ділянки.

M=β· ·

P/g→таблиці з коеф.β

Поперечні сили визначаються на першій опорі як:

Q=0.6·q Q=0.4·q· наінших опорах Q=0.5·q·

Норми обмежують в монолітних перекриттях ширину плити яка вводиться в розрахунок =0.2· +0.1 ≤0.2·

= + +

У випадку розрізу 1-1 розглядається такий прямокутний переріз

Випадок розрахунку прямокутного чи таврового перерізу можна встановити як моменти від зовнішнього навантаження,які може сприймати балка.

-Момент який може сприймати балка,якщо стиснута поличка.

-нейтральна лінія в поличці

- нейтральна лінія перетинає ребро.

Робоча арматура в балці визначається на кожному прольоті і на кожній опорі,крім того на опорах повинна бути розрахунок на несучу здатність по поперечній силі. Армування д.б здійснюється як окремими стержнями так і варинеми. Оскільки в прольотах і на опорах арматура підібрана по максимальному моменту,то частину її можна обірвати там де вона н використовується тобто встановити арматуру по епюрі матеріалів.

Головні балки сприймають навантаження від другорядних балок і передають їх на колони і на стіни. Якщо зосереджених сил в прольоті 5 і більше то їх умовно можна замінити рівномірно розподіленими і визначати моменти так як і в другорядних балках. Розрахунок міцності похилих і нормальних перерізів використовується аналогічно другорядної балки.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)