АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як визначають зусилля в елементах ферми з урахуванням вузлового та позавузлового навантаження

Читайте также:
  1. Біохімічні фактори, які визначають прояв м’язової сили швидкості та витривалості.
  2. Визначення тиску на стіни від навантаження, що розміщене на поверхні засипки
  3. Втрати напору в місцевих опорах визначаються за формулою Вейсбаха в частках якого напору?
  4. За якою формулою визначаються додаткові вертикальні напруження в ґрунті основи від дії зосередженої сили, що прикладена на поверхні ґрунту?
  5. Модель екон. кругообігу з урахуванням держави. Функції держави. Вплив держави на екон. рівновагу. Модель екон. рівноваги “витрати-випуск” та “вилучення-ін’єкції”.
  6. Навантаження та вивезення труб на трасу трубопроводу
  7. Прибуток на капітал і фактори, що його визначають. Економічна роль прибутку
  8. Розрахунок ферми
  9. Стаття 258. Загальні умови, що визначають особливості регулювання господарських відносин
  10. Сукупна пропозиція та фактори, що її визначають. Крива сукупної пропозиції.
  11. Сукупний попит та фактори, що його визначають. Крива сукупного попиту.
  12. Схарактеризуйте систему завдань з логічним навантаженням як основний засіб технології формування культури мислення молодшого школяра.

Визначення зусиль в елементах ферми. При завантаженні ферми нерухомими силами визначення зусиль в стержнях можливе шляхом:

- побудови діаграмиМаксвела - Кремони;

- методом перерізів;

- методом вирізання вузлів.

Побудова діаграми. Визначення зусиль в стрижнях виконують в такий послідовності:

- вибирають масштаб сил (наприклад, масштаб: 1 мм - 0,1 Н);

- креслять схему ферми в масштабі (наприклад 1 мм - 0,1 м);

- прикладають до ферми зовнішні сили (рис. 2.71); |.

- визначають опорні реакції.

- виконують розбивання поля ферми на силові поля: зовнішні - ділянки креслення, розміщені між зовнішніми силами і зовнішнім контуром ферми, внутрішні - ділянки креслення, обмежені стержнями ферми.

Позначають поля цифрами: спочатку обходячи ферму за зовнішнім контуром (за годинниковою стрілкою), потім усередині контуру ферми (зліва направо) (рис. 2.71). Будують багатокутник зовнішніх сил у масштабі (буде пряма лінія), після цього будують діаграму зусиль у стержнях ферми, починаючи з вузла, у якому сходиться не більш двох стержнів з невідомими зусиллями (рис. 2.72). Зусилля в кожному стержні позначається на діаграмі прямою з цифрами на кінцях. Цифри відповідають номерам полів, що розділяють стержень. Побудова діаграми ведеться послідовно, переходячи від вузла до вузла, причому в черговому вузлі повинно бути не більше двох стержнів з невідомими зусиллями. Діаграма побудована правильно, якщо остання (замикаюча) лінія прийде точно у свою точку (допускається відхилення від точки не більш 5 мм). Побудуємо діаграму Максвелла-Кремони для ферми (рис. 2.72)

Рис. 2.72 Діаграма Максвелла-Кремони для ферми.

 

Аналітичний метод перерізів полягає у визначенні зусиль розв’язуванням системи рівнянь статичної рівноваги, складеної для відсіченої частини ферми. Відсікання проводиться так, щоб в перерізі було не більше як три стержні з невідомими зусиллями. Дія відкинутої частини ферми на залишену заміняються зусиллями у розсічених стержнях спрямованими від перерізу. Якщо в процесі розв’язання системи в якому-небудь стержні вийде від’ємне значення зусилля, то це означає, що напрям зусилля необхідно змінити.

Завантаження можуть бути прекладенні у вузлах та поза вузлові. В загальному випадку ферми представляють собою статично невизначну систему.

В розрізних фермах допускається приймати що вузли шарнірні і тоді зусилля можуть бути визначенні будь яким методом будівельної механіки.

Якщо навантаження прекладені поза вузлом то значення зусиль визначають наступним чином:

1. Навантаження проводять до вузлів і за допомогою метода діаграми кремона визначають зусилля.

Там де є розрахункове навантаження доцільно використовувати ферми з криволінійними поясами.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)