АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Навантаження та вивезення труб на трасу трубопроводу

Читайте также:
  1. Визначення діаметра трубопроводу.
  2. Визначення тиску на стіни від навантаження, що розміщене на поверхні засипки
  3. Використання стандартних метрик часу затримки відповіді та трасування
  4. Заповнення і введення трубопроводу в експлуатацію.
  5. При ламінарному режимі втрати на тертя по довжині трубопроводу прямо пропорційні середній швидкості, в ________ степені.
  6. Розрахунок простого трубопроводу.
  7. Схарактеризуйте систему завдань з логічним навантаженням як основний засіб технології формування культури мислення молодшого школяра.
  8. Як визначають зусилля в елементах ферми з урахуванням вузлового та позавузлового навантаження .
  9. Який спосіб поліпшення комутації використовують в потужних машинах постійного струму, які працюють із змінним навантаженням?

Тема 4. РОЗГОРТАННЯ ПОЛЬОВИХ МАГІСТРАЛЬНИХ ТРУБОПРОВОДІВ ТРУБОПРОВОДУ

Навантаження та вивезення труб на трасу трубопроводу.

Подолання природних і штучних перешкод.

Монтаж обв'язок насосних станцій.

Монтаж обладнання проміжних резервуарних груп.

Заповнення і введення трубопроводу в експлуатацію.

Організація регулювання руху та дорожнього забезпечення на трасі.

Інженерне забезпечення розгортання трубопроводів.

Навантаження та вивезення труб на трасу трубопроводу

Розгортання трубопроводу представляє собою складний технологічний процес, однією з операцій якого є навантаження і вивезення труб на трасу трубопроводу.

Труби доставляються на трасу трубопроводу в основному автомобілями. Норми навантаження труб на автомобілі наведено в табл. 1.

Таблиця 1.

Марка автомобіля ПМТП-150 ПМТП-100
шт. км шт. км
ЗИЛ-131   0,240   0,546
Урал-375   0,336 111/125 0,666/0,750
Урал-377, Урал-375Н   0,480   1,092
КрАЗ-257   0,792   1,620
КамАЗ-5320   0,576   1,260
КамАЗ-5320 з причіпом ГКБ-8350   1,152   2,520
Причіп МАЗ-5243   0,504   1,080


Примітка. У чисельнику - при навантаженні двох рядів по 10 труб і семи рядів по 13 труб, у знаменнику - при навантаженні двох рядів по 10 труб і семи 'рядів по 15 труб.

У важких дорожніх умовах (весняних і осінніх паводків, великих снігових заметів) для доставки труб можуть використовуватися трактори і тягачі з причепами або саньми, а в важкодоступних місцях - гелікоптери.

Безперебійний підвіз труб на трасу - одна з найважливіших умов успішного розгортання трубопроводу, яка досягається:

§ своєчасним маневром і правильним використанням усього наявного в частині автотранспорту;

§ забезпеченням постійної готовності автотранспорту до роботи в складних дорожніх умовах;

§ постійним підтриманням шляхів підвезення в проїжджому стані і чіткою організацією руху по них;

§ своєчасної та якісної підготовкою труб до перевозок і забезпеченням їх швидкого навантаження і вивантаження;

§ найбільш повною механізацією вантажно-розвантажувальних робіт;

§ охороною і маскуванням колон на шляху прямування та в районах навантаження (перевантаження);

§ чітким управлінням роботою автомобільного підрозділу.

Трубопровідне обладнання та техніка можуть розміщатись на пунктах тривалого складування, пунктах тимчасового складування та на перевантажувальних пунктах.

Пункти тривалого складування організовуються в місцях постійної дислокації або на складах зберігання пального і технічних засобів.

Пункти тимчасового складування створюються поблизу початкового пункту трубопроводу на залізничних станціях вивантаження або поблизу цих станцій. Перевантажувальні пункти вибираються вздовж траси. Подача труб і обладнання на них виробляється за підготовки й під час розгортання трубопроводу

Постійна готовність автомобільного транспорту до роботи забезпечується високою підготовкою водійського складу, підтриманням у технічній справності автомобілів, своєчасного їх обслуговуванням і ремонтоу, утриманням у справному стані комплекту обладнання для кріплення труб, у наявністю покладених запасів пального, запасних частин, ремонтних матеріалів та інших засобів.

Підвіз труб на трасу трубопроводу і повернення порожніх автомобілів, як правило, здійснюється колонами.

Склад колон і порядок їх побудови визначаються командиром і залежать від обстановки, в якій виконуються перевезення, наявності навантажувальних засобів, плеча підвезення і добового завдання на розгортання трубопроводу.

Середня технічна швидкість руху колони при проведенні маршу встановлюється рішенням командира і може бути вночі 25-30, вдень - 30-40 км/год.

Під час руху колони необхідно дотримуватися встановлених дистанції між підрозділами і автомобілями, які призначаються в залежності від швидкості та умов обстановки і можуть бути:

§ Між ротами - 2-3 км;

§ Між взводами - до 500 м;

§ Між автомобілями - 25-50 м і більше.

При зупинках колони автомобілі зупиняються на правій стороні узбіччя на дистанціях між автомобілями не менше 10 м або на дистанціях, встановлених командиром.

 

При забезпеченні перевезень труб в горах рух автомобілів-трубовозів організується невеликими колонами, при цьому номінальна вантажопідйомність автомобілів знижується:

§ на висоті 1000-1500 м-на 10-15%;

§ на висоті 2000-2500 м-на 20-25%;

§ на висоті 3000-4000 м-на 30-35%.

 

Середня технічна швидкість руху не повинна перевищувати 10-15 км / год, а середньодобовий пробіг-100-200 км.

Перед навантаженням труб на автомобілі встановлюється обладнання для перевезення труб. До комплекту обладнання входять: дошки опорні, бруси нижні і верхні, стяжні болти, гайки натискні і сепараційні прокладки. При підготовці обладнання для перевезення труб особлива увага звертається на комплектність, а також на технічний стан всіх деталей комплекту.

Своєчасна доставка труб до монтажних ділянок залежить від правильної організації робіт на пунктах навантаження. Скорочення часу завантаження досягається ретельною підготовкою труб перед початком розгортання трубопроводу, правильним розміщенням його на майданчиках зберігання, збільшенням фронту навантаження, максимальним використанням засобів механізації вантажно-розвантажувальних робіт, правильною розстановкою і чіткою роботою особового складу, зайнятого на вантажно- розвантажувальних роботах.

Для швидкого навантаження (вивантаження) труб, забезпечення скритності виконання робіт пункти навантаження повинні мати:

§ Достатню площу;

§ Зручні під'їзні шляхи;

§ Хороше природне маскування;

§ Зручне розміщення для організації охорони;

§ Укриття для особового складу і техніки.

Пункт навантаження складається з наступних елементів:

§ Майданчики очікування автомобільного транспорту перед навантаженням;

§ Майданчиків навантаження;

§ Майданчики збору та побудови автоколон після навантаження;

§ Під'їзних шляхів;

§ Заправного та контрольно-технічного пунктів.

Крім перерахованих елементів у кожному пункті обладнуються укриття для особового складу, а в окремих випадках і для техники, організовуються система зв'язку і регулювання руху. У загальному вигляді схема пункту навантаження показана на рис. 1.

Майданчики очікування автомобілів перед завантаженням і побудови автомобільних колон після завантаження обладнуються на видаленні від майданчиків зберігання 500-1000 м і призначаються для укриття і маскування автотранспорту та особового складу до завантаження і після нього.

У цих районах особовий склад автоколон проводить огляд, а в деяких випадках і ремонт автомобілів, перевіряє правильність укладання і кріплення труб і усуває виявлені недоліки.

 

 

Рис. 1. Схема розташування пункту навантаження труб (варіант):
1 - майданчик навантаження труб; 2 - майданчик навантаження обладнання; 3 - майданчик очікування для порожніх автомобілів, 4 - заправний пункт; 6 - майданчик технічного приговування; 6 - майданчик збору завантажених автомобілів; 7 - контрольно-технічний пункт; 8 - автокрани

 

Командир автомобільного підрозділу відповідає за своєчасне прибуття автомобілів під завантаження та виконання особовим складом порядку і правил завантаження на майданчику.

Автомобільні крани на майданчику завантаження встановлюються між штабелями труб, а автомобілі-трубовози - біля штабелів так, щоб стріли кранів при повороті не проходили над кабінами автомобілів.

Для навантаження труб створюються спеціальні групи: при навантаженні за допомогою автокрана в складі чотирьох осіб - одного кранівника і трьох такелажників, при навантаженні вручну у складі чотирьох, а при завантаженні великовантажних автомобілів - у складі шести осіб. Норми часу на навантаження труб наведені в табл. 2.

Під час навантаження труби ще раз ретельно оглядаються. Перевіряється укомплектованість розтрубів, чистота внутрішньої порожнини труб. Негідні труби вибраковуються і відкладаються в бік. З метою скорочення часу навантаження водій закріплює труби стяжними болтами після від'їзду від штабеля.

Роботи з організації підготовки автомобілів до транспортування, навантаження та обліку вивезених труб очолює заступник командира батальйону з технічної частини.

Таблиця 2.

Марка автомобіля ПМТП-150 ПМТП-100
Норма погрузкі, шт. Час погрузки, хв Норма погрузкі, шт. Час погрузки, хв
автокраном вручну автокраном вручну
ЗИЛ-131            
Урал-375       111/125 20/25 35/40
Урал-377, Урал-372Н            
КрАЗ-257            
КамАЗ-5320            
ГКБ-8350            
МАЗ-5243            

Примітка. У чисельнику - при навантаженні двох рядів по 10 труб і сет рядів по 13 труб; в знаменнику - при навантаженні двох рядів по 10 труб і сен рядів по 15 труб.

Після прибуття автомобілів в район навантаження начальник колони розміщує автомобілі на майданчику очікування автомобільного транспорту розосереджено в укриттях, доповідає заступнику командира батальйону з технічної частини про готовність автомобілів до завантаження і отримує від нього вказівки про порядок навантаження на майданчиках, під'їзду до навантажувальних майданчиках і виїзду з них до майданчика збору автомобільного транспорту, а також про розташування сховищ для особового складу. Після цього начальник колони подає команду на подачу автомобілів під завантаження.

Після сформування автомобільної колони труби вивозяться на трасу. Для контролю за роботою автомобільного транспорту організовується контрольно-технічний пункт. Він розміщується при виїзді автомобілів з пункту навантаження труб. На контрольно-технічному пункті ведеться журнал обліку виходу та прибуття автомобілів і кількості вивезених труб на трасу.

При виїзді з пункту навантаження водій (начальник колони) відмічає у начальника контрольно-технічного пункту маршрутний лист, в якому вказується час вибуття автомобілів з пункту навантаження і маршрут прямування (номера пікетів монтажної ділянки).

Після прибуття автомобілів (колони) на монтажну ділянку труби розкладають на трасі або перевантажують у бункер трубомонтажной машини, після чого водій (начальник колони) пред'являє маршрутний лист начальнику команд ручного монтажу або командиру відділення машинного монтажу який відзначає час прибуття на монтажну ділянку і час видбуття на пункт навантаження.

Після повернення на пункт навантаження водій (начальник колони) відмічає у начальника контрольно-технічного пункту в маршрутному листі час прибуття автомобілів (колони) під навантаження.

Кожен водій (начальник колони) несе відповідальність за збереження труб.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)