АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Монтаж обладнання проміжних резервуарних груп

Читайте также:
  1. Автоматичні апарати. Будова, монтаж і обслуговування. Управління електроприводом з їх допомогою
  2. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  3. Вибір комп’ютерного обладнання
  4. Вибір мережного обладнання
  5. Визначення вартості машин і обладнання
  6. Вспомогательные процессы монтажа.
  7. Для монтажа колонн
  8. Заделка монтажных стыков и узлов.
  9. Захисні засоби застосування електрообладнання
  10. Изготовление и монтаж деревянных конструкций
  11. Инструменты для монтажа лепнины
  12. Контроль качества монтажа конструкций

Розгорнутий одним батальйоном або послідовно кількома батальйонами трубопровід має початковий і кінцевий пункти. У цих пунктах є склади пального або їх відділення; один з них, розташований у початковому пункті, призначений для забезпечення роботи трубопроводу пальним, другий, розташований в кінцевому пункті, призначений для прийому пального, що перекачується по трубопроводу.

Для виконання операцій з видачі та прийому склади пального або їх відділення готують відповідні технологічні обв'язки, що включають в себе складські трубопроводи і резервуари.

Трубопровідні частини для підвищення живучості та стійкості роботи трубопроводу розгортають проміжні резервуарні групи, монтують обв'язки початкових і кінцевих пунктів.

Проміжні резервуарні групи (ПРГ) розгортаються, як правило, у початкових пунктах ротних експлуатаційних дільниць. Якщо в початковому пункті ротного експлуатаційної дільниці розташований склад пального (відділення), то проміжна резервуарна група тут може не розгортатися. Між складом пального (відділенням) і лінією трубопроводу монтується обв'язка початкового пункту.

Наявність проміжних резервуарних груп на стиках ротних експлуатаційних дільниць дозволяє полегшити управління режимами роботи насосних станцій за рахунок розділення труопровода на ізольовані ділянки.
Місткість проміжної резервуарної групи повинна відповідати не менше ніж двогодинна продуктивнсть трубопроводу.

Обладнання та майно проміжної резервуарної групи доставляється до місця розгортання на автомобілях. Навантаження і вивантаження гумотканинних резервуарів здійснюються з використанням автомобільних кранів, інше обладнання та майно може навантажуватися вручну. Труби завозяться в пункт розгортання проміжної резервуарної групи автомобілями-трубовозами. Кількість труб визначається видаленням проміжної резервуарної групи від траси трубопроводу і потребою для монтажу її обв'язки.

Розгортання проміжної резервуарної групи та обладнання гарнізону включають в себе підготовку майданчиків і котлованів для резервуарів і перекачувальних засобів, монтаж технологічного обладнання та підключення групи до лінії трубопроводу, пристрій укриттів і окопів для особового складу, маскування.

Майданчик, який вибраний для розгортання ПРГ, повинна бути рівною, її слід попередньо очистити від сторонніх предметів. Резервуари повинні бути розміщені групами, місткість кожної повинна становити 100-150 м3. Резервуари розміщуються в котлованах. Якщо неможливо підготувати котловани до моменту розгортання резервуарної групи, то гумовотканинні резервуари укладаються на майданчику, а потім, в процесі експлуатації трубопроводу, навколо них влаштовується обвалування. Дно котловану або майданчика, на якій розташовується резервуар, повинно мати невеликий ухил (0,005-0,010) у бік зливно-наливного патрубка. Поперечні ухили більше 0,010 на майданчику не допускаються (щоб уникнути сповзання і перекочування резервуарів після їх заповнення пальним). Після того як резервуари розміщені на грунті, слід, загорнувши їх краї, відрити під зливно-наливними патрубками ями глибиною 15 - 20 см, діаметром 75-100 см.

Розкладка резервуарів та обладнання на майданчику здійснюється в суворій відповідності з технологічною схемою.

Залежно від типу трубопроводу в складі проміжної резервуарної групи можуть бути дві або три перекачувальні станції. Якщо їх дві, вони працюють по черзі, а якщо три, то навантаження протягом доби розподіляється рівномірно, при цьому дві постійно працюють, а одна перебуває в резерві або на технічному обслуговуванні.

Розгортання ПРГ проводиться за групами резервуарів з таким розрахунком, щоб до часу, визначеного планом-графіком, можна було приймати пальне хоча б в одну групу. Про готовність проміжної резервуарної групи до роботи її начальник, використовуючи засоби зв'язку, доповідає на пункт управління роти.

У кінцевому пункті експлуатаційної дільниці тієї роти, яка передає пальне складу (відділенню), монтується обв'язка кінцевого пункту.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)