АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Природні умови і ресурси території

Читайте также:
  1. A. Дату, місце, розмір зони затоплення, метеоумови, наявність під’їзних шляхів.
  2. Археологічні пам’ятки території.
  3. Блок 8-13. ҐРУНТИ І ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ.
  4. Блок 8-4. ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ ДО ПОЧАТКУ XX СТ.
  5. Блок 8-9. КЛІМАТИЧНІ УМОВИ ТА РЕСУРСИ.
  6. Взаємопов'язаність і передумови вирішення глобальних проблем
  7. Визволення території СРСР. Перенесення воєнних дій у країни південно-східної і центральної Європи
  8. Виробничі ресурси та їх різновиди
  9. Вихрострумовий контроль.
  10. Г) необхідні матеріальні ресурси підприємство отримує із баз та складів організацій.
  11. Грошово-кредитне регулювання економіки за умови гнучкого обмінного курсу та високої мобільності капіталу.
  12. Грошово-кредитне регулювання економіки за умови фіксованого обмінного курсу та високої (низької)мобільності капіталу.

Курсова робота

Рекреаційно-туристичний потенціал регіонального ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя»

Студентки 2 курсу

денної форми навчання

Євтушенко Оксани Вікторівни

Науковий керівник роботи:

к. геогр. н., доцент

_____________ Молодецький А.Е.

 

Одеса - 2012

 

 

План

 

Вступ……………………………………………………………………………….

1. Природні умови і ресурси території…………….........................................

1.1. Особливості рельєфу……………………………………………………

1.2. Особливості гідрографії………………………………...........................

1.3. Особливості ґрунтового покриву………………………………………

1.4. Особливості рослинного і тваринного світу…………………………..

2. Туристично атрактивні об’єкти…………………………………………....

2.1. Погори Південного Бугу………………………………………………..

2.2. Археологічні пам’ятки території……………………………………….

2.3. Об’єкти туристичної інфраструктури………………………………….

3. Екологічні аспекти функціонування національного парку………………

Висновки…………………………………………………………………………..

Список використаних джерел…………………………………………………….

Додатки…………………………………………………………………………….

 

 

Вступ

Актуальність теми. Водночас туризм є однією з найприбутковіших галузей світової економіки і по своїй економічній віддачі вийшов на її провідні позиції: на нього припадає близько 10% виробленого у світі валового продукту та близько 30% світової торгівлі послугами. Також ним акумульовано близько 7% світових капіталовкладень. Кількість міжнародних туристичних мандрівок постійно зростає (з 25 млн. у 1950 р. до 675 млн. у 1998 р.), відповідно доходи від готельно-туристичних послуг також підвищуватимуться прискореними темпами і можуть зростати від 445 млрд. дол. у 1998 р. до приблизно 2 трлн. дол. у 2020 р. (за припущеннями). За даними Всесвітньої туристичної організації, щорічно подорожує більше 800 млн. чоловік. Примітним є те, що більш ніж в 40 країнах світу туризм є основним джерелом надходжень національного бюджету.

Національний туристичний ринок України є ринком країни перехідної економіки з середнім рівнем соціально-економічного розвитку, що формує ринкові структури та індустрію туризму відповідно до європейських стандартів. Сучасний етап характеризується відносно незначною участю у світовому туристичному обміні і переважанням експорту туристичних послуг. Ринок туристичних послуг в Україні ще остаточно не сформувався, оскільки економіка країни знаходиться в стані постійного реформування, що позначається на розвитку туристичної галузі. Розвиток національного ринку туристичних послуг України ґрунтується на її туристко-ресурсному потенціалі. Мотиваційними цінностями для розвитку внутрішнього та іноземного туризму залишається класичне поєднання природних і культурно-історичних ресурсів, посилене етно-релігійною самобутністю регіонів країни.[1]

Одним із найпривабливіших туристичних районів України є Регіональний ландшафтний парк Гранітно-степове Побужжя та його історично-культурні пам’ятки. Серед цих пам’яток, що приваблюють туристів зі всієї України та світу, особливо яскравими є – острів козака Мамая, скелі Турецький стіл і Пугач, Гайдамацька балка, каньйон Південного Бугу, урочище Протич. Територія має надзвичайно високий рекреаційний потенціал – дивовижні краєвиди, історико-культурну цінність, велику кількість радонових джерел, хорошу автотранспортну розв’язку і є однією з найкращих в Європі природних трас для водного слалому.

Об’єктом дослідження є природний та культурно-історичний потенціал регіонального ландшафтного парку Гранітно-степове Побужжя.

Предметом дослідження виступає роль природно-рекреаційного потенціалу регіонального ландшафтного парку Гранітно-степове Побужжя.

Географічними рамками курсової роботи є територія Первомайського, Арбузинського, Доманівського та Вознесенського районів Миколаївської області за сучасним територіально-адміністративним поділом України.

Джерельна база. У процесі написання курсової роботи автором було опрацьовано близько 13 джерел.

Хронологічні рамки курсової роботи охоплюють період від моменту створення парку і до сьогодення.

Метою курсової роботиє всебічне дослідження природно-рекреаційного потенціалу Гранітно-степового Побужжя та його використання у туризмі. Для досягнення мети автор ставить перед собою наступні завдання:

· дати загальну характеристику регіону;

· описати природно-рекреаційні ресурси;

· проаналізувати сучасний стан і перспективи розвитку туризму

Структура роботи. Відповідно до мети та завдань дослідження курсова робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаної літератури та джерел, додатків.

 

 

Природні умови і ресурси території


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)