АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Актуальність теми

Читайте также:
  1. IV. Настільні видавничі системи.
  2. Актуальність вивчення теми «Організація бізнесу»
  3. Актуальність досвіду
  4. Актуальність проблеми надійності діючих систем криптографічного захисту інформації.
  5. Актуальність теми.
  6. Актуальність теми.
  7. Актуальність теми.
  8. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми.
  9. До друку прийматимуться раніше не опубліковані статті. Авторські тексти мають пропонувати новизну, актуальність теми та оригінальність думки.
  10. Економічна інформація та економічна інформатика. Інформаційна система: структура, склад та компоненти системи.
  11. Змішані криптосистеми.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Імені М.І.ПИРОГОВА

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ

ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ

 

Навчальна дисципліна Педіатрія
Модуль №  
Змістовний модуль №  
Тема заняття Гострі бронхіти у дітей (обструктивний бронхіт та бронхіоліт)
Курс  
Факультет Медичний

 

Актуальність теми.

Захворювання органів дихання широко розповсюджені серед дитячого населення. За літературними даними, більше 30% дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні та біля 50% дітей, які приймають лікування амбулаторно, відносяться до хворих з різними формами респіраторних захворювань. Найбільш частою формою враження органів дихання у дітей являються бронхіти. За даними епідеміологічних досліджень, частота захворюваності гострим бронхітом становить біля 100 на 1000 дітей в рік. У дітей першого року життя вона становить 75, у дітей до 3 років – 200 на 1000 дітей. Не менше 50% дітей хворіють більше ніж один раз на рік. З них майже у половини в перші три роки життя спостерігаються обструктивні форми захворювання – обструктивний бронхіт, а в перший рік – бронхіоліт. Гострі бронхіти у дитячому віці можуть виникати практично при будь-якій вірусній, бактеріальній або грибковій респіраторній інфекції. Вважається, що бронхіт виникає у 20% хворих ГРВІ. Саме при гострому бронхіті, який у 90% випадків викликається вірусами, необґрунтовано призначається антибактеріальна терапія. Отже, гострі бронхіти у дітей є важливою медико-соціальною проблемою, з клінічною стороною якої має бути ґрунтовно обізнаний лікар будь-якої спеціальності.

 

2. Конкретні цілі:

1. Визначати етіологічні та патогенетичні фактори гострого обструктивного бронхіту, гострого бронхіоліту.

2. Класифікувати гострі бронхіти; аналізувати типову клінічну картину гострого обструктивного бронхіту, гострого бронхіоліту у дітей.

3. Проводити клінічне обстеження дітей з підозрою на ГРВІ і ставити попередній клінічний діагноз.

4. Складати план обстеження та аналізувати дані лабораторних та інструментальних обстежень при типовому перебігу гострого обструктивного бронхіту, гострого бронхіоліту у дітей: загально клінічний та біохімічний аналізи крові, імунологічні і серологічні дослідження; бактеріологічний аналіз мокротиння; рентгенографію органів грудної порожнини, спірограму.

5. Демонструвати володіння принципами лікування, реабілітації, профілактики та прогнозу гострого обструктивного бронхіту, гострого бронхіоліту у дітей.

6. Діагностувати та надавати невідкладну допомогу при дихальній недостатності у дітей.

7. Проводити диференціальну діагностику та ставити попередній діагноз гострого обструктивного бронхіту, гострого бронхіоліту у дітей.

8. Здійснювати прогноз життя при гострому обструктивному бронхіту, гострому бронхіоліту, дихальній недостатності у дітей.

9. Слідувати етико-деонтологічним принципам медичного працівника та засадам фахової субординації у педіатрії при роботі з дітьми, хворими на гострий обструктивний бронхіт, гострий бронхіоліт та їх родинами.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)