АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Робота іміджмейкерів

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  8. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  9. ДИПЛОМНА РОБОТА
  10. І. Методична робота.
  11. ІІІ. Методична робота
  12. ІНДИВІДУАЛЬНА НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА

Мета іміджмейкера – не переконувати аудиторію, що лідер володіє зовсім іншими якостями, не тими, які йому до сих пір приписували, а довести, що саме риси та якості політика більше всього відповідають вимогам моменту. При цьому, необхідно так змалювати для виборців політичну ситуацію що склалась, щоб стала очевидною необхідність такого лідера як Ви.

Змінюючи імідж лідера, команді професіоналів необхідно:

• Підкреслити риси, які є найбільш привабливими для публіки;

• Уникати нагадувань про непривабливі риси лідера чи вказувати їх мимохідь;

• Координувати інформацію, що надходить таким чином, щоб посилювати найбільш важливі риси кандидата;

• Намагатися настільки, наскільки можливо, покращити ставлення публіки до кандидату по кожному перерахованому пункту.

При корекції іміджу корисним вбачається оголошення “монополії” на певну визначену політичну ідею чи ярлик. Як правило, у суспільстві в кожний конкретний момент існує обмежена кількість таких ідеологічних ярликів, які підтримуються публікою і вважаються правильними. Вони часто існують у вигляді пар з протилежними, “неправильними” ярликами. Оскільки такі політичні терміни і ярликі подвійні і не мають фіксованих значень, політики постійно намагаються завантажити їх політичним змістом. Яскравим прикладом подібної пари ярликів є “Росія-ЄС”.

Доцільним є прив’язка одного чи групи політичних ярликів до ідей, що підтримуються у суспільстві. Довести “своє” право на обрану ідею і показати необгрунтованість претензій суперників на неї можна за допомогою використання різної символіки і атрибутів ідеї, присвоєнням політичної історії партії, яка колись представила цю ідею тощо.

Яскравість іміджу може бути досягнена також на базі демонстрації відмінного оригінального стилю даного політика. Важливо продемонструвати відмінність у стилі лідерства. Наприклад, можна публічно показати відмінності в строках, способах і засобах вирішення проблем, і таким чином підкреслити свою оригінальність на тлі суперників. Втім, демонструючи свіою відмінність від інших, в політиці важливо витримати міру. Занадто сильна оригінальність кандидата може відштовхнути від нього потенційних виборців.

Ще одним ходом по отриманню додаткових симпатій зі сторони виборців може бути оголошення себе “новатором” – презентація власної нової програми дій. Але треба бути обережним і відчувати чи готові виборці до запропонованої нової програми чи ні. Загалом, виборці, як правило, схильні підтримувати політиків, які пропонують все нове. Для певної категорії людей, новий альтернативний лідер означає можливість змін на краще. Як видно з соціологічних досліджень, в громадян України нині має місце велике очікування змін на краще, тому можна використати цей момент.

Ще один важлива загальна рекомендація – чим вище оцінює себе політик, тим вище уявлення про нього в оточуючих і тим більше у нього можливостей на лідерство. Чим сильніше політик фізично, тим більше в нього шансів на успіх, тим більше в нього однодумців (в даному контексті загадаємо порівняння: Янукович – Ющенко, яке було не на користь останнього).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)