АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Приклад подання (витрати класифікуються за функціями)

Читайте также:
  1. I. Прикладная анатомия
  2. II. Право на фабричные рисунки и модели (прикладное искусство), на товарные знаки и фирму
  3. Визначення та приклади основних та елементарних типів шифрів.
  4. Вказати риси пристосованості земноводних до водного(на прикладі пуголовка) і наземного способу життя.Розмноження і розвиток земноводних.
  5. Вопрос Загальна характеристика апеляційного оскарження, строк подання. Вимоги до форми та змісту апеляційної скарги (подання).
  6. вопрос Загальна характеристика касаційного оскарження, строк подання. Вимоги до форми та змісту касаційної скарги (подання).
  7. Де p - це тиск, F - прикладена сила, S - площа судини.
  8. Де застосовуються та як класифікуються міжповерхові з/б перекриття?
  9. ДЕКОРАТИВНО – ПРИКЛАДНОЕ ИСКУССТВО
  10. Декоративно-прикладное искусство Японии
  11. ДЛЯ ПРИКЛАДУ: зробивши покупку у травні, покупець стає учасником травневого етапу; зробивши покупки у червні, той самий покупець стає учасником червневого етапу Акції.
  12. Елементи культурного комплексу та їх приклади у місті Харкові.

"НАRVEY": Витяг із фінансової звітності за 2003 рік

(за континентальною моделлю обліку)

Одиниці виміру ($1,000000)

  Звітний період Попередній період
     
Чиста вартість реалізації $54,884 $55,005
Собівартість реалізації (30,269) (30,999)
Валовий прибуток 24,615 24,006
     
Витрати по реалізації (12,404) (11,989)
Витрати на дослідження та розробки (3,920) (3,878)
Загальні адміністративні витрати (1,910) (1,737)
Інший операційний дохід 1,585 1,351
     
Інші операційні витрати (1,815) (1,737)
Результати операційної діяльності 6,151 6,018
Дохід від інвестицій у дочірні компанії (чистий)    
Чисті витрати за відсотками (350) (308)
Інші не операційні витрати (чисті) (506) (641)
Результати неопераційної діяльності (815) (910)
     
Прибуток до оподаткування 5,336 5,108
Податок на прибуток (2,177) (2,156)
Прибуток після оподаткування 3,159 2,952
Частка меншості (2) (11)
Чистий прибуток 3,157 2,941
     
Прибуток на акцію ($) 4,32 4,05

 

Звіт про рух грошових коштів, коли він використовується разом з іншими фінансовими звітами, надає інформацію, яка дозволяє користувачам оцінювати зміни у чистих активах підприємства, його фінансовій структурі (у тому числі ліквідність та платоспроможність), а також здатність впливати на суми й період руху грошових коштів із метою пристосування до обставин та можливостей, які постійно змінюються.

Інформація про рух грошових коштів є корисною для оцін­ки здатності підприємства генерувати грошові кошти та їх еквіваленти, а також дозволяє користувачам розробляти моделі для оцінки та порівняння теперішньої вартості майбутнього руху грошових коштів різних підприємств. Вона підвищує ступінь зіставності звітності про результати діяльності різних підприємств, тому що запобігає впливу різних підходів до обліку однакових операцій та подій.

Звіт відображає рух грошових коштів унаслідок операційної, інвестиційної і фінансової діяльності:

операційна - основна діяльність підприємства, яка приносить дохід, а також інші види діяльності, які не є інвестиційною або фінансовою діяльністю;

інвестиційна - пов'язана з придбанням та продажем довгострокових активів, а також інвестицій, що не є еквівалентами грошових коштів;

фінансова - діяльність, що призводить до змін розміру та складу власного й позиченого капіталу.

Одна операція може охоплювати рух грошових коштів, різних за класифікацією. Наприклад, коли погашення позики грошовими коштами складається з відсотків і основної суми боргу, відсотки можна класифікувати як операційну діяльність, а основну суму боргу - як фінансову.

У наслідок операційної діяльності відображається надходження коштів від продажу товарів, продукції; авторських гонорарів; від роялті, від страхових компаній; здійснюються виплати постачальникам товарів та послуг, своїм працівникам, надходження і виплати грошових коштів за контрактами, укладеними для дилерських або торговельних цілей.

З інвестиційною діяльністю пов'язані виплати з придбання основних засобів; нематеріальних активів; надходження від продажу основних засобів; нематеріальних активів; виплати та надходження коштів за операціями, що стосуються придбання та продажу власного капіталу (акції) інших підприємств; надання іншим підприємствам позик виплати грошових коштів за ф'ючерсними й форвардними контрактами, опціонами та контрактами "своп", окрім випадків, коли такі контракти укладаються для дилерських чи торговельних цілей або надходження класифікуються як фінансова діяльність.

У фінансовій діяльності відображається надходження грошових коштів від випуску акцій, облігацій; виплати грошових коштів власникам для придбання або викупу раніше випущених акцій підприємства, виплати грошових коштів для погашення позик; виплати грошових коштів власникам для придбання або випуску акцій підприємства, виплати грошових коштів орендарем для зменшення існуючої заборгованості, пов'язаної з фінансовою орендою.

Звіт може складатись прямим чи непрямим методом висвітлення операційної діяльності.

Прямий метод - за яким розкриваються основні канали надходження на підприємство коштів чи виплат грошей.

Непрямий метод - за яким чисті прибутки або збитки коригуються відповідно до впливу операцій негрошового характеру, будь-яких нарахувань минулих чи майбутніх надходжень або виплат грошей щодо операційної діяльності.

Інформація про рух грошових коштів корисна під час перевірки точності попередніх оцінок майбутнього руху грошових коштів, а також аналізу взаємозв'язку рентабельності, чистого руху грошових коштів і впливу зміни цін.

Використання прямого та непрямого методів призводить до однакового результату.

Негрошові операції, прикладом яких є бартерні операції, перетворення зобов'язань на власний капітал, не включаються до звіту про рух грошових коштів. Негрошові операції, пов'язані з фінансовою та інвестиційною діяльністю слід, розкривати в примітках до фінансових звітів.

Внутрішні зміни у складі грошових коштів та їх еквівалентів не відображаються у звіті про рух грошових коштів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)