АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Формування та ведення кредитної справи, порядок зберігання кредитної документації

Читайте также:
  1. B. Проведення ревізії ротової порожнини за допомогою ручного відсмоктувача
  2. D. може у випадку погіршення стану його здоров’я і переведення у категорію тяжко уражених або агонуючих
  3. I. Порядок наследования восходящих
  4. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  5. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  6. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  7. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  8. II. Порядок проведения конкурса
  9. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  10. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  11. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  12. IV. Организация и порядок проведения фестиваля

Уся інформація яка надходить до ПриватБанку є конфіденційною і не підлягає розголосу. Кожний документ, який отримує працівник банку, підлягає скануванню і відправці до єдиного електронного архіву.

На сьогоднішній день під час формування кредитної справи працівником банку збираються всі документи, скануються і заводяться в базу даних клієнта. Доступ до цих документів можливий лише при розгляді його справи конкретно закріпленими відповідальними особами.

В процесі формування кредитної справи позичальник зобов’язаний:

А) надати банку заяву на видачу кредиту (зразок заяви розміщено на сайті) в письмовій або електронній формі;

Б) на вимогу працівника, який закріплений за клієнтом, вчасно і в повному обсязі надавати необхідну документацію;

В) вразі зміни будь-яких документів одразу ж надати їх для подальшої обробки та прикріплення до кредитної справи;

Г) нести повну відповідальність за підписані ним договори.

Зі своєї сторони банк зобов’язаний:

А) забезпечити повну конфіденційність та збереження банківської таємниці;

Б) у встановлені строки винести рішення по кредиту і повідомити позичальника;

В) мати ресурси для повного надання кредиту позичальнику.

Г) надавати консультації та рекомендації клієнту вразі виникнення запитань або проблем.

Після того як кредитну справу було сформовано її передають на зберігання до архіву в м. Черкаси. Паралельно ця ж справа заноситься до електронного архіву і вразі настання потреби її перегляду, після отримання відповідного дозволу, її можна отримати в електронному вигляді.

Подальша робота із кредитною справою відбувається через систему «Промінь».

Зберігання кредитних справ в архіві ПриватБанку відбувається згідно внутрішнього положення. Термін зберігання залежить від виду кредиту, що надавався. Для фізичних осіб – це від 3 до 5 років після повного погашення кредиту, для юридичних – від 5 до 50 років.

Вся інформація про надані кредити та їх повернення зберігається в кредитних історіях клієнта, які зберігаються в банку понад 100 років.

 

 

7. Заповнення та ведення параметрів для відкриття позичкових рахунків в АРМ кредитного працівника

Програмно-технічний комплекс "Клієнт банку – банк" застосовується для оперативного ведення клієнтом своїх рахунків у "Приватбанку" та обміну технологічною інформацією. Система "клієнт – банк" є складовою програми автоматизації банківської діяльності.

Клієнтська частина системи "Клієнт – банк" забезпечує автоматичне ведення поточного стану рахунку клієнта в банку. Електронні розрахункові документи, що подаються клієнтом у банк, мають відповідати формату платіжних документів системи електронних платежів НБУ із зазначенням електронних цифрових підписів відповідальних осіб платника.

Банківська частина системи "Клієнт – банк" забезпечує перевірку наведених електронних підписів кожному електронному розрахунковому документу клієнта та за платіжним файлом.

В кінці дня по кожному окремому клієнту формується реєстр прийнятих документів по системі "Клієнт – банк", друкується та підшивається в документи дня.

Для відкриття позичкового рахунку або подачі заявки на отримання кредиту співробітник банку відкриває програму «Клієнт - Банк»; потім за допомогою номера телефона клієнта заходить на його особисту сторінку і в діалоговому вікні «Кредит» здійснює заповнення полів, які вимагає програма для подачі заявки на кредит. Після цього здійснюється фотографування клієнта, фото звіряється із наявним фото в базі даних. Програма сама здійснює ідентифікацію клієнта і перевіряє чи законною є видача кредиту даному клієнту. Далі заповнюється, при необхідності інформація про поручителя. Після чого заявка відправляється на підтвердження. Після прийняття рішення клієнт отримує письмовий дозвіл, або відмову в наданні кредиту.В разі прийняття позитивного рішення по клієнту, співробітник в даній програмі має можливість одразу ж роздрукувати кредитний договір, який зі сторони банку вже підписаний, і має всі необхідні печаті і підлягає підпису в двох екземплярах клієнтом.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)