АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення очікуваних доз опромінення робітників промислового об’єкта у м. Велика Знамянка

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. Аналіз існуючих машин для подрібнення рулонів стеблових кормів і вибір об’єкта розробки
  3. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  4. ВЕЛИКА БРИТАНІЯ
  5. Велика Британія: політика державного регулювання
  6. Велика Хартія Вільностей 1 страница
  7. Велика Хартія Вільностей 10 страница
  8. Велика Хартія Вільностей 11 страница
  9. Велика Хартія Вільностей 12 страница
  10. Велика Хартія Вільностей 2 страница
  11. Велика Хартія Вільностей 3 страница
  12. Велика Хартія Вільностей 4 страница

Ступінь захищеності людей при дотриманні звичайного режиму характеризується коефіцієнтом захищеності С, який показує у скільки разів доза опромінення яку отримують люди при даному режимі менша дози яку вони отримали б за той же час на відкритій місцевості.

Підприємство у м. Велика Знам’янка працює в режимі представленому в табл. 8, де Кпосл знайдено за табл. 3 додаток 1.

Таблиця 8

Звичайний режим роботи підприємства

Найменування Час перебування людей, год Кпосл
  Промисловий одноповерховий цех    
  Відкрита місцевість    
  П’ятиповерховий житловий будинок    

Ступінь захищеності людей при дотриманні звичайного режиму знайдемо за формулою:

Очікувана доза опромінення за 14 діб, перший місяць та 1 рік буде меншою ніж прогнозована в табл. 6, 7, тому що людина на протязі доби дотримується звичайного режиму і знаходиться не тільки на відкритій місцевості, але й в промислових та житлових будинках. Тому очікувана доза опромінення при звичайному режимі життя визначається як частка від ділення прогнозованої дози опромінення на відкритій місцевості на коефіцієнт захищеності звичайного режиму (С). Величина цього коефіцієнта залежить від технології роботи підприємства. При даному режимі С = 8,9.

Тоді очікувана доза опромінення за 14 діб:

рад

Очікувана доза опромінення за перший місяць:

рад

Очікувана доза опромінення за перший рік після аварії:

рад

Якщо серед випромінювання більша частина належить g- випромінюванню, то можна вважати, що 1,15 рад = 1 бер = 0,01 Зв = 10 мЗв.

Тоді рад = 217 мЗв = 0,217 Зв.

рад = 351,9 мЗв.

рад = 1,57 Зв.

З урахуванням очікуваних доз опромінення вибираємо заходи захисту робочих.

Прийняття рішення щодо заходів захисту робочих у випадку крупної аварії з радіоактивним забрудненням території проводиться на основі порівняння очікуваної дози, яку попереджують заходами захисту та рівнів забруднення з рівнем зазначеним в в табл. 6, 7, 8 додаток 1.

Необхідність укриття робітників в перші 14 діб після аварії визначається за табл. 6 додаток 1. Очікувана доза опромінення за 14 діб становить 217 мЗв. Згідно таблиці 6 додаток 1. межа виправданості для укриття 5 мЗв, рівень безумовної виправданості становить 50 мЗв. Отже 5<50˂217 - очікувана доза опромінення за 14 діб більша за межу виправданості 5 мЗв, перевищує рівень безумовної виправданості 50мЗв, тому укриття робітників необхідно проводити.

Необхідність евакуації робітників в перші 14 діб після аварії визначається за табл. 6 додаток 1. Очікувана доза опромінення за 14 діб становить 217 мЗв. Згідно таблиці 6 додаток 1. межа виправданості для евакуації 50 мЗв, рівень безумовної виправданості становить 500 мЗв. Отже 50˂217 - очікувана доза опромінення за 14 діб менша за межу виправданості 50 мЗв, тому евакуація робітників необхідно проводити.

Необхідність обмеження пересування на відкритому повітрі робітників в перші 14 діб після аварії визначається за табл. 6 додаток 1. Очікувана доза опромінення за 14 діб становить 217 мЗв. Згідно таблиці 6 додаток 1. межа виправданості для обмеження пересування на відкритому повітрі 2 мЗв, рівень безумовної виправданості становить 20 мЗв. Отже 2<20<217 - очікувана доза опромінення за 14 діб більша за межу виправданості 2 мЗв і перевищує рівень безумовної виправданості 20мЗв, тому потрібна заборона пересування на відкритому повітрі робітників.

Необхідність тимчасового відселення робітників в перший місяць після аварії визначається за табл. 7 додаток 1. Очікувана доза опромінення за перший місяць становить 351,9 мЗв. Згідно таблиці 7 додаток 1, межа виправданості для відселення 5мЗв, рівень безумовної виправданості становить 30 мЗв. Отже 5<30˂351,9 - очікувана доза опромінення за місяць більша за межу виправданості 5 мЗв, перевищує рівень безумовної виправданості 30 мЗв, тому відселення робітників необхідно проводити.

Необхідність переселення робітників визначається за табл. 8 додаток 1. Очікувана доза опромінення за 1 рік після аварії становить 1,57 Зв. Згідно таблиці 8 додаток 1 межа виправданості для переселення 0,05 Зв, рівень безумовної виправданості становить 0,5 Зв. Отже 1,57>0,05 - очікувана доза опромінення за 1 рік після аварії перевищує межу виправданості 0,05 Зв і межу безумовної виправданості,тому переселення робітників необхідно провести.

Висновок.

Необхідно провести укриття робітників підприємства, необхідна повна евакуація усього персоналу, заборона пересування на відкритому повітрі.

Також необхідно провести повне відселення усього персоналу, а також провести переселення робітників даного підприємства.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)