АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення потреби у матеріалах

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. V1: Формы взаимодействия продавца и покупателя на потребительском рынке
  3. VI.1. Описание потребителей
  4. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  5. Бренды на промышленном и потребительском рынках
  6. Брэнд должен запечатлеться в памяти потребителя
  7. Бытовые часы. классификация ассортимента и потребительские свойства.
  8. В) потребительских расходов,
  9. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?
  10. Виберіть правильне визначення
  11. Виберіть правильне визначення терміну
  12. Виды потребительских кредитов

Таблиця 2.1.1

Вихідні дані для розрахунку потреби в основних матеріалах

Назва показників Одиниці виміру Значення показників
  Обсяг виробництва в плановому періоді, N і    
  Норма витрат матеріалу на одиницю продукції, Н ві    
  Залишок (запас) матеріалу на складі відділу постачання на по­чаток періоду; Зп    
  Залишок матеріалу на складі на кінець періоду, Зк    

 

Визначення потреби в матеріально-технічних ресурсах є складовою частиною планування та важливим фактором, що впливає на результа­ти його діяльності.

Саме тому основним завданням плану матеріально-технічного за­безпечення (МТЗ) є визначення оптимальної потреби підприємства в ма­теріальних ресурсах для здійснення виробничо-господарської і комер­ційної діяльності. При цьому розрізняють потребу до витрачання і потребу до постачання.

Потреба до витрачання встановлює кількість матеріалів, які необхідні підприємству для виконання плану обсягу продажу та інших робіт, пов'язаних з виробництвом і реалізацією продукції, для ремонтно-експлуатаційних потреб, капітального будівництва.

Потреба до постачання показує, скільки підприємство повинно отримати матеріалів із зовнішніх джерел.

При плануванні потреби в матеріально-технічних ресурсах для ос­новного виробництва використовуються різні методи розрахунку. Най­більш загальними з цих методів є метод прямого розрахунку.

Методи визначення потреби в ресурсах — це способи встановлен­ня кількості матеріальних ресурсів, потрібних для здійснення виробни­чої та іншої діяльності підприємства. Основні дані для визначення по­треби — це погоджені з попитом пропорції підприємства щодо виробництва товарів і послуг та норм витрат на їх виготовлення. При плануванні матеріально-технічного забезпечення використовують різні методи визначення потреби в матеріалах у залежності від наявно­сті потрібних даних, специфіки технологічних процесів виготовлення продукції, призначення матеріалів та інших особливостей виробництва і споживання матеріалів.

Метод прямого розрахунку дозволяє одержати науково обґрунтова­ні дані про величину планових витрат матеріалів. Суть його полягає в то­му, що розрахунки планової потреби матеріальних ресурсів проводяться шляхом множення норми витрат на відповідний обсяг виробництва чи роботи у плановому періоді. Методом прямого розрахунку визначається потреба в сировині і матеріалах для випуску готової продукції при вста­новлених нормах їх витрат. Потреба в матеріалі (Пм) визначається за формулою:

 

Пм = ,

де Н ві норма витрат матеріалу на і-й виріб;

N і виробництво г-го виробу в плановому періоді;

п — кількість видів виробів, для яких використовується даний вид матеріалу.

 

Висновок:……………………………..

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)