АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зв’язок економічного аналізу з іншими науковими дисциплінами

Читайте также:
  1. Альтернативні теорії макроекономічного регулювання
  2. Аналіз суті та практичних висновків моделі економічного зростання Р. Солоу.
  3. Аналізу соціальної взаємодії присвячено чимало наукових теорій.
  4. Аналізуючи ці компоненти можемо зазначити, що імідж людини має свою зовнішню та внутрішню складові.
  5. Аналітичний метод економічного аналізу
  6. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  7. Балансовий метод економічного аналізу
  8. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, паритет купівельної спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  9. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, парітет купів.спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  10. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, парітет купівельної спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  11. Взаємодія зіншими лікарськими засобами.
  12. Взаємозв’язок балансу і рахунків. Активні та пасивні рахунки.

Економічний аналіз пов’язаний з багатьма економічними і неекономічними дисциплінами: діалектикою політичною економією, бухгалтерським обліком. Аудитом, статистикою, плануванням, галузевими економіками, маркетингом, організацією виробництва і управління, фінансуванням і кредитуванням підприємств, економіко-математичними методами.

В основу аналізу покладено діалектичний метод дослідження, який створює необхідній простір для абстрактно-логічних суджень. Основні принципи діалектики: рух, розвиток, саморозвиток, взаємозумовленість, взаємозалежність, причинно-наслідкова підпорядкованість, необхідність, випадковість, перехід кількості в якість. Протилежністю аналізу є синтез. Синтез – це метод пізнання явищ, предметів і процесів через об’єднання їх складових в єдине ціле. Аналіз і синтез перебувають у діалектичній єдності і є засобами пізнання господарської діяльності.

Політична економія – наука загальнометодологічна, яка розкриває основи суспільного виробництва, розподіл. Обмін, споживання матеріальних благ, закони функціонування і розвитку виробництва за конкретних умов господарювання.

Бухгалтерський облік. Найбільш тісні зв’язки існують між економічним аналізом та бухгалтерським обліком. Цей зв’язок має подвійних характер. Значення системи бухгалтерського обліку випливає з його головної функції: відображати всі ресурси підприємств, господарські засоби, а також їхній рух, зміни, використання в процесі здійснення господарських операцій. Дані оперативного і бухгалтерського обліку, бухгалтерська і статистична звітність є головним джерелом інформації для аналізу господарської діяльності підприємства, при чому джерелом, що забезпечує документальне обґрунтування аналітичних висновків. Частка економічної інформації,що отримується через систему бухгалтерського обліку перевищує 70 відсотків.

Статистика. Між економічним аналізом та статистикою існує тісний зв’язок, що залежить від використання методології визначення багатьох показників, певних статистичних прийомів та статистичної інформації для аналітичних розрахунків.

Фінансово-кредитні дисципліни також мають зв’язок із економічним аналізом. Він полягає у застосуванні методичних положень аналізу для з’ясування фінансових можливостей, способів зміцнення фінансових позицій. Обґрунтування сум кредитів.

Аудит. Завданням аудиту є документально перевірка правильності ведення бухгалтерського обліку, достовірності і повноти фінансової звітності та її відповідності вимогам чинного законодавства. Аудиторська служба перевіряє також обґрунтованість складаному підприємством планом, без якого діяльність здійснюватись на підприємстві не може. Перевіряє також первинні документи, данні поточного обліку, показники, що знайшли відображення в плані підприємства, балансі підприємства. В звіті про фінансові результати, та інші відомості внутрішнього характеру.

Планування

Маркетинг

Математика

Самостійно опрацювати реферат «історія розвитку економічного аналізу»

 

 

Тема 4: «Аналіз виробництва, робіт і послуг»

1. Аналіз обсягу продукції

2. Аналіз асортименту продукції

3. Аналіз якості продукції

4. Аналіз структури продукції

5. Аналіз реалізації продукції

6. Аналіз ритмічності виробництва

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)