АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Размеры ставок единого налога теперь будут устанавливаться органами местного самоуправления

Читайте также:
  1. TMI, Чернобыль, теперь Токаймура
  2. Аналіз процентних ставок.
  3. Ассоциации органов территориального общественного самоуправления
  4. б) Визначте обсяг продукції, при якому граничні витрати будуть мінімальними.
  5. Б) повышение процентных ставок с тем, чтобы сделать кредиты более привлекательными для владельцев наличных денег,
  6. Базовая схема расчета налога на прибыль
  7. Будут петь все ангелы в Небесах.
  8. Бухгалтерские проводки по учету НДС налога на добавленную стоимость
  9. Бухгалтерский учет налога на прибыль.
  10. Бухгалтерский учет начисления налога.
  11. В итоге, наши предприятия вынуждены будут бороться не только за внешний, но и за свой, белорусский рынок.
  12. В ЦЕЛЯХ ИСЧИСЛЕНИЯ НАЛОГА НА ПРИБЫЛЬ

01.07.2011

В связи с этим такой регуляторный акт в Кривом Роге запланировано обсудить и принять во втором квартале второго полугодия 2011 года.

Согласно новому Налоговому кодексом Украины минимальная сумма единого налога не указывается.

Максимальная ставка для предпринимателей, которые не используют труд наемных работников, и объем дохода которых не превышает 150 минимальных заработных плать (150 тысяч гривень в год) ставка налога - от 1 до 10 процентов от минимальной заработной платы. А это от 10 до 100 гривень в месяц.

Для предпринимателей, которые используют труд не более 10 наемных работников, и объем годового дохода которых не превышает 1000 минимальных заработных плат (1 млн гривень в год) ставка единого - от 2 до 20 процентов. Это от 20 до 200 гривень в месяц.

Для предпринимателей, которые имеют не более 10 наемных работников, и объем годового дохода которых не превышает 2000 минимальных заработных плат (2 млн гривень в год) ставка единого налога для них - 3% при уплате НДС или 5% - без уплаты НДС. А это соответственно 300 и 500 гривень ежемесячно.

Кроме того, единый налог размером 3% от суммы годового дохода с + НДС или 5% без НДС в месяц могут платить юридические лица с годовым доходом до 5000 минимальных заработных плат штатом до 50 наемных работников.

Стоит сказать, что нововведения, касающиеся ставок единого налога никак не связаны с необходимостью ежемесячно уплачивать единый социальный взнос в пенсионный фонд. А это более 33% заработной платы или суммы ежемесячного дохода, получаемого предпринимателем.

ПОДАТКИ: Правила сплати підприємцями єдиного податку [РОЗ’ЯСНЕННЯ]

Із 1 січня 2011 року змінилися правила сплати підприємцями єдиного податку та внесків до фондів соціального страхування.

Для початку, нагадаємо, як раніше окремі підприємці (платники єдиного податку) сплачували податки і збори.

Отже, 3 липня 1998 року Президент України видав Указ «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва». У 1999 році цей Указ було викладеного у новій редакції, а в подальшому до нього вносились певні зміни.

Згідно з цим Указом підприємці, які підпадали під його дію й обрали спрощену систему оподаткування, щомісяця сплачували лише єдиний податок у встановленому місцевою радою розмірі. Сплачені на єдиний рахунок кошти в подальшому органами Державного казначейства перерозподілялись. Зокрема, 43% від сплаченої суми лишались у місцевому бюджеті, 42% перераховувались до Пенсійного фонду і 15% йшли на обов’язкове соціальне страхування для відшкодування витрат, які здійснюються відповідно до законодавства у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, а також витрат, зумовлених народженням та похованням. По суті така система оподаткування дала можливості кільком мільйонам українських безробітних розпочати власну справу, а місцевим радам хоч якось поповнювати власні бюджети.

З настанням фінансової кризи вітчизняні політики змушені були піти на не популярні кроки. Зокрема, 14 квітня 2009 року Кабінет Міністрів України видав постанову №366, якою зобов’язав підприємців-платників єдиного податку з 1 травня 2009 року, крім власне сплати відповідного податку, додатково сплачувати кошти в Пенсійний фонд. Це було з недостатністю коштів у фонді. Однак, така постанова Кабміну, в зв’язку з понад двома тисячами позовів підприємців, була скасована як незаконна Окружним адміністративним судом м. Києва. Справа в тім, що питання додаткової сплати коштів платниками єдиного податку в Пенсійний фонд мала регулюватись законом, а не постановою Кабінету Міністрів. Цю помилку попереднього уряду врахував нинішній і нова влада провела через парламент рішення, за яким з липня 2010 року підприємці-платники єдиного податку, сплачували, крім єдиного податку, кошти на окремий рахунок до Пенсійного фонду в розмірі не менше мінімального розміру страхового внеску.

Що ж змінилось з 2011 року?

Згідно з прийнятим Податковим кодексом з 1 січня 2011 року підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (до внесення змін у Кодекс, які можуть бути з квітня 2011 року або й пізніше), сплачують єдиний податок та єдиний соціальний внесок.

Єдиний податок сплачується на рахунок відповідного місцевого бюджету в розмірі частини єдиного податку, що підлягає перерахуванню до цього бюджету відповідно до норм Указу Президента України від 3 липня 1998 року №727 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» (з наступними змінами). Варто зазначити, що розподіл коштів єдиного податку або фіксованого податку на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та/або до Пенсійного фонду Державним казначейством України не здійснюється. Тобто, наприклад, підприємець, для якого ставка встановлена в розмірі 200 грн. єдиного податку, щомісяця має сплачувати згідно з вимогами підпунктів 2 і 3 пункту 1 підрозділу 8 розділу XX Податкового кодексу України 43% (86 грн.) на рахунок місцевого бюджету. Сплата ж єдиного соціального внеску має здійснюватися на рахунок, який ви можете дізнатись в управлінні Пенсійного фонду за місцем своєї реєстрації як підприємця. Так, нині передбачається, що для суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, незалежно від способу оподаткування, а також членів сім’ї, що беруть участь у здійсненні підприємницької діяльності та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, ставка сплати складає 34,7% від чистого доходу та не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, який визначається шляхом множення законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати на ставку сплати 34,7%. Наприклад, в січені 2011 – це 326,53 грн. Є особливості і щодо того, коли потрібно сплачувати єдиний соціальний внесок. Згідно із Законом сплата має здійснюватись щомісячно до 20 числа наступного місяця. Тобто, за січень 2011 року потрібно сплатити 326,53 грн. єдиний соціальний внесок до 20 лютого 2011 року. Водночас, правила щодо сплати єдиного податку 20 числа місяця, що передує тому, за який сплачується, не змінились. Тобто, єдиний податок за січень 2011 року підприємці мали сплатити до 20 грудня 2010 року.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)