АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІНСТРУМЕНТИ І ПРИЛАДДЯ ДЛЯ РОБОТИ

Читайте также:
  1. III. Хід роботи
  2. III. Хід роботи
  3. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  4. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  5. Аналіз ритмічності роботи підприємства
  6. В комплект також входить шомпол (12) та приладдя (13)
  7. в практиці роботи сучасного загальноосвітнього навчального закладу
  8. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни
  9. ВАРІАНТИ ЗАВДАНЬ ДЛЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  10. Варіанти завдань домашньої контрольної роботи
  11. Варіанти контрольної роботи
  12. Вибір напрямку і теми роботи

ТЕМА: ШТУЧНІ КВІТИ.

 

 

1. Вимоги до виготовлення.

2. Характеристика виготовлення.

З.Інструменти, пристрої, особливості виготовлення.

 

Література:

1. Гура Л.П. Жоголь А. Є. - К: Техніка, 1988, с 70-79.

 

Мистецтво виготовлення квітів відоме з давніх часів. Художньо виконані квіти служили прикрасою жіночого туалету. У багатьох народів квіти є обов'язковою частиною національного костюма.

Сьогодні мода на штучні квіти знову повернулась. їх використовують не тільки для обробки плаття, костюма або капелюха. Декоративні квіти служать для оформлення вітрин, сцен, прикраси житла.

Сьогодні московські магазини, ринки заповнили штучні квіти, привезені із-за кордону. Вони красиві, зроблені з хороших матеріалів, але, на жаль, не всім доступні із-за ціни. Та чи так вже потрібне їх купувати - але ж робити квіти цікаво, нескладно. Навчитися цьому може кожен, треба тільки акуратно виконувати всі ради і вказівки.

ІНСТРУМЕНТИ І ПРИЛАДДЯ ДЛЯ РОБОТИ

Для виготовлення штучних квітів необхідні наступні інструменти.

Ножиці невеликі з гострими кінцями для вирізування деталей квітів (мал. 1).

 

 

(мал. 1). Ножиці

Кусачки для розрізання дроту (мал. 2); для цієї мети можна використовувати також старі ножиці, що вийшли з вживання як ножиці

 
 

 

(мал. 2) Кусачки

Пінцет (щипчики) для зкахватування окремих частин, гофрування (завивки) пелюсток і збірки квітки. Головку пінцета використовують для нанесенні клею на деталі (мал. 3).

 

 

(мал. 3).Пінцет

 

 

Гачок для завивки пелюсток і передачі опуклостей на листі. Гачок

роблять з товстої (2,5- З мм),- загостреної на кінці дроту

(мал. 4). Гачок для завивки пелюсток і листя

 

 

 

 

Пендель (дырокол) для проколювання отворів (мал. 5) у віночках кольорів перед надяганням їх на дріт; можна застосовувати шило з прямою голкою.

 

Пендель (дырокол) (мал. 5)

 

А також дуже багато інших які допомагають в роботі, а саме дерев'яні бруски, колодки з бульбою, бульки металеві, резинова подушка та інше.

 

ФАРБИ

Щоб штучній квітці додати натурального кольору його підфарбовують. Для цього застосовують фарби: типові, фотофарби, тупи, шафран, акрихін і ін.

Анілінові фарби продаються в хімічних і господарських магазинах. Головна перевага цих фарб полягає ЩО тому, що на сонці вони зберігають той же відтінок, як і при штучному освітленні, причому не потребують при фарбуванні ніякого попереднього приготування або закріплення.

З фарб, що найбільш часто вживаються, при виготовленні штучних квітів вкажемо наступні:

· червоні фарби — фуксин (також званий мадолентом), червоні фотофарби, чорнило, червона туш, червоний радомин;

· жовті фарби —анилиновая желть, фотофарби, акрихін,жовтий радомин;

· сині фарби —анилиновые сині, фотофарби, синьки медична; фіолетові фарби — фиолетовая туш, чорнило сірі і чорні фарби—сіра і чорна анилинові туши

Всі перераховані фарби уживаються для підфарбовування квіток як з тканин, так і з паперу.

Фарби розводять теплою водою, спиртом, денатуратом і одеколоном. Спирт сприяє швидкому висиханню.

Фарби фото, радомин, анілінові краще мати вже в розведеному вигляді, приготовлені заздалегідь.

При роботі фарбами потрібно мати запас чистих скляні баночки і набір м'яких акварельних пензликів; замість кистей можна вживати ватяні тампони.

Для отримання необхідного відтінків або перехідних тонів в квітці при підкрашені пелюстків чи листочків фарби змішуються.

Голуба фарба, змішана з жовтою, дає яскраво-зелену окрасу, фіолетова з червоною—бузковий колір, червона з жовтою - оранжеву, червона з синьою - фіолетову, жовта з синьою - темно - зелену.

Щоб долучився світлий відтінок - рожевий, голубий та інші - роз твір фарби потрібно розбавити водою до потрібного відтінку.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)