АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охорона навколишнього середовища. Територія, виробничі, допоміжні, санітарно-побутові приміщення та майданчики для зберігання автомобілів повинні відповідати чинним санітарним нормам і

Читайте также:
  1. Аналіз конкурентного середовища.
  2. Аналіз потенційних небезпек та шкідливих факторів виробничого середовища.
  3. Вивчення профілю середовища
  4. Діагностика і прогноз макросередовища
  5. Заходи оздоровлення зовнішнього середовища від збудників гельмінтів
  6. Звільнення депутата місцевої ради від виробничих або службових обов’язків для виконання депутатських повноважень. Охорона трудових та інших прав депутата місцевої ради
  7. Комплексний аналіз зовнішнього середовища міжнародного маркетингу
  8. Контроль стану навколишнього середовища
  9. Методика дослідження навколишнього середовища на присутність яєць гельмінтів
  10. Моніторинг конкурентного середовища.
  11. Навколишнього середовища.
  12. Обращение на восток и запад при похоронах, молитве

 
 


Територія, виробничі, допоміжні, санітарно-побутові приміщення та майданчики для зберігання автомобілів повинні відповідати чинним санітарним нормам і правилам. Сміття, виробничі відходи і т.д. необхідно своєчасно прибирати у спеціально відведені місця. Території підприємств повинні бути обладнані водовідводами. Там де використовуються кислоти, луги та нафтопродукти, підлоги повинні бути стійкі до впливу цих речовин і не поглинати їх.

Приміщення для зберігання та технічного обслуговування автомобілів, де можливе швидке підвищення концентрації токсичних речовин у повітрі, повинні обладнуватися системою автоматичного контролю за станом повітряного середовища в робочій зоні і сигналізаторами.

Підприємства повинні обладнуватися господарсько-питним і виробничим водопроводом, а також виробничою каналізацією відповідно до норм. При відсутності в районі підприємства каналізаційної мережі очищення стічних вод підприємства, а також вибір місця їх спуску повинні проводитися з дотриманням правил охорони поверхневих вод від забруднення їх стічними водами.

Опади і зібрані нафтопродукти з очисних споруд видаляються по мірі їх накопичення, але не рідше одного разу на тиждень. Місцеві очисні установки повинні розміщуватися поза будівлями на відстані від зовнішніх стін не менше 6 метрів. Як виняток ці установки допускається розміщувати в окремих будівлях для миття автомобілів.

Спрацьовані нафтопродукти

До складу спрацьованих нафтопродуктів входять спрацьовані моторні оливи, трансмісійні оливи, консистентні мастила, індустріальні мастила, а також нафтопродукти, які змиваються з агрегатів і вузлів під час мийки.

Дослідження показали, що об'єм спрацьованих олив і мастил залежно від модифікації автомобілів, їх технічного стану, умов роботи рухомого складу мають різний склад і можуть становити від 13 до 33% витрати свіжих.

Раціональна організація збирання, зберігання і повторного використання на АТП спрацьованих нафтопродуктів має велике екологічне і економічне значення. Вона надає можливості не лише запобігати забрудненню довкілля нафтопродуктами, але і забезпечує раціональне споживання вихідної сировини їх виробництва - нафти.

Встановлено три групи збирання спрацьованих нафтопродуктів:

1. Оливи моторні спрацьовані - сюди входять і моторні оливи, які використовуються в трансмісіях в суміші з індустріальними мастилами.

2. Мастила індустріальні спрацьовані - разом з виділеними із спрацьованих емульсій, суміші індустріальних мастил, турбінних, компресорних і т. ін.

3. Суміші нафтопродуктів спрацьовані - маються на увазі ті, що застосовуються як миючі рідини: бензин, керосин, дизельне паливо, трансмісійні оливи і т. ін.

Змішування спрацьованих олив і інших нафтопродуктів з продуктами не нафтового походження не допускається.

Для збирання відпрацьованих нафтопродуктів і їх заміни на автомобілях застосовують спеціальне обладнання: пересувні ємності, возики, деки і т. ін.

Найефективнішими є стаціонарні пости для заміни олив і промивання двигунів із спеціальними пристроями, які надають можливості механізувати процес зливання спрацьованих олив і промивних рідин. З метою забезпечення якісного збирання спрацьованих олив і промивних рідин на АТП мають бути обладнані пункти збору. Розміщують їх при складах паливно-мастильних матеріалів або на постах заміни мастил і промивки двигунів.

Зібрані за групами нафтопродукти мають бути направлені на підприємства, які спеціалізуються на збиранні нафтопродуктів та їх подальшій переробці.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)