АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лабораторна робота №6. №1 Тригером типу JK називається запам’ятовуючий елемент з двома постійними станами та інформаційними входами J (аналог S) та К (аналог R)

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  8. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  9. ДИПЛОМНА РОБОТА
  10. І. Методична робота.
  11. ІІІ. Методична робота
  12. ІНДИВІДУАЛЬНА НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА

№1 Тригером типу JK називається запам’ятовуючий елемент з двома постійними станами та інформаційними входами J (аналог S) та К (аналог R), які забезпечують відповідну роздільну установку станів «1» і «0».

№2-7, 9-12, 14-17, 23-25, 27-28 №29 Ні????

№8,18 Він функціонує подібно RS-тригеру, але при спів падінні сигналів JK=1 переключається в протилежний стан, тобто реалізує додавання сигналів по модулю два. Таким чином, JK-тригер не має заборонених комбінацій вхідних сигналів. Він являється універсальним, оскільки може виконувати функції RS-тригера (при роздільному поступленню сигналів J i K), Т-тригера (при одночасній подачі сигналів J i K), D-тригера (при подачі сигнала з виходу J через інвертор на вхід К).

№20 ROM

№22 JK-тригер є універсальний, що він може виконувати функцію RS-тригера (при роздільному надходженні сигналів J i K), T-тригера (при одночасній подачі сигналів J i K), D-тригера (при подачі сигналу від входу J через інвертор на вхід К).

№23, 30 Спрощена таблиця станів JK -тригера має вигляд:

З таблиці станів видно, що для перших трьох рядків входи J та K відіграють роль входів S і R RS -тригера. Однак, для четвертого набору змінних, коли J=K=1 стан тригера сильно відрізняється від стану RS -тригера. Для RS -тригера - це заборонена комбінація вхідних змінних, а в JK -тригері інвертується попередній стан. JK -тригер можна синтезувати (побудувати) на базі двоступінчастого RS -тригера, для чого варто представити функціональну схему JK -тригера як сукупність КП та синхронного RS -тригера (рис. 19.8).

 

 

Рисунок 19.8. – Функціональна схема JK -тригера.

№24 Вхід С – зовнішнє часове керування (стробування) дозволяє усунути негативну властивість голок, які можуть ініціювати короткочасні завади типу «голки». Причиною цього є різниця затримок поширення сигналів внаслідок різного числа ЛЕ паралельних каналів, що призводить до збою спрацювання логічної схеми. Часове стробування забезпечується синхронізуючими (тактовими) імпульсами, які подаються на керуючий вхід С тригера. Такий тригер з асинхронного перетворюється у синхронний. При С = 1 – асинхронний тригер.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)