АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

VII. Виховний аспект уроку

Читайте также:
  1. III. Підсумок уроку.
  2. V1: Основные аспекты организации коммерческой деятельности и этапы ее развития
  3. VII. Виховний аспект уроку.
  4. VIII. ВЕТЕРИНАРНЫЕ АСПЕКТЫ
  5. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  6. VIII. Результати уроку.
  7. Анорексия и булимия: психологические аспекты
  8. АСПЕКТЫ ИСТОРИЧЕСКОЙ КОМПЛЕМЕНТАРНОСТИ НА ПРИМЕРЕ КАВКАЗСКОЙ ВОЙНЫ (1817-1864)
  9. Аспекты несовершенной системы качества продукции
  10. Аспекты Я-концепции
  11. Белсенділік принципін бірнеше аспектілері

АНАЛІЗ УРОКУ

Школа: ТЗОШ І – ІІІ ступенів № 5

Клас: 5 – Б

Вчитель: Поварозник Петро Іванович

Навчальний предмет: Вступ до історії

Тема уроку: Українська революція 1917- 1920 рр.

І. Тип і структура уроку.

Тип уроку: урок засвоєння знань умінь та навичок.

Мета уроку:

- навчальна: розкрити передмови та причини революції 1917- 1920 рр. Дослідити які вікові та соціальні групи брали участь у революції, та позначити її територію поширення. Дати відомості про Українську Народну Республіку. взнати про конфлікт між більшовиками та Центральною Радою. Коротко охарактеризувати універсали Центральної Ради. Проаналізувати причини поразки революції.

- розвивальна: розвивати в учнів уміння аналізувати та узагальнювати навчальний матеріал, робити висновки. Навчити учнів давати оцінку історичним подіям та персонажам. Розвивати в учнів вміння проводити паралелі між історичними подіями та сьогоденням, виділяти схожі та протилежні риси.

- виховна: виховувати в учнів відчуття патріотизму та любові до держави. Крізь призму подій 1917-20рр. показати ціність неподільної держави- України.

Структура уроку:

· Організаційний момент - 1 хв
Перевірка раніше набутих знань - 8 хв
Засвоєння нових знань – 28 хв
Проведення підсумків – 5 хв
Постановка Д/з – 3 хв

 

ІІ. Осмислення, узагальнення, систематизація навчального матеріалу.

Вчитель розповів учням про передумови винекнення та основні події революції 1917- 1920рр. Дав неупереджену оцінку історичним постатям. Коротко охарактеризував універсалаи. вчитель задава учням запитання та доповнював їхні відповіді.

IІІ. Засвоєння нового матеріалу.

При засвоєнні нового матеріалу вчитель використав розповідь. Періодично задавав класу запитання і відштовхуючись від відповіді учнів продовжував розповідати нову тему. Завдання і розповідь відповідали віковим особливостям учнів. При поясненні нової теми використовував наочні приклади. Було використано історичні задачі. Вчитель звертав увагу на завдання в підручнику.

ІV. Завдання додому.

Домашнє завдання було задано в кінці уроку. Задане домашнє задання закріплює та продовжує роботу в класі, абсолютно відповідає віковим особливостям учнів п’ятого класу.

V. Характер діяльності вчителя.

Під час уроку вчитель вдало поєднував різні види навчальної діяльності:

· Розповідь;

· Бесіду;

· Роботу з підручником.

VI. Характер діяльності учнів.

На уроці була комфортна атмосфера для навчання. Було проведено бліц опитування. Учні також працювали із підручником, розвязували історичні задачі. Бажаючі обговорювали вивчаєму тему із вчителем. Учні парацювали над питаннями проблемного характеру, давали оцінку історичним постатям та подіям.

VII. Виховний аспект уроку.

Виховний аспект уроку чітко відповідав соціальним вимогам сучасного суспільства та держави. Вчитель провів паралелі між революцією 1917-1920рр. і сучасними подіями в Україні. Виділив подібні та несхожі моменти. Провів бесіду із учнями, в якій вони прийшли до висновків про важливість неподільної України.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)