АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

VII. Виховний аспект уроку. Вчитель: Коваль Сергій Васильович

Читайте также:
  1. III. Підсумок уроку.
  2. V1: Основные аспекты организации коммерческой деятельности и этапы ее развития
  3. VII. Виховний аспект уроку.
  4. VIII. ВЕТЕРИНАРНЫЕ АСПЕКТЫ
  5. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  6. VIII. Результати уроку.
  7. Анорексия и булимия: психологические аспекты
  8. АСПЕКТЫ ИСТОРИЧЕСКОЙ КОМПЛЕМЕНТАРНОСТИ НА ПРИМЕРЕ КАВКАЗСКОЙ ВОЙНЫ (1817-1864)
  9. Аспекты несовершенной системы качества продукции
  10. Аспекты Я-концепции
  11. Белсенділік принципін бірнеше аспектілері

АНАЛІЗ УРОКУ

Школа: ТЗОШ І – ІІІ ступенів № 5

Клас: 7 – А

Вчитель: Коваль Сергій Васильович

Навчальний предмет: Всесвітня історія

Тема уроку: Створення США.

І. Тип і структура уроку.

Тип уроку: урок засвоєння знань умінь та навичок.

Мета уроку:

- навчальна: розкрити передмови та причини утворення США. Зясувати які саме соціальні групи були зацікавлені у незалежності США і чому. Проаналізувати зовнішню політику США із Францією та Англією. Взнати яку роль відіграла Росія у здобуті США незалежності. Проаналізувати документ «Декларація Незалежності». Оцінити із історичної точки зору постать Джорджа Вшингтона,

- розвивальна: Навчити дітей використовувати фізичну та історичну карту, позначати кордони країн, показувати морські торгівельні шляхи. Навчити дітей використовувати причинно наслідкові зв'язки. Розвивати в учнів уміння аналізувати та узагальнювати навчальний матеріал, робити висновки. Навчити учнів давати оцінку історичним подіям та персонажам. Збільшити в учнів понятійно- категоріальний апарат.

- виховна: розвиток і формування дослідницьких умінь (спостереження, аналіз, синтез, узагальнення, проектування, прогнозування, моделювання тощо). Розвиток мислення, уміння пояснювати сутність явищ і використовувати їх у практичній діяльності.

Структура уроку:

· Організаційний момент - 5 хв
Актуалізація - 5 хв
Засвоєння нових знань – 26 хв
Узагальнення та систематизація – 6 хв
Постановка Д/з – 2 хв

 

ІІ. Осмислення, узагальнення, систематизація навчального матеріалу.

Вчитель розповів учням про причини боротьби США за незалежність. Надав інформацію про економічні та політичні відносини США із Англією та Францією. Розповів про співвідношення сил в світі і чому США економічно підтримували Голандія, Іспанія та Франція.

IІІ. Засвоєння нового матеріалу.

При засвоєнні нового матеріалу вчитель доступно і логічно пояснює нову тему. Основні терміни і поняття дає записувати в зошит. Для підкріплення знань звертається до підручника. Задає учням запитання проблемного характеру, вислуховує різноманітні думки. При необхідності використовує бесіду. Спонукає учнів робити аналіз інформації та висновки.

ІV. Завдання додому.

Домашнє завдання було задано в кінці уроку. Задане домашнє задання закріплює та продовжує роботу в класі, абсолютно відповідає віковим особливостям учнів п’ятого класу.

V. Характер діяльності вчителя.

Під час уроку вчитель вдало поєднував різні види навчальної діяльності:

· Розповідь;

· Бесіду;

· Роботу з підручником.

VI. Характер діяльності учнів.

На уроці була комфортна атмосфера для навчання. Було проведено фронтальне опитування. Учні також працювали із підручником. Клас старався аналізувати інформацію та робити висновки.

VII. Виховний аспект уроку.

На уроці вчитель провів розумове та виховання дисципліни. Учні вчились поважати думку товаришів і водночас критично ставитись до інформації. Провіряти факти із декількох джерел. На уроці розвивались такі здібності як: спостережливість, допитливість, дисциплінованість, набуття знань і вмінь ними користуватись у практичній діяльності. цілеспрямованість.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)