АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Спеціалісти, які здійснюють соціальний супровід

Читайте также:
  1. D. 12 год., постраждалі очікують прихід рятувальників і не здійснюють жодних дій, щоб не пошкодити один одному.
  2. В. Органи державної виконавчої влади, що здійснюють управління у сфері економіки, складають четвертий вид суб’єктів господарювання.
  3. Внаслідок суперечливості соціальних відносин однією з форм соціальної взаємодії суб'єктів стає соціальний конфлікт.
  4. Глава 3 Соціальний розвиток і культура
  5. Єдиний соціальний внесок
  6. Заходи, які здійснюють сторони
  7. Заходи, які здійснюють сторони
  8. Косигінські реформи». Економічний та соціальний розвиток УРСР у період«застою».
  9. Морально-соціальний смисл благодійництва
  10. Морально-соціальний смисл справедливості
  11. Органи публічної влади, які здійснюють фінансову діяльності держави й місцевого самоврядування
  12. Особливості правового регулювання іноземних інвестицій, що здійснюються за окремими договорами (контрактами)

З метою здійснення соціального супроводу за прийомною сім’єю наказомдиректора відповідного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закріплюється соціальний працівник. Соціальний працівник здійснює соціальнеобслуговування дитини та сім’ї, соціальну опіку, є посередником між прийомними батьками та державними структурами, на які покладено вирішення питань життєзабезпечення дітей.

Один соціальний працівник може здійснювати одночасно соціальний супровід не більше 7–10 прийомних сімей. Навантаження на одного соціальногопрацівника щодо соціального супроводу визначається, виходячи з кількості дітейсиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, – кількість дітей7вихованців не має перевищувати 10 осіб.Спеціалісти, які здійснюють соціальний супровід прийомних сімей, маютьпройти курс спеціальної підготовки за програмою, що затверджується наказомМіністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, і мати відповідний сертифікат.Навчальна програма передбачає оволодіння теоретичними знаннями щодо причин та наслідків поширення в Україні соціального сирітства; форм сімейноговлаштування дітей, позбавлених батьківського піклування; етапів роботи зприйомними сім’ями; технології соціального супроводу сімей, які виховуютьдитину7сироту; принципів та механізмів оцінювання ефективності функціонування; функціональних обов’язків та кваліфікаційних вимог до спеціалістів, якіздійснюють соціальний супровід прийомних сімей. Спеціалісти опановуютьвміння реалізації державної програми розвитку сімейних форм влаштуваннядітей7сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; налагодженняспівпраці спеціалістів, які здійснюють захист прав дітей; здійснення рекрутування та попередньої роботи з кандидатами на створення прийомної сім’ї; юридичне оформлення соціального супроводу прийомних сімей.Спеціалісти, які здійснюють соціальний супровід прийомних сімей, щовиховують дітей, уражених ВІЛ7інфекцією, мають пройти курс спеціальної підготовки за програмою, затвердженою спільним наказом Міністерства у справахсім’ї, молоді та спорту та Міністерства охорони здоров’я. Окрім основних положень щодо роботи з прийомною сім’єю, курс підготовки вміщує інформаціюпро специфіку ВІЛ7інфекції, соціально7медичні аспекти роботи з ВІЛ7інфікованими дітьми, специфічні вимоги та потреби сімей, які приймають на виховання дітей, уражених ВІЛ7інфекцією.Умовою ефективної роботи соціальних працівників, котрі здійснюють соціальний супровід є вимога підвищення їхньої професійної кваліфікації, щоздійснюється не рідше ніж один раз на п’ять років.

Організація підготовки спеціалістів, що здійснюють соціальний супровід,

та підвищення їхньої кваліфікації покладається на обласні центри соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)