АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Племінник чарівника (1955)

Читайте также:
  1. IV. Єретичне вчення Савла
  2. а) Исследование непосредственного запечатления следов
  3. А. Издания документальные (факсимильные, фоторепродукционные, дипломатические и пр.).
  4. Александр Флярковский
  5. Апокалиптический образ Сына Человеческого
  6. Артистические и музыкальные способности и типологические особенности.
  7. Архітектура і образотворче мистецтво
  8. Быковский Михаил Дормидонтович (1801 —1885)
  9. В отличие от левых партий, ЛДП никогда не имела четкой политической идеологии и философии
  10. В1.1 Основні історіософські концепції походження українського народу.
  11. Виникнення держави та рання історя Китаю.
  12. Внешняя политика СССР после Второй Мировой войны

Лев, Біла Відьма й Шафа (1950)

Книга Лев, Біла Відьма й шафа була закінчена в 1949 році і опублікована у 1950. У ній розповідається історія про чотирьох звичайних дітей (Пітер, Сьюзен, Едмунд та Люсі). Вони знаходять шафу для одягу в будинку професора Керка, яка веде до чарівної країни Нарнії, що перебуває під чарами злої Білої Чаклунки. Четверо дітей виконують стародавнє пророцтво з допомогою лева Аслана і добрих жителів Нарнії, і звільняють Нарнію від Білої Чаклунки, разом з поразкою Білої Чаклунки в Нарнії закінчується Довга Зима, яка продовжувалася 100 років. Номер 37 у Рейтингу 100 найкращих книг усіх часів журналу Ньюсвік.

Принц Каспіан: Повернення в Нарнію (1951)

Закінчена восени 1949 року і опублікована в 1951 книга Принц Каспіан: Повернення в Нарнію розповідає історію про другу подорож дітей Певенсі в Нарнію, під час якої вони з'ясовують, що Міраз, дядько принца Каспіана, змусив його тікати до лісів і узурпував трон, проголосив себе королем. Знову діти повинні врятувати Нарнію, допомогти нарнійцям повернути трон законному правителю Каспіану.

Підкорювач зорі, або Плавання на край світу (1952)

Підкорювач зорі, або Плавання на край світу було закінчене в 1950 році і опубліковане в 1952. У третій частині Едмунд і Люсі Певенсі, разом з кузеном Юстесом Скрабом приєднуються до плавання Каспіана, котрий хоче знайти сімох лордів, зісланих Міразом. На шляху до країни Аслана вони зустрічаються з дивами і небезпеками Великого Східного океану.

Срібне крісло (1953)

Срібне крісло було закінчено в 1951 році і опубліковане в 1953. В ній Юстес і його однокласниця Джил Поул, тікаючи від школярів потрапляють в Нарнію. Аслан доручає знайти сина Каспіана — принца Ріліана, котрий був викрадений 10 років тому. Юстес і Джил разом з Хмуром відправляються на пошуки у північні землі, населені велетнями…

Кінь і його хлопчик (1954)

Закінчена весною 1950 року і опублікована в 1954, Кінь і його хлопчик — перша книга, котра не є продовженням попередньої. Час дії роману — період правління Певенсі в Нарнії, період, котрий починається і закінчується в останній главі книги Лев, Відьма та Чарівна шафа. Історія розповідає про коня Ігого (Брі), який вміє розмовляти, і маленького хлопчика Шаста. Обидва основних персонажі потрапили в рабство в Тархистані, країні на півдні Нарнії. Випадково вони зустрічаються і вирішують повернутися в Нарнію. Під час подорожі вони виявляють, що тархистанці збираються напасти на Орландію і вирішують приїхати туди першими й попередити короля Лума.

Племінник чарівника (1955)

Закінчений зимою 1954 року і опублікований в 1955, Племінник чарівника є передісторією: він повертає читача до народження Нарнії, коли Аслан створив світ і розповідає як зло вперше до нього потрапило. Дігорі Керк і його подружка Поллі Пламмер потрапляють у інші світи в результаті експерименту дядька Дігорі, зустрічають Джадіс (Білу Чаклунку) і стають свідками створення Нарнії. У книзі даються відповіді на багато запитань про Нарнію, котрі могли виникнути у читача під час читання попередніх книг.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)