АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Дискретна фіскальна політика. Стимулювальна і стримуюча фіскальна політика

Читайте также:
  1. Автоматична фіскальна політика.
  2. Автоматична фіскальна політика.
  3. Автоматична фіскальна політика. Автоматичні чисті податки як вмонтовані стабілізатори.
  4. ДЕМОГРАФІЧНА ПОЛІТИКА.
  5. Дискретное время. Дискретная информация.
  6. Дискреційна і недискреційна фіскальна політика.
  7. Дискреційна та недискреційна монетарна політика. Мультиплікатори монетарної політики.
  8. Дискреційна фіскальна політика.
  9. Дискреційна фіскальна політика.
  10. Дискреційна фіскальна політика. Мультиплікатор витрат і податків. Вплив фіскальних інструментів на ВВП і державний бюджет.
  11. Етика і політика. Проблеми взаємозв’язку

Дискреційна фіскальна політика являє собою цілеспрямоване маніпулювання з боку держави бюджетними видатками і податками з метою вплинути на реальний обсяг вир-ва і зайнятість. Фіскальна політика є дискреційною в тому розумінні, що до неї уряд вдається кожного разу, коли виникає проблема подолання рецесійного розриву, що вимагає збільшення разових податкових надходжень і держ видатків.

Дискреційна фіскальна політика застосовується тоді, коли розрив між потенційним і реальним випуском і попитом є значним, а ек-ка при цьому може знаходитися навіть у стані рівноваги

Величина мультиплікатора державних видатків:

Графічно мультиплікативний ефект державних видатків відображає той факт, що вертикальна відстань між кривими С+І та С+І+G менша відрізка Y1Y2 в mG разів.

Мультиплікатор податків:

Якщо дискреційна фіскальна політика здійснюється за умов збалансованого бюджету, коли видатки з бюджету дорівнюють податковим надходженням до нього T=G, то використовуєм м ультиплікатор збалансованого бюджету :


52. Модель одночасної рівноваги товарного і грошового ринку (IS - LM).

1. , оскільки І не реагує на зменшення відсоткової ставки, не відбувається і збільшення доходу Y, тобто . Одночасно висока гранична норма заощадження гальмує процес мультиплікації. означає, що при низькій відсотковій ставці із додаткової кількості грошей, всі вони переходять до спекулятивної каси.

2. означає, що додаткова кількість грошей за умови постійної відсоткової ставки повністю переводиться до операційної каси. Оскільки внаслідок збільшення грошової маси зменшиться відсоткова ставка, інвестиції тим сильніше будуть реагувати на зменшення відсоткової ставки, чим більше величина , тобто . Це передбачає, що гранична схильність до заощадження є низькою, оскільки процес мультиплікації доходу гальмується значно менше при низькій нормі заощадження. Збільшення грошової маси за умови значного зменшення відсоткової ставки призводить до того, що всі додаткові гроші перетікають до операційної каси .

 

.

.

.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)