АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Середньою схильністю до заощадження(APS)

Читайте также:
  1. Die Nacht im Hotel
  2. II. Анатомія та фізіологія носа і приносових пазух
  3. II. Мовленнєва змістова лінія
  4. IV. ГЛОТКА. СТРАВОХІД
  5. V. ГОРТАНЬ. ТРАХЕЯ. БРОНХИ
  6. V. Заповнити таблиці.
  7. V. Зміст теми заняття.
  8. А. Помилка середньої арифметичної.
  9. Аналіз графіків функції споживання та заощаджень.
  10. Аналіз забезпеченості й використання матеріальних ресурсів на п-ві
  11. Аналіз зисків та витрат при інвестиціях в освіту
  12. Аналіз моделі мультиплікатора.

Гранична схильність до споживання(MPC) показує,яка частка додаткового доходу спрямовується на додаткове споживання: MPC= с'=∆C/∆У.

Гранична схильність до заощадження (MPS) вказує на співвідношення між додатковими заощадженнями та додатковим доходом,який спричинив ці заощадження: MPS=s'=∆S/∆У. MPC+MPS=1.

Функція споживання має вигляд: C= +c'Y,де -певний рівень споживання, обумовлений його «автономністю».

 


13. Інвестиційна ф-ція. % ставка як чинник інвестиційного попиту. Номінальна та реальна % ставка.

Інвестиції-це компонент чистих видатків. Реальні інвестиції складаються з заг. обсягу капітальних і виробничих товарів. Рівень чистих видатків на інвестиції визначають 2 фактори: очікувана норма прибутку, яку підприємці розраховують отримати від видатків на інвестиції і ставка процента.

Найважливішу роль у прийнятті інвестиційних рішень відіграє реальна, а не номінальна % ставка. Реальна % ставка-це номінальна % ставка, скоригована з урахуванням рівня інфляції.

Інвестиції залежать від рівня процента. Ф-ція ж інвестицій є складною: чим вищий % тим нижчий попит на інвестиції.

Крива попиту на інвестиції ілюструє обернену залежність між інвестиціями і ставкою процента. Окрім ставки процента, на стан кривої попиту на інвестиції також впливає ряд інших факторів:

-витрати на придбання, експлуатацію і обслуговування обладнання

-податки на прибуток підприємців

-технологічні зміни

-наявний осн. капітал

- сподівання рентабельності майб. продаж

 


14. Мультиплікатор інвестицій відображає зв’язок між інвестиціями і доходом.

, , ,
якщо

Мультиплікативний ефект може посилювати дію нових видатків, а може і суттєво скорочувати випуск при зменшенні величини видатків.

Якщо на осі сукупних видатків показано збільшення інвестицій на величину DІ, то на горизонтальній осі відрізок DY показує збільшення доходу внаслідок збільшення автономних інвестицій. Величина мультиплікатора інвестицій являє собою величину отриману внаслідок ділення величини DY на DІ.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)