АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальний огляд особливостей економіки

Читайте также:
  1. Аналіз моделі IS-LMдля відкритої економіки при фіксованому обмінному курсі.
  2. Аналітичний огляд наукових публікацій на тему : «Процентна політика НБУ та оцінка її ефективності»
  3. Асиметрія стану і розвитку сучасної світової економіки
  4. Аудит та огляд фінансової звітності та іншої історичної фінансової інформації.
  5. Бароковий світогляд в Західній Європі та Україні
  6. В державному та комунальному секторах економіки
  7. В. Органи державної виконавчої влади, що здійснюють управління у сфері економіки, складають четвертий вид суб’єктів господарювання.
  8. Види публіцистичних оглядів
  9. Виникнення держави і розвиток економіки
  10. ВІДПОВІДІ на тести по ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ
  11. Вплив держави на економічну рівновагу. Модель економічної рівноваги за методом “витрати-випуск” для змішаної закритої економіки.
  12. Грошово-кредитне регулювання економіки за умови гнучкого обмінного курсу та високої мобільності капіталу.

З предмету: «Міжнародна торгівля»

 

Виконав: студент 4 курсу

13 групи МЕіМ

Мигаль Роман

 

 

Київ 2011

ПЛАН ДОСЛІДЖЕННЯ

Вступ

1. Загальний огляд особливостей економіки ____________________________ 4

2. Рейтингові позиції у міжнародній торгівельній системі ________________ 6

3. Основна частина. Розрахункова. ________________________________ 12

3.1. Абсолютні показники розвитку зовнішньої торгівлі _________

3.2. Результуючі показники розвитку зовнішньої торгівлі ________

3.3. Аналіз структурних показників на підставі питомої ваги _____

3.4. Аналіз показників інтенсивності _________________________

3.5. Рівень інтеграції у глобальну економіку ___________________

4. Стан та перспективи зовнішньоторговельної взаємодії з Україною __

Висновки ___________________________________________________

Список використаних джерел


 

ВСТУП

Латинська Америка — загальна назва держав, що виникли в першій половині XIX ст. на місці колишніх іспансько-португальських колоній в Центральній та Південній Америці.

Країни Латинської Америки пройшли складний та тернистий шлях соціально-економічного розвитку — від колоній до конгломерату незалежних держав, що відрізняються за рівнем соціально-економічного розвитку, характером та ступенем участі в світогосподарських зв'язках. Сьогодні даний регіон, передусім його провідні держави і в першу чергу три гіганти — Бразилія, Мексика і Аргентина, займає проміжний стан між розвинутими державами Півночі і країнами Півдня Америки, що розвиваються. Причому стан економіки трьох латиноамериканських гігантів (на них припадає 2/3 регіонального ВВП і в т.ч. частка Бразилії 31 %) чинить вирішальний вплив на динаміку регіональних макроекономічних показників.

Сучасна Аргентина — індустріально-аграрна країна. А основні галузі економіки – це харчова, автомобільна, текстильна, хімічна та нафтохімічна, металургійна. Географічна різноманітність і багатство природних ресурсів створюють сприятливі умови для розвитку господарства Аргентини. Вона першою з латиноамериканських країн створила сучасну потужну індустріальну базу.

Аналіз напрямків торгівельної взаємодії країни в умовах сучасних трансформацій економічного середовища є надзвичайно важливим, адже такі показники як макроекономічні, рейтингу, привабливості для бізнесу та рівня інтеграції у світову торгівлю дають змогу скласти цілісну картину сучасного стану економіки, розвитку та торгівлі країни, її можливостей, перспектив, першочергових завдань.

В даній роботі було проведено комплексний аналіз всіх параметрів економічного розвитку Аргентини, проведено розрахунок основних структурних та результуючих показників торгівлі, зроблено висновки, вказано недоліки та найпріоритетніші проблеми, а також режим торгівлі з Україною.

Загальний огляд особливостей економіки

Аргентина, офіційно – Аргентинська Республіка — держава в Південній Америці, що займає південно-східну частину материка, східну частину о. Вогняна Земля і ряд островів у південній Атлантиці. Межує на півдні і заході з Чилі, на північному заході з Болівією, на сході з Парагваєм, Бразилією, Уругваєм і омивається Атлантичним океаном. Площа 2 780 092 км². За переписом 2010 року населення Аргентини складає 40 091 359 осіб. Столиця — Буенос-Айрес. Офіційна мова — іспанська. Грошова одиниця — аргентинський песо.

 

Разом з іншими південноамериканськими країнами Аргентина входить до складу таких міжнародних організацій: МЕРКОСУР (об’єднує 75% сукупного ВВП (близько 1 трлн. $) та 40% прямих іноземних інвестицій континенту), ОАД, Союзу південноамериканських націй, СОТ, ООН, МАГАТЕ, МВФ, Велика двадцятка, Група 77, Група Ріо, Асоціація латиноамериканської інтеграції, Латинський союз, Міжамериканський банк розвитку, Міжнародна фінансова корпорація, Конференція ООН з торгівлі та розвитку, ЮНІДО, Інтерпол, ВООЗ, ЮНЕСКО, Латиноамериканська енергетична організація, Андійська корпорація розвитку, Андійська спільнота, Кернська група та ін..

В експорті провідне місце займають продукція сільського господарства і харчової промисловості, зокрема зерно, борошно, олія, м'ясо і м'ясопродукти, молочні продукти, тваринний сир і масло, вовна, шкіра. В імпорті Аргентини переважають машини і устаткування, природний газ, електроенергія, електроніка. Основними торговими партнерами Аргентини є Бразилія, США, КНР.

В 2010 році ВВП Аргентини склав 584,233 млрд. $ (або 14 125,568$ на душу населення). Темп зростання ВВП — 0,9%. Прямі закордонні інвестиції — $ 4,3 млрд.

На промислове виробництво припадає 17,5% ВВП Аргентини і 13% робочих місць. На будівництво припадає 6,7 ВВП і 9,5% робочих місць. Найбільшу вагу мають галузі, пов'язані з обробкою продукції сільського господарства — виробництво олії, м'яса, молока, кави, шоколаду, вина. Іншими важливими галузями є машинобудування, хімічна і металургійна промисловість.

Аргентина має значні поклади нафти, головним чином у затоці Сан-Хорхе. Продукція нафтохімічної промисловості складає 20% експорту країни. Також добуваються мідь (3% експорту), золото, срібло, цинк, марганець, уран і сірка. Експорт аргентинських мінералів на 2009 рік склав 2,65 млрд. доларів.

Видобуток нафти щорічно складає 38,323 млн. м³, а природного газу — 48,738 млрд. м³.

У 2006 на туристичну галузь Аргентини припадало 7,41% ВВП. Згідно з даними Всесвітньої туристичної організації у 2010 році країну відвідало 5,17 млн. іноземних туристів, що принесли 3,3 мільйони доларів до державної казни. Аргентиною є другою за туристичною популярністю країною у Південній Америці (після Бразилії).

Аргентина входить в десятку провідних країн за запасами урану. Країна відома своїми науковими розробками в галузі ядерної енергетики та уранової промисловості.

Відмінною рисою сільського господарства Аргентини в порівнянні з іншими країнами Латинської Америки є той факт, що вона не тільки повністю забезпечує себе продовольством, але й експортує його (при цьому в сільському господарстві зайнято лише 2% працюючих).

Аргентина прославилася на весь світ завдяки футболу та енергійному танцю - танго. Особливий інтерес представляє Буенос-Айрес, який називають Парижем Південної Америки. Театр Колон - один з кращих оперних театрів світу. Акустика цього залу вважається ідеальною.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)