АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рейтингові позиції у міжнародній торгівельній системі

Читайте также:
  1. Банківські гроші та процес їх створення. Мультиплікативне розширення пропозиції грошей.
  2. Взаємозв'язок сукупного попиту та сукупної пропозиції. Рівноважний обсяг виробництва.
  3. Взаємозвязок попиту і пропозиції. Закон попиту. Вплив нецінових чинників на попит
  4. Взємодія попиту та пропозиції на ринку праці
  5. Вибір виду транспорту в системі постачання.
  6. Види гіпотез, санкцій та диспозиції правової норми
  7. Виникнення етики в системі філософського знання
  8. Виробнича функція та її вплив на формування сукупної пропозиції.
  9. Висновки та пропозиції
  10. Висновки, пропозиції, рекомендації
  11. Внутрішній аудит в системі управління суб'єктів господарювання. Основні завдання внутрішнього аудиту.
  12. Грошовий мультиплікатор та його роль в пропозиції грошей

В даному розділі було проаналізовано основні рейтингові показники Аргентини по таким статтям як: умови для торгівлі, привабливість для бізнесу, рівень свободи та конкурентоспроможності, показники росту, експорту, імпорту та інших індикаторів економічного зростання за версіями різних авторитетних видань та міжнародних аналітичних контор.

1.

 

 

Index of Economic Freedom (Індекс економічної свободи) - комбінований показник і супроводжуючий його рейтинг, що оцінює рівень економічної свободи в країнах світу. Визначається як відсутність урядового втручання або перешкоджання виробництву, розподілу і споживання товарів і послуг, за винятком необхідної громадянам захисту і підтримки свободи.

В даному рейтингу Аргентина займає наступні позиції:

Як бачимо, Аргентинська економічна свобода посідає аж 138 місце. Індекс в 51.7 балів є на 43% нижчим ніж у лідера – Гонг Конга.

 

 

Ці ж показники, але у порівнянні з світовим середнім значенням та середнім регіональним.

Далі – зміна індексу свободи торгівлі/бізнесу у порівнянні зі світовим, лідера – Сінгапуру, та України:

Як видно з графіка, останні 10 років економічна свобода торгівлі та бізнесу в Аргентині невпинно знижується, що є негативним явищем для економіки країни вцілому. В 2011р. вона майже досягла відмітки Repressed, що значить - інвестиційний та торгівельний клімат знаходяться в стані депресії.

2. Далі рейтинги в критеріях політичних прав (PR) та цивільних свобод (CL) з точки зору міжнародної організації свободи freedom house.

Як бачимо тут Аргентина утримує рівень свободи по пунктам PR i CL, що = 2. [Значення знаходяться у діапазоні 1 – 7. 1 – вища свобода, 7 – найнижча.]

3.

The Doing Business Project моніторить об'єктивні показники регулювання бізнесу і забезпечення їх дотримання у 183 країнах і окремих містах на субнаціональному і регіональному рівнях.

В рейтингу даної організації Аргентина, порівняно з лідерами, займає наступні позиції:

▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪

Як бачимо, в багатьох пунктах, таких як захист інвестицій, податкові квоти, стартовий бар’єр для бізнесу та простота ведення бізнесу в країні дійсно є помітні перешкоди, що підтверджується низькими показниками (>100, при оптимальних значеннях 1-20).

4. www.WTO.org

Світова організація торгівлі дає наступні показники:

 

Аргентина за рівнем об’єму торгівлі та комерційних послуг займає 42-е і 45-е та 48-е і 45-е місця відповідно. Для порівняння – лідер – Китай досяг наступних цифр:

5.

 

Рейтинг за підприємницьким кліматом та добробутом та економічним зростанням відповідно:

 

 

В даних рейтингах Аргентина займає 49-е та 46-е місця, показуючи, проте, близько 20% приросту в порівнянні з 2010 роком. Далі – загальний рейтинг Аргентини (= 39), та спеціальний, по наступним статтям:

6.

 

 

Звіти Міжнародного валютного фонду дають наступні рейтингові показники:

7.

 

Global Competitiveness Report дає насправді розгорнуту картину позицій країни на міжнародній арені торгових відносин, охоплюючи такі індекси як ВНП, конкурентоспроможності, інновацій, ефективності ринку та правового регулювання. Поглянемо на позиції Аргентини в структурному розрізі:

________________________

Що ж говорять нам вищевказані показники та рейтинги?

Аргентина - одна із найрозвинутіших держав Латинської Америки і останні роки демонструє відносно стабільний економічний ріст. Проте перед державою стоїть низка завдань: зовнішньоекономічні відносини мають бути орієнтовані на співробітництво на рівні об'єднань, фірм, підприємств на основі глибокого аналізу галузевого спектра співробітництва; міждержавний рівень зовнішньоекономічних взаємин має ґрунтуватися на загальній концепції ринкового господарства, в умовах якого головним суб'єктом зовнішньоекономічних зв'язків є промислове об'єднання або підприємство.

ОСНОВНА ЧАСТИНА


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)