АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Держава як суб’єкт ринкового господарства.недоліки ринку

Читайте также:
  1. Аналіз ринку металів в умовах світової економічної кризи
  2. Афинская морская держава в V в. до н.э.
  3. Б) яка буде ситуація на ринку морозива, якщо держава встановить ціну
  4. В 90-хх страна – некогда великая держава – зажила в другом измерении. С приходом «демократических реформ» и новой экономической формации, и в мухаметовских краях изменилась жизнь.
  5. Виберіть серед держав ту, що утворилася у 1449 р. і зазначте, яку політику щодо українських земель проводили її правителі у XVст., коли ця держава припинила своє існування.
  6. Виховання й шкільна освіта в державах Стародавньої Греції. Освіта епохи еллінізму
  7. ГАЛИЦЬКО-ВОЛИНСЬКА ДЕРЖАВА
  8. Глава 4 ДЕРЖАВНА ВЛАДА І ДЕРЖАВА
  9. Глава 5 ДЕРЖАВА У ПОЛІТИЧНІЙ СИСТЕМІ СУСПІЛЬСТВА
  10. Глава 9 СОЦІАЛЬНА ПРАВОВА ДЕРЖАВА
  11. Господарський механізм 8. Структура ринку
  12. Громадянське суспільство і держава

Держава,як суб’єкт ринкової економіки: 1.пред’являє попит на економ.ресурси для здійснення економ.діяльності в держ.секторі економіки.2.предявляє попит на засоби виробництва для в-цтва суп.та ін.благ.3.пропонує гроші та пред’являє попит на гроші4.пропонує сусп.блага без безпосередньої оплати їх,що поліпшує продуктивність підприємницького сектору і зменшує витрати на споживання домогосподарств.5.здійснює урядове регулювання ринкової економіки.

Головні завдання держави в умовах ринкових економічних с-м:1.правове забезпечення функціонування ринкового механізму2.організація грошового обігу3.захист і сприяння розвитку конкуренції 4.в-цтво суспільних благ 5.мінімізація трансакційних витрат 6.компенсація зовнішніх ефектів 7.стабільність макроекономічних коливань 8.перерозподіл доходів через податкову с-му. 9.реалізація національних інтересів у світовій економіці.

Недоліки ринкової економіки:1.нескінченна циклічна природа,нестабільність2.байдужість до фундаментальних наукових досліджень,проблем довкілля,вичерпності невідтворювальних ресурсів 3.неспроможність урегулювання «зовнішніх ефектів» економічної діяльності 4.байдужість до в-цтва суп. благ,необхідних як для тих,хто платить,як і для тих,хто неспроможний оплатити.5.нерівномірність у розподілі багатств нації 6.байдужість до вирішення соц.проблем 7.неспроможність подолати монополізм,монополістичні тенденції в економіці.

24.Необхідність та сутність інфраструктури ринку. Організаційно-функціональна(технічна) побудова.

І нфраструктура - це основа,підґрунтя,фундамент економ.с-ми та її підсистем,її внутрішня будова,що забезпечує цілісність.завдяки інфраструктурі здійснюється рух потоків тов. і послуг від продавця та покупця. Інфраструктура ринку -комплекс інститутів,служб,підприємств,організацій,які забезпечують нормальний режим безперебійного функціонування ринку.Інфраструктура покликана забезпечувати цивілізовані стосунки між суб’єктами через свої ф-ції:1.правове та економ.консультування підприємств,захист їх інтересів у держ.та ін.структурах. 2.страховий захист підприємницької діяльності 3.забезпечення фінансової підтримки і кредитування підприємств 4.підвищення оперативності,ефективності роботи суб’єктів ринку 5.створення умов для ділових контактів підприємців 5.сприяння матеріально-технічному забезпеченню і реалізації товарів та послуг. 6.регулювання руху робочої сили 7.здійснення маркетингового,інформаційного та рекламного обслуговування. Організаційно-технічна побудова(підсистема): товарні біржі,оптові ринки,аукціони,торговельно-промислові палати,сервісні центри,ярмарки,транспортні комунікації, реілтерські фірми,земельні аукціони.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)