АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти

Читайте также:
  1. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  2. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  3. II. Контроль исходного уровня знаний студентов
  4. II. Розвиток математичних знань.
  5. II. Розвиток математичних знань.
  6. II. Розвиток математичних знань.
  7. II. Розвиток математичних знань.
  8. II. Розвиток математичних знань.
  9. II. Розвиток математичних знань.
  10. II. Розвиток математичних знань.
  11. II. Розвиток математичних знань.
  12. III. Выполните контрольную работу в соответствии с указаниями.

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

ІНСТИТУТ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН

Кафедра міжнародних фінансів

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Заступник директора

з навчальної роботи

______________________

«____»____________20__ року

 

РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

МІЖНАРОДНІ ФІНАНСИ

 

Для студентів

 

напряму підготовки 0302 Міжнародні відносини

 

спеціальності 6.030202- «Міжнародне право»

 

КИЇВ – 2013


Робоча програма дисципліни «Міжнародні фінанси» для студентів напряму підготовки 0302 міжнародні відносини, спеціальності 6.030202- «міжнародне право».

«___» _____________ 2013 року - 35с.

 

Розробник: к.е.н., ас. Корнєєва Юлія Володимирівна

 

 

Робоча програма дисципліни «Міжнародні фінанси» затверджена на засіданні кафедри міжнародних фінансів

 

Протокол №.....від “....” 20___ року

 

Завідувач кафедри міжнародних фінансів________________ О.І.Рогач

(підпис)

 

«_____» ___________________ 20__ року

 

 

Завідувач кафедри міжнародного права__________________ О.В. Задорожній

(підпис)

 

«_____» ___________________ 20__ року

 

 

Схвалено науково - методичною комісією Інституту міжнародних відносин

 

Протокол від «____» _____________ 20___ року №___

Голова науково-методичної комісії _________________________ О.А.Коппель

(підпис)

 

«_____» _________________ 20___ року

 

 

© Ю.В.Корнєєва, 2013 рік


ВСТУП

Навчальна дисципліна «Міжнародні фінанси» є складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» з напряму підготовки – 0302 міжнародні відносини, спеціальності 6.030202- «Міжнародне право».

Навчальна дисципліна «Міжнародні фінанси» вивчається студентами на ІІІ курсі протягом V семестру в обсязі 72 годин (2 залікових кредити за Європейською Кредитно-Трансферною Системою ECTS), зокрема: лекцій – 18 годин, семінарських занять – 16 години, самостійної роботи – 38 годин. Завершується дисципліна – заліком.

Мета дисципліни – розкрити студентам основний зміст, особливості формування та функціонування міжнародних фінансів на сучасному етапі еволюції світового господарства. Вивчення навчальної дисципліни «Міжнародні фінанси» покликане сприяти розвитку у студентів навичок майбутньої професійної діяльності, допомогти набути знання і вміння роботи у державних органах, суб’єктах господарювання у сфері фінансів. Головною метою вивчення дисципліни є отримання теоретичних знань та практичних навичок з фінансового менеджменту і аналізу міжнародного фінансового ринку, знайомство з середою міжнародних фінансів, світовою грошовою системою, валютними системами, роботою валютних ринків, міжнародними фінансовими організаціями.

Завдання дисципліни - з’ясувати роль міжнародних фінансів, як підсистеми міжнародних економічних відносин; дослідити призначення і функції міжнародних фінансів, основні зміни у світовій економічній структурі, які впливають на розвиток міжнародних фінансів; розкрити об’єктивні умови створення та поширення понять та визначень міжнародних фінансів; вивчення методів та інструментарію міжнародних фінансів. Особливу увагу приділено розкриттю понять еволюції світової валютної системи, становленню європейської валютної системи, валютної політики, платіжного балансу, міжнародного кредитування, лізингу, факторингу, міжнародним розрахункам, валютним ринкам, міжнародним фінансовим організаціям.

 

Курс складається з двох змістових модулів: «Світові фінанси у глобальній економіці. Світовий фінансовий ринок» та «Регулювання в системі міжнародних фінансів. Міжнародні інвестиції». Перший - присвячений вивченню базових питань міжнародних фінансів: побудова та функціонування світової валютної системи, світового фінансового ринку.

Другий – присвячений вивченню сфери регулювання в системі міжнародних фінансів, аналізу міжнародних інвестицій, формування фінансів транснаціональних корпорацій, ролі міжнародних фінансових організацій у перерозподілі світових фінансових ресурсів й урегулюванні зовнішніх боргів суб’єктів світової економіки.

В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

· механізм функціонування міжнародних фінансів;

· закономірності і тенденції розвитку міжнародних валютно-фінансових відносин;

· види валютних систем;

· поняття платіжного балансу держави і володіти методами його балансування;

· функції та інструменти валютного ринку;

· принципи організації та інструменти міжнародних розрахунків;

· значення ролі держави у міжнародних фінансових відносинах;

· цілі, завдання та політику міжнародних фінансово-кредитних інститутів в справі формування та регулювання грошово-кредитних відносин.

 

вміти:

· характеризувати розвиток міжнародних фінансових відносин;

· складати платіжний баланс держави;

· характеризувати валютні системи;

· розраховувати валютні курси (котирувати валюти) за прямим та зворотнім котируванням;

· розраховувати крос-курси між валютами, девальвацію чи ревальвацію валют;

· характеризувати форми та методи міжнародних розрахунків;

· розраховувати вартість фінансових інструментів міжнародного валютно-кредитного ринку (ф’ючерси, свопи і т.п.).

Місце дисципліни в системі підготовки фахівців у сфері міжнародних відносин: нормативна навчальна дисципліна «Міжнародні фінанси» є професійно-орієнтованою дисципліною освітньо-професійної програми підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем „бакалавр” зі спеціальності 6.030202- «Міжнародне право».

 

Зв’язок з іншими дисциплінами: навчальна дисципліна «Міжнародні фінанси» базується на циклі дисциплін професійної, практичної підготовки та дисциплін спеціалізації, зокрема «Економічна теорія», «Міжнародна макроекономіка», «Глобальні проблеми світового господарства і міжнародних економічних відносин». Вона є базою для вивчення таких дисциплін, як «Фондовий ринок», «Фондовий ринок ЄС», «Міжнародні фінансові ринки», «Міжнародний кредит», «Світове фінансове середовище», «Теорія і практика валютного курсу», «Валютно-фінансова та кредитна політика України», «Міжнародний кредит».

 


Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти

Контроль знань здійснюється за модульно-рейтиговою системою, яка передбачає дворівневе оцінювання засвоєного матеріалу, зокрема оцінювання теоретичної підготовки (20%) включає: презентацію (20%), глибинність методології у репрезентованому дослідженні (20%), здійсненність та узгодженість пропозицій (20%), ступінь оригінальності (20%) та визначення методологічних проблем теми, ситуації (20%) та оцінювання практичної підготовки (80%) включає: якісну цілісність спостереження (25%), здатність оцінити проблему (25%), ідентифікація шляхів та методологія вирішення проблеми, яка виникла чи може виникнути (25%), окреслення шляхів вирішення специфічних (неординарних) проблем (25%).

Курс складається з двох змістових модулів. У змістовий модуль 1 (ЗМ1) входять теми 1 - 4, а у змістовий модуль 2 (ЗМ2) – теми 5 - 8.

 

Самостійна робота включає:

ü опрацювання теоретичних основ прослуханого лекційного матеріалу;

ü самостійне опрацювання тем або окремих питань, передбачених для самостійного опрацювання;

ü опрацювання навчальної літератури при підготовці до семінарських занять;

ü підготовка до виступу на семінарському занятті;

ü підготовка до проведення контрольних заходів (поточна контрольна робота, модульна контрольна).

Оцінювання за формами контролю:

  ЗМ1 ЗМ2  
Min. – 19 Max. – 30 Min. –19 Max. – 30
Поточні контрольні роботи   8 6  
Усна відповідь 2 5 2  
Доповнення     1  
Проміжна модульна контрольна робота 10 15    
Підсумкова модульна контрольна робота   10    

Результати навчальної діяльності студентів оцінюються за 100 бальною шкалою. Для студентів, які набрали сумарно меншу кількість балів ніж критично-розрахунковий мінімум – 20 балів, передбачено виконання індивідуальної роботи, яка оцінюється у 25 балів. Рекомендований мінімум для допуску до заліку – 35 балів.

У випадку відсутності студента з поважних причин відпрацювання та перездачі МКР здійснюються у відповідності до «Положення про порядок оцінювання знань студентів при кредитно-модульній системі організації навчального процесу» від 1 жовтня 2010 року.

При простому розрахунку отримаємо:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)