АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір та обґрунтування теми

Читайте также:
  1. Алгоритм вибіркового методу
  2. Безмежність потреб і обмеженість ресурсів. Закон обмеженості ресурсів. Альтернативні вибір та вартість. Крива виробничих можливостей.
  3. Вибір варіанту машин і устаткування
  4. ВИБІР ВИДУ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ
  5. Вибір і обгрунтування конструкції свердловини ударно-канатного буріння
  6. Вибір і опис будівельних конструкцій, будівель і споруджень.
  7. Вибір і розрахунок кількості технологічного обладнання
  8. Вибір методів навчання
  9. Вибір монополістом ціни й обсягу виробництва
  10. Вибір обсягів виробництва у короткостроковому періоді
  11. Вибір обсягів виробництва у короткотерміновому періоді
  12. Вибір оптимального варіанта СМ

Курсова робота виконується згідно з тематикою розробленою на кафедрі і котра періодично змінюється у разі втрати актуальності того чи іншого питання.

Вибір теми пропонується наступним чином:

- тема обирається за останньою цифрою у списку групи, наприклад, якщо студент за списком 3-ій, то він обирає із запропонованої тематики теми з номерами – 3, 13, 23, 33 тощо. Щоб не було повторів тем, адже ці самі теми обирає студент який за списком 13 чи 23. Тому староста групи повинен вести контроль обрання тем і не припускати даної помилки. Якщо студент вагається при обранні теми, то він повинен звернутися за консультацією до наукового керівника.

Слід зауважити, написання курсової роботи на одну і ту ж саму тему кількома студентами однієї академічної групи, не дозволяється.

 

Підбір і вивчення літератури, складання плану

Студенти, які обирають тему першим способом, мають можливість вибирати ту проблему, яка їх найбільш зацікавила. Якщо тема обрана, необхідно підібрати до неї літературу. Для цього слід використати алфавітні каталоги, які знаходяться у бібліотеці університету чи в інших установах. Об’єм літератури, що має бути вивченим, повинен, крім підручників, посібників, монографій, включати періодичні видання (журнали, газети) за останні 3-5 років. Необхідно звертатись за статистичною інформацією до видань, які готують органи Деркомстату України або інших статистичних агенцій, що друкують дані у періодичних виданнях, дані з “Internet”. Курсова робота передбачає обов’язкове використання офіційних документів: Законів України, постанов Верховної Ради, указів Президента, його доповідей та звернень. Основні наукові видання України, які необхідно використовувати: “Економіка України”, “Галицькі контракти”, “Урядовий кур’єр”, “Голос України”, “Фінанси України”, “Бізнес”, “Економіст”, “Україна: аспекти праці”, “Підприємство, господарство і право”, “Червоний гірник”, “Банківська справа”, “Вісник НБУ” тощо. А також російські видання: “Российский экономический журнал”, “Вопросы экономики”, “Экономист”, “Мировая экономика и международные отношения” тощо.

Перелік літератури формується студентом самостійно і корегується науковим керівником, який повинен порекомендувати студенту останні публікації по темі, законодавчі акти та інші документи, які не охоплені переліком літератури, що підібрав студент.

Вивчення літератури. Цей процес необхідно супроводжувати певними виписками наукової та статистичної інформації, які відповідають обраній темі.

Виписки мають бути використані у наступному вигляді:

· теоретичні положення, що викладаються своїми словами;

· конкретні факти, цифри чи цитати.

Чи в тому, чи в іншому випадку необхідно обов’язково вказати джерело, відповідну сторінку, що називається “посилання на джерело”. У разі, якщо у автора курсової роботи є свої міркування чи критичний погляд на ту чи іншу цитату, необхідно її чітко викласти.

Після того як підібрана і вивчена література, студент повинен скласти план курсової роботи, який слід затвердити у наукового керівника. План – це основа роботи, а тому він має включати найбільш важливі питання проблеми. Питання повинні бути чіткими і не громіздкими. За планом, який подає студент, можна визначити на скільки глибоко він вивчив тему і як зміг відобразити найголовніші її сторони.

Якщо по ходу роботи у студента виникають певні проблеми по розкриттю питань плану, їх можна погодити із науковим керівником під час консультацій по даній роботі, які проводяться за графіком, затвердженим на кафедрі.

План складається із вступу, 2-3 розділів, 2-3 параграфів до кожного розділу, висновків, списку літературних джерел, додатків, якщо вони необхідні. Зразок складання і оформлення плану, показано в Додатку Б.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)