АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практична робота № 1. Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Читайте также:
  1. Ветеринарно-просвітницька робота
  2. Виділення, копіювання, переміщення, вставка, видалення об’єктів та робота з буфером обміну Windows
  3. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ МОНТАЖІ І ПУСКОНАЛАГОДЖУВАЛЬНИХ РОБОТАХ
  4. Виховна робота з педагогічно занедбаними дітьми. Принципи, шляхи і етапи перевиховання важковиховуваних дітей.
  5. Військово-соціальна робота у ЗС України
  6. ВОЛОНТЕРСЬКА РОБОТА ЯК ОСНОВА СОЦІАЛІЗАЦІЇ ТА РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ
  7. Домашня робота школярів
  8. ІІ. Позакласна робота із зарубіжної літератури
  9. ІНДИВІДУАЛЬНА ТА САМОСТІЙНА РОБОТА
  10. КОНТРОЛЬНА РОБОТА
  11. КОНТРОЛЬНА РОБОТА
  12. КОНТРОЛЬНА РОБОТА СКЛАДАЄТЬСЯ З ДВОХ ЧАСТИН

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

ДВНЗ Придніпровська державна академія будівництва і архітектури

 

Кафедра землевпорядкування, будівництва автодоріг і геодезії

 

 

Методичні ВКАЗІВКИ

До виконяння практичних робіт з дисціпліни

«Законодавче забезпечення

Кадастрової нерухомості»

Для студентів напряму підготовки 6.080101

«Геодезія, картографія та землеустрій»

Денної та заочної форми навчання

Частина 1

Дніпропетровськ

2015 рік

Вступ

Земельним кодексом України та Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» запроваджено ряд новел у правовому регулюванні відносин у сфері реєстрації прав на земельні ділянки, які, у силу відсутності механізмів своєї реалізації у зазначеному кодексі та законі, а також в інших нормативно-правових актах, потребують детального осмислення у контексті чинного законодавства та потреб практики у відповідній сфері.

Характер реформування відносин у сфері реєстрації прав на землю в Україні обумовлює гостру необхідність у комплексному вивченні інституційно-функціональних та процесуально-правових засад реєстрації прав на землю, а також правових аспектів відповідальності у зазначеній сфері за допомогою інструментарію, отриманого внаслідок наукового з’ясування юридичної природи реєстрації прав на землю та юридичної природи реєстрації права власності на нерухоме майно.

Використання застарілих технологій у процесі здійснення реєстрації прав на землю в Україні разом із назрілою необхідністю адекватного розвитку правовідносин у відповідній сфері також обумовлюють потребу в порівняльному вивченні правових аспектів реєстрації прав на землю за законодавством України та законодавством інших країн з метою отримання важливого позитивного досвіду.

Саме тому практичні роботи з предмету “Державна реєстрація прав на землю” розраховані на опанування загальної та спеціальної літератури, а також нормативно-правового матеріалу у сфері реєстрації прав на земельні ділянки у порівнянні з реєстрацією прав власності на нерухоме майно, реєстрацією правочинів, предметом яких є земельні ділянки та нерухоме майно. В практичнії работі розглядаються питання присвячені поняттю та ознакам державної реєстрації прав на землю та державної реєстрації права власності на нерухоме майно, правовідносинам у сфері реєстрації прав на землю, правовідносинам у сфері державної реєстрації права власності на нерухоме майно, видам реєстрації прав на землю та майно та їх місцю в реєстраційній системі України. Також пропонується розглянути питаннящодо правового забезпечення реєстрації прав на землю, права власності на нерухоме майно, а також загальної характеристики реєстрації прав на землю та майно у зарубіжних країнах.

Зміст

1.Вступ.

2.Практична робота №1 «Законодавчі засади державної реєстрації прав на землю та реєстрації права власності на нерухоме майно»

3.Практична робота №2 «Юридична природа державної реєстрації прав на землю та її відмежування від державної реєстрації права власності на нерухоме майно.».

4.Практична робота №3 «Правовідносини у сфері реєстрації прав на землю та реєстрації права власності на нерухоме майно»

5.Практична робота №4 «Види та порядок здійснення реєстрації прав на землю та реєстрації права власності на нерухоме майно та їх місце в реєстраційній системі України.».

6.Рекомендована література.

 

Практична робота № 1

Тема роботи: Законодавчі засади державної реєстрації прав на землю та реєстрації права власності на нерухоме майно

План

1. Законодавство у сфері державної реєстрації прав на землю та державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

2. Аналіз Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень».

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)