АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета, завдання дисципліни, її місце в навчальному процесі

Читайте также:
  1. II. Буття речей, процесів
  2. III. Домашнє завдання
  3. IV. Домашнє завдання
  4. J Додаткові завдання
  5. V. Домашнє завдання.
  6. XV. 1. Загальна характеристика електрохімічних процесів
  7. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  8. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  9. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  10. Адвокат як правозахисник і представник у цивільному процесі.
  11. Алгоритм дій керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування при виникненні НС
  12. Апаратне забезпечення інформаційних процесів

Методичні вказівки

до виконання самостійної роботи з дисципліни

“Використання експлуатаційних матеріалів і

Економія ПЕР” для підготовки бакалаврів з напрямку

Автомобільний транспорт)

Спеціальності «Автомобілі та автомобільне господарство»

Та напрямку 6.050503 (Машинобудування)

Спеціальності «Підйомно-транспортні, дорожні, меліоративні машини і обладнання»денної та заочної форми навчання

 

Затверджено

науково-методичною радою

транспортного факультету

«___»_______2013р. протокол №__

 

Кривий Ріг, 2013 р.


 

Укладач; д.т.н., професор Гірін В.С.

 

Коротка анотація видання. У методичних вказівках до виконання самостійної роботи розглянуті розділи з дисципліни "Використання експлуатаційних матеріалів і економія ПЕР", які не вивчались на лекціях: Стандарти класифікації мастил. Класифікація АРІ моторних мастил за експлуатаційними властивостями. Класифікація ССМС (АСЕА) моторних мастил за експлуатаційними властивостями Специфікації мастил виробників автомобілів.

 

 

ЗМІСТ

 

1. Мета, завдання дисципліни, її місце в навчальному процесі…………………..4

1.2 Задачі вивчення дисципліни…………………………………………………….4

2. Загальні відомості про склад самостійної роботи………………………………5

3. Пророблення лекційного матеріалу……………………………………………...5

4.Підготовка до лабораторних робіт……………………………………………….5

5. Пророблення окремих розділів програми, які

не викладалися на лекції……………………………………………………….....5

5.1 Стандарти класифікації мастил………………………………………................6

5.2 Класифікація АРІ моторних

мастил за експлуатаційними властивостями………………………………………8

5.3 Класифікація ССМС (АСЕА) моторних мастил за експлуатаційними властивостями……………………………………………………………………….10

5.4 Специфікації мастил виробників автомобілів…………………………………10

Перелік посилань……………………………………………………………………12

 

 

Мета, завдання дисципліни, її місце в навчальному процесі

 

Мета вивчення дисципліни полягає в отриманні студентами знань з організації раціонального використання експлуатаційних матеріалів - палив, мастильних матеріалів, технічних рідин, при експлуатації автомобілів, а також заходів з їх економії, що особливо важливо в умовах скорочення енергетичних ресурсів.

 

1.2 Задачі вивчення дисципліни

 

В задачі дисципліни "Використання експлуатаційних матеріалів і економія ПЕР" входить вивчення основ виробництва та застосування палив, мастил тугоплавких мастил й технічних рідин, які використовуються при експлуатації автомобільного транспорту, розгляд властивостей та вимог до їх якості.

Окрім того, в курсі розглядаються питання, пов'язані з впливом пальних та мастильних матеріалів на надійність, довговічність, економічність двигунів та інших агрегатів автомобілів, виявлення особливостей і шляхів економії ПММ. В задачі курсу входять також вивчення рекомендацій по застосуванню експлуатаційних матеріалів та їх вплив на стан навколишнього середовища.

Дисципліна "Використання експлуатаційних матеріалів і економія ПЕР" вивчається шляхом читання лекцій і проведення лабораторних робіт з застосуванням технічних засобів і активних методів навчання. З найбільш важливих тем курсу проводяться лабораторні заняття з метою поглиблення знань, отриманих на лекціях, і придбання навичок для їх практичного використання. Контроль знань студентів здійснюється систематично в процесі вивчення дисципліни шляхом опитування на лабораторних заняттях, а також під час проведення заліків.

Особлива увага у вивченні даної дисципліни приділяється питанням якості експлуатаційних матеріалів та їх впливу на показники потужності, паливну економічність, токсичність, надійність і довговічність двигунів внутрішнього згоряння і агрегатів трансмісії, інших конструктивних вузлів автомобілів. Розглядаються властивості і вимоги, що висуваються до якості експлуатаційних матеріалів, призначених для роботи автомобілів при різних кліматичних умовах.

В методичному плані необхідно забезпечити засвоєння студентами спеціальної (фахової) термінології, характерної для цієї галузі знань і володіння стандартами експлуатаційних матеріалів.

Внаслідок вивчення курсу студент повинен набути вміння застосувати паливні та мастильні матеріали на автомобільному транспорті.

Студент повинен знати яким чином визначати і відрізнити різні марки експлуатаційних матеріалів - палив, мастил, різних рідин, а також підібрати їм замінювачі.

Студент повинен мати навички визначення норм використання експлуатаційних матеріалів в автомобільному транспорті, виконувати аналіз впливу використання експлуатаційних матеріалів на екологію навколишнього середовища

 

2. Загальні відомості про склад самостійної роботи

 

Самостійна робота здійснюється методом індивідуального вивчення кожним студентом певних розділів навчальної програми з використанням рекомендованої літератури та консультаціями ведучого викладача.

Самостійна робота виконується по таких розділах:

2.1 Пророблення лекційного матеріалу (4 год.).

2.2 Пророблення розділів програми, які не викладалися на лекціях (9год.).

2.3 Підготовка до лабораторних робіт (7 год.).

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)