АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні DSL технології: ADSL, VDSL, HDSL, SDSL, ReachDSL, CDSL, IDSL, DDSL, R-ADSL

Читайте также:
  1. I. Основні риси політичної системи України
  2. Б) Основні властивості операцій над множинами
  3. Бази даних, їх призначення та основні елементи.
  4. Бюджетна система України: основні характеристики
  5. Векторний добуток векторів і його основні властивості
  6. Виникнення економічної теорії та основні етапи її розвитку.
  7. Виникнення, джерела та основні періоди розвитку індуїзму
  8. Вплив параметрів технічного стану і ТО на собівартість сільськогосподарської продукції та основні техніко-економічні показники використання МТП
  9. Глава 12 ОСНОВНІ ТЕОРІЇ ДЕМОКРАТІЇ
  10. Групи. Приклади груп. Основні властивості груп.
  11. ДЕМОКРАТІЯ: ПОНЯТТЯ ТА ОСНОВНІ ЗАСАДИ
  12. Джерела інформації соціальної статистики та її основні завдання

ADSL (АДСЛ; англ. Asymmetric Digital Subscriber Line — асиметрична цифрова абонентска лінія) — модемна технологія, призначена для вирішення проблеми останньої милі. Перетворює стандартні абонентскі телефонні аналогові лінії в лінії високошвидкісного доступу. Основна перевага даної технології в тому, що не має необходності прокладать кабель до абонента. Використовують уже проложені телефонні кабелі, на які встановлюють спліттери. Для прийому і передачі даних використовують різні канали: приймальний володіє суттєво більшою пропускною здатністю.

Дана технологія є асиметричною, тобто швидкість передачі даних в напрямі від мережі до користувача значно вище, ніж швидкість передачі даних від користувача в мережу. Така асиметрія, в поєднанні із станом постійно встановленого з'єднання (коли виключається необхідність кожного разу набирати телефонний номер і чекати установки з'єднання), робить технологію ADSL ідеальною для організації доступу в мережу Інтернет а також для доступу до локальних мереж (ЛВС) і т.п. При організації таких з'єднань користувачі звичайно одержують набагато більший об'єм інформації, чим передають. Технологія ADSL забезпечує швидкість вхідного потоку даних в межах від 1,5 Мбит/с до 24 Мбит/с і швидкість витікаючого потоку даних від 640 Кбит/с до 3,5 Мбит/с. ADSL дозволяє передавати дані із швидкістю 1,54 Мбит/с на відстань до 5,5 км по одній витій парі дротів. Швидкість передачі порядка 6-8 Мбит/с може бути досягнута при передачі даних на відстань не більше 3,5 км по дротам діаметром 0,5 мм.

Слід зазначити, що вищенаведені цифри описують обставини і обмеження самої технології; провайдерами можуть бути накладені (залежно від тарифного плану) додаткові обмеження, що скорочують швидкість прийому і передачі даних (зокрема - що роблять швидкість прийому даних рівної швидкості передачі).

CDSL (Consumer Digital Subscriber Line) є технологією DSL, розробленою компанією Rockwell Semiconductor Systems, яка практично є першою версією ADSL G.Lite.

VDSL (надвисокошвидкісна цифрова абонентська лінія) - аналог технології ADSL, відрізняється тим, що може працювати як в асиметричному, так і в симетричному режимі. В порівнянні з ADSL VDSL має значно вищу швидкість передачі даних: від 13 до 52 Мбит/с в напрямі від мережі до користувача і від 1,5 Мбит/с від користувача до мережі при роботі в асиметричному режимі; при роботі в симетричному режимі приблизно 26 Мбит/с в кожному напрямі передачі. Залежно від необхідної пропускної спроможності і типу кабелю довжина лінії VDSL лежить в межах від 300 метрів до 1,3 км. Надання користувачу таких високих пропускних спроможностей можливо тільки в змішаній мідно-оптичній мережі доступу.

HDSL (високошвидкісна цифрова абонентська лінія) варіант хDSL з вищою швидкістю передачі, який дозволяє організувати передачу із швидкістю более1,5 Мбит/с (стандарт США Т1) або більше 2 Мбит/с (європейський стандарт Е1) в обох напрямах звичайно по двом мідним парам.

HDSL2 є вдосконалений варіант технології HDSL, що має ті ж самі функції, що і звична технологія HDSL, але що при цьому використовує для роботи всього одну пару телефонного кабелю.

REACHDSL - відноситься до групи симетричних технологій і була спеціально розроблена для використання на довгих і неякісних абонентських лініях. З її допомогою можна передавати дані з швидкістю до 2,2 Мбит/с в обох напрямах на відстань не менше 9 км без устаткування ретрансляції. Перевагами нової технології є розширення радіусу обслуговування в порівнянні з ADSL, менша схильність зовнішнім впливам або наведенням, значно менші лінійні втрати. Крім того, стають менш помітні непідключені відгалуження кабелю, радіочастотні перешкоди. Реалізована функція адаптивної зміни швидкості. Завдяки цим змінам стала можливою підтримка великої кількості нових додатків і додаткових послуг (відео, мультимедіа і ін.).

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)