АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Приклад С-3

Читайте также:
  1. A.Прикладной уровень
  2. S-M-N-теорема, приклади її використання
  3. АВТОМАТ КАЛАШНИКОВА МОДЕРНИЗИРОВАННЫЙ (АКМ), калибр 7,62-мм со складным металлическим прикладом
  4. Белорусское искусство XVIII века. График Гершка Лейбович, резчик Ян Шмитт, художники Хеские. Слуцкие пояса и другие произведения декоративно-прикладного искусства данной эпохи.
  5. Библиографический список книг В. А. Абчука по экономике, менеджменту, маркетингу и прикладной математике
  6. Билет 34. Прикладная политология. Методы политических исследований.
  7. В якості прикладу розглянемо задачу.
  8. Випишіть та запам'ятайте латинські юридичні терміни, формули, сентенції, наведені в Додатку III ( всі № №, що закінчуються на цифру 1, наприклад: № 1, № 11, № 21 . . . №1141 ).
  9. Випишіть та запам'ятайте латинські юридичні терміни, формули, сентенції, наведені в Додатку III (всі № №, що закінчуються на цифру 0, наприклад: № 10, № 20, № 30 . . . №1140).
  10. Випишіть та запам'ятайте латинські юридичні терміни, формули, сентенції, наведені в Додатку III (всі № №, що закінчуються на цифру 3, наприклад: № 3, № 13, № 23 . . . №1143)
  11. Випишіть та запам'ятайте латинські юридичні терміни, формули, сентенції, наведені в Додатку III (всі № №, що закінчуються на цифру 4, наприклад: № 4, № 14, № 24 . . . №1144).
  12. Випишіть та запам'ятайте латинські юридичні терміни, формули, сентенції, наведені в Додатку III (всі № №, що закінчуються на цифру 5, наприклад: № 5, № 15, № 25 . . . №1145 ).

Вертикальна прямокутна плита (рис.С3.а) вагою , сторони якої , закріплена в точці сферичним шарніром, а в точці – циліндричним шарніром (підшипником) і утримується в рівновазі невагомим стержнем , що лежить у площині, яка перпендикулярна осі х.

На плиту діють пара сил з моментом , що лежить у площині плити і сила , яка прикладена в точці і лежить в площині, що перпендикулярна осі z. Сила спрямована під кутом відносно додатного напрямку осі х (якщо його відкладати за рухом годинникової стрілки).

Визначити реакції в'язей плити.

 

Дано:

Визначити: реакції шарніру , підшипника і стержня .

Розв’язування.

1. Розглянемо рівновагу плити (рис.С3.а).

2. Зобразимо (рис.С3.б) активні сили, що діють на плиту: і пару сил з моментом .

 

3. Накладені на плиту в'язі замінимо їх реакціями. Реакцію сферичного шарніра розкладемо на три складові ; реакцію циліндричного шарніра - на дві складові (в площині, перпендикулярній осі підшипника); реакцію стержня спрямуємо вздовж стержня .

 

4. Діюча на плиту і зображена на рис.С3.б система сил є довільною просторовою зрівноваженою. Маємо 6 рівнянь рівноваги та 6 невідомих реакцій, тому задача статично означена.

 

5. Приймаємо запропоновану в умові систему координат xyz

 

6. Складемо рівняння рівноваги:

 

 

7. Підставимо числові значення і визначимо шукані реакції:


 

8. Для перевірки отриманих результатів виберемо нову систему координат з початком у центрі ваги плити (точка перетинання діагоналей) і з осями, паралельними осям (рис.С3.в).

 

Складемо останні три рівняння рівноваги моментів сил системи щодо нових осей координат.

 

 

Отримаємо:

 

Таким чином, шукані реакції знайдено вірно. Знак «-» перед числовими значеннями результатів указує на те, що реакції спрямовані протилежно напрямкам, які показані на рисунку.

 

Відповідь.

4. Кінематика

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)