АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІV. Вимоги до виконання курсової роботи

Читайте также:
  1. C. Написання курсової роботи
  2. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  3. III. Самостійне виконання учнями практичних завдань
  4. V. Організація виконання та захисту курсової роботи
  5. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  6. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  7. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  8. Автоматизация и роботизация
  9. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  10. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  11. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  12. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій

Перш, ніж писати курсову роботу, студент повинен ознайомитися з основними вимогами до її виконання:

1. Актуальність теми. Актуальність у перекладі з латинської означає важливість, практичну значущість розглядуваної проблеми. Курсова робота може претендувати на той чи інший ступінь актуальності тільки тоді, коли її тема відповідає сучасним потребам розвитку економіки підприємства, а питання, що розкриваються в роботі, важливі для розуміння суті і структури діяльності бізнесмена, менеджера, і економічних, організаційних, правових, психологічних та інших сторін.

2. Достатній теоретичний рівень. Ця вимога означає, що студент повинен розкрити добрану тему курсової роботи на сучасному рівні розвитку відповідної науки (економіки, банківської справи та ін.), використовуючи такі підходи у наукові знання, що пояснюють явища і події у практиці бізнесу з позиції суспільства. Крім того, студент повинен достатньо повно розкрити основні поняття і терміни, що стосуються проблеми курсової роботи, включаючи у зміст матеріалу тільки об’єктивні факти і реальні практичні приклади.

3. Дослідницький характер. У курсовій роботі повинні міститись елементи дослідження:

· вивчення достатньої кількості опублікованих джерел (книг, періодичних видань та інших розробок) вітчизняних і зарубіжних авторів;

· систематизація та аналіз думок і підходів, формування власної точки зору на розглядувану проблему;

· розробка пропозицій з покращення результатів діяльності підприємства;

· порівняння теоретичних поглядів вчених і практичної діяльності вітчизняних і зарубіжних фірм; розробка висновків, рекомендацій.

4. Грамотність оформлення. Це важлива вимога до курсової роботи, що підвищить її якість. Необхідно дотримуватись правил цитування, оформлення зносок, списку використаних джерел. Крім того, виконання цієї вимоги виховує у студента культуру оформлення наукових праць, яка може знадобитись в майбутній практичній діяльності.

Мова курсової роботи – державна, стиль – науковий, чіткий, без орфографічних і синтаксичних помилок, послідовність – логічна. Пряме переписування в роботі матеріалів із літературних джерел неприпустиме. Студент повинен самостійно формулювати власні думки, не допускати повторень.

Курсова робота з курсу «Економіка підприємства» повинна бути написана творчо, самостійно, на основі глибокого вивчення законодавчих та нормативних документів, праць вітчизняних та зарубіжних економістів, використання статистичного матеріалу та звітності підприємства.

Курсова робота повинна бути написана простою, зрозумілою мовою. Неприпустиме механічне списування матеріалу з книг, журнальних статей, тощо.

 

Текст повинен викладатися від третьої особи, без уживання займенників «я», «ми».

Процес оформлення роботи передбачає знання і дотримання наступних вимог:

· ясність викладу, систематичність та послідовність у поданні матеріалу;

· текст розподіляється на абзаци, кожен з яких містить самостійну думку, виражену одним або кількома реченнями;

· абзац починається з нового рядка з великої літери.

Не допускається скорочення слів і назв. Не рекомендується перенасичувати текст спеціальними термінами, тобто ускладнювати читання.

Робота має бути написана розбірливим почерком або надрукована на одному боці сторінок стандартного білого паперу формату А4 (210х297 мм). У друкованому варіанті текст розташовується через півтора міжрядкових інтервали, до тридцяти рядків на сторінці з мінімальною висотою шрифту 1,8 мм (комп’ютерний набір – 14-й кегль, 1,5 інтервалу, шрифт – Times News Roman).

Текст курсової роботи розміщується на аркуші з дотриманням таких розмірів берегів: зліва — 2,5 см, справа — 1 см, зверху та знизу — 2 см.

Нумерація сторінок повинна бути прохідною: першою сторінкою є титульний лист, другою — зміст, третьою — вступ. Наступні сторінки повинні бути пронумеровані у правому верхньому кутку арабськими цифрами. Титульний лист не нумерується, але включається до загального переліку сторінок. Заява на виконання курсової роботи, завдання, рецензія не нумерується і до загальної нумерації не включається. Назви параграфів, а також слово «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» слід розташовувати посередині рядка без крапки в кінці і писати великими літерами. Якщо назва розділу складається з двох або більше речень, то їх розділяють крапкою. Наприкінці назви розділу крапка не ставиться. Підкреслювати назву розділу та переносити в ній слова не дозволяється. Кожну структурну частину курсової роботи треба починати з нової сторінки. Підрозділи в межах розділу подаються послідовно один за одним, не починаючи їх з нової сторінки. Між назвою розділу та початком тексту пропускається один міжрядковий інтервал.

Якщо розділ має підпункти, то робиться їх подвійна нумерація, наприклад: 2.1, 2.2 і т.д., потім у тому ж рядку йде заголовок.

Таблиці і рисунки розміщуються відразу після посилань на них у тексті або на наступній сторінці, розташовуються на повну сторінку або її частину, мають окрему порядкову або наскрізну у роботі нумерацію. Рисунки слід розташовувати так, щоб їх можна було розглянути без повертання роботи або з повертанням її за годинниковою стрілкою. Не рекомендується додавати до роботи рисунки, розмір яких перевищує стандартний формат А4.

Усі ілюстрації (крім таблиць) позначаються «Рис.» і нумерують послідовно (за винятком ілюстрацій, поданих у додатках). Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації (наприклад, «Рис. 2.1 (назва зображення)»).

Цифровий матеріал, розміщений у роботі, рекомендується оформити у вигляді таблиць. Таблиці нумеруються послідовно у межах розділу. Слова «Таблиця» та її номер пишуться над правим верхнім кутом таблиці, а під ним заголовок. Назви граф у таблицях слід писати з великих літер, підназви — з малих, якщо вони складають одне речення з назвою, або з прописних, якщо вони самостійні. При перенесенні на наступну сторінку на попередній проводиться нумерація граф і вона ж вказується на наступній сторінці. При цьому на наступній сторінці вказується «Продовження таблиці» із зазначенням номеру, а її назва не повторюється.

Якщо в таблиці приводяться розрахунки автора, то необхідно в примітці до таблиці привести посилання на джерело (наприклад: Примітка: розрахунки проведені за даними балансу/назва установи банку/за квітень 2009 року)

Якщо в таблиці (графі) повторюється текст, що складається із одного слова, то його слід замінити лапками. В тому разі, коли текст складається з двох або більше слів, при першому повторенні його замінюють словами «теж», а далі лапками. Якщо цифрові або інші дані в якомусь рядку не наводяться, то в ньому ставиться прочерк.

При посиланні на літературні джерела приводиться порядковий номер за списком використаних джерел, взятий у квадратні дужки (наприклад: [2]). Якщо джерело цитується, наприкінці цитати, що взята в лапки, ставиться порядковий номер використаного джерела і номер сторінки, на якій розміщена цитата (наприклад: [2, с.37]).

Використання в курсовій роботі статистичних даних повинно відповідати наступним вимогам:

1) цифрові дані повинні бути порівняльні;

2) необхідно дотримуватись відповідності між загальним і частковим;

3) наведений у роботі статистичний і фактичний матеріал відповідним чином оформлюється.

Рівняння і формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони дані у формулі. Графічний матеріал, а також схеми, діаграми тощо підписується під зображенням словами «Рис. 1.2. (назва зображення)».

Під час написання курсової роботи студент повинен давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати. Посилання в тексті роботи на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділити двома квадратними дужками, наприклад, «...у працях [1-7]...».

Якщо використовують відомості, матеріали з монографії, оглядових статей, інших джерел з великою кількістю сторінок, тоді в посиланні необхідно точно вказати номери сторінок, ілюстрацій, таблиць, формул з джерела, на яке дано посилання в курсовій роботі.

За зміст курсової роботи, достовірність та об’єктивність усіх даних відповідає студент — автор роботи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)